Post Page Advertisement [Top]

Leto sa nezaobíde bez pár nutností a v mojom prípade tam márne budete hľadať mejkap. Nie, naozaj nepatrím medzi žienky, ktoré aj k vode idú tip-top nalíčené. Vlasy jednoducho zviazané gumičkou alebo mokré rozpustené, nech vyshnú a teplová a pleťová starostlivosť. Na bežný letný deň až-až ;-) Dnes vám predstavím 3 produkty, bez ktorých to nie je ono.

Myslím, že tieto (alebo podobné) tri produkty patria k základnej letnej výbave, pretože nimi dokážete viac ako sa na prvý pohľad môže zdať.


1. Suchý šampón


Pokiaľ je to možné, preferujem čistenie vlasov klasickým umývaním pomocou šampónu a balzamu na vlasy. Niekedy sa však inak nedá, a tak radšej ako chodiť s mastnými vlasmi na hlave použijem suchý šampón. Na blogu ste si už o pár z nich mohli dávnejšie prečítať o suchých šampónoch rôznych značiek. Tuším minulý rok sa začal boom a takmer všade bola značka Batiste a ich suché šampóny väčšina chválila. Nejako som odolala tomu ošiaľu. No keď mi minulý týždeň z Elnino zaslali balíček, v ktorom bol šampón Batiste, potešila som sa, že zvolili práve čerešňový variant, a, samozrejme, že tento vychvaľovaný suchý šampón konečne vyskúšam.



Malé, 50 ml balenie je vhodné do naozaj každej kabelky. Ak máte radi ovocnú vôňu, tento Cherry bude pre vás dobrou voľbou. Ak nie, na výber je ich toľko, že si určite nájdete svojho favorita. K účinku - používa sa tak ako ostatné suché šampóny v spreji. Stačí natriekať zo vzdialenosti asi 30 cm (menej nie) a prečesať vlasy. Po aplikácii ešte 2 dni vyzerajú celkom normálne, šampón teda spoľahlivo odstráni všetok viditeľný maz. Oceňujem, že nezanecháva na pokožke hlavy žiadne zvyšky a pokožka tak nesvrbí. Tým, že je biely je možné, že jemnučko zosvetlí odtieň vlasov, ale iba na chvíľu a iba opticky. Tá vôňa je naozaj skvelý benefit a myslím, že ani cenovo nie sú tie šampóny výrazne nadsadené - tento malý 50 ml vychádza na 1,72 €, veľké, 200 ml balenie kúpite za 3,79 €. Áno, pridávam sa k zástupu spokojných zákazníkov, hoci ho neplánujem používať denne ;-) Naozaj iba v prípade núdze keď nebude ozajstný šampón po ruke alebo bude výrazný nedostatok času ;-) Tak ako napr. včera ;-)

2. Kokosový olej


Výhody kokosového oleja snáď nemusím spomínať. Ide o multifunkčný produkt, ktorý použijete na celé telo, ale aj v kuchyni. Kokosový olej nie je pre mňa žiadnou novinkou a o jednom ste si mohli prečítať aj na blogu. 





Toto je najmenšie balenie a možno trošku rizikové na cestovanie, keďže je sklenené. Avšak ušetrí vám miesto hneď niekoľkých ďalších produktov - len pokiaľ ide o kozmetiku, tak napr. pleťový krém, telový krém, maska na vlasy. A už keď ho na dovolenke máte, môžete si ho pridať do pokrmov (no keď ste ako ja - na dovolenke zo zásady oddychujete - či už aktívne alebo pasívne, variť určite nebudete). 
Allnature Premium kokosový olej je úžasný. Má dokonale jemnú vôňu. Skvelo hydratuje, ale nezmastňuje, či už ho použijete na pleť alebo na telo. Na vlasy ho môžete použiť aj pred umytím na regeneráciu. Tak trošku sa mi podarilo pripiecť si rameno a používam kombináciu termálnej vody v spreji a tohto oleja a pokožke sa uľavilo. Myslím, že aj cena je prijateľná. Za bio papenský kokosový olej lisovaný za studena zaplatíte v akcii za 1 litrové balenie cca 13 €, toto momentálne najmenšie 200 ml vychádza na necelých 5 €. 
Pozor si treba dať na výrazné zmeny teploty. V teple sa totiž z produktu stáva tekutý olej, v chlade je zas tuhý a sfarbený mierne dobiela, pri kontakte s pokožkou sa však automaticky mení na tekutý olej.

3. Termálna voda v spreji


Ak by som vedela, tak na tento geniálny produkt zložím minimálne jednu ódu, no je hodná aj básnickej zbierky. Toto je must-have. Dokonalosť. Výnimočný viacúčelový produkt. Je síce drahšia, no účinkuje a na blogu ste s iuž o nej mohli prečítať.



Kupovala som ju na notino.sk, no momentálne je v skvelej akcii práve v sieti lekární Dr.Max - za 2 takéto balenia zaplatíte necelých 8 €! Je vhodná na všetko. Na osvieženie pleti počas dňa - dokonca príjemne fixuje aj mejkap a nerozmaže ani riasenku. Spoľahnete sa na ňu aj pri a po opaľovaní, no aj pri spálení či alergii na slnko. Taktiež po holení, pri opuchoch, úrazoch, odlíčení a mnohých iných činnostiach. Do kabelky je síce vhodnejšie menšie 50 ml balenie, ktoré som mala so sebou aj v Londýne, kde bolo počas prvých dní extrémne horúco, no cenovo je jednoznačne výhodnejšie väčšie balenie, ktoré určite nie je problém spotrebovať ;-) Okamžite osvieži a upokojuje.


Toto je moje trio summer love okrem slnečnej kozmetiky, o ktorej si na blogu ešte v lete prečítate, najpoužívanejšie produkty ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]