Post Page Advertisement [Top]

Dlhú dobu, dovolím si povedať, že to bolo aj pár rokov, som používala čistiaci pleťový gél Sébium od Biodermy. Keď mi dochádzalo posledné balenie, surfovala som, a keď som na stránke lekárne Dr. Max našla akciovú ponuku na čistiaci gél Vichy Normaderm 1+1 v 200 ml balení po nie veľmi dlhej úvahe som sa rozhodla, že to skúsim. No a momentálne mám už jedno balenie prázdne a začala som s používaním toho druhého.

Tieto produkty (+micelárku Sébium a dvojbalenie micelárok Avéne) som objednávala ešte v máji - občas sa oplatí pozrieť si aj e-shopy lekární, už sa mi tam pár krát podarilo nájsť skvelú akciu - 1+1 alebo nejaký produkt k nákupu grátis a vychádzalo to lacnejšie ako v iných e-shopoch (vždy si porovnám cenu pred nákupom). Toto dvojbalenie ma vyšlo na 15,35 €, čo je skvelá cena. Samozrejme, nájdete 1 kus aj pod 7 € na rôznych e-shopoch (ceny porovnávam najčastejšie na www.najnakup.sk) - vtedy zvyknem porovnať cenu všetkých produktov a objednať zo stránky, kde ma to vyjde najvýhodnejšie vrátane poštovného.


Priznám sa, prvé použitia boli viac než rozpačité. Po viac ako 3 rokoch s čistiacim gélom Sébium od Biodermy bola naň moja pleť už zrejme zvyknutá, a aj preto som usúdila, že by bola vhodná nejaká zmena. No ten prvý týždeň bol tak trochu boj. Zdalo sa mi, že pleť je mastnejšia a dokonca sa mi objavilo aj akné - viem, že to nemuselo mať nič spoločné so zmenou pleťového gélu, no prišlo to presne v tom období. 
A potom sek - pleť bola vyčistená, akné pomaly mizlo (hoci teraz ho mám znova, no už viem, že to nie je pleťovým gélom, jednoducho mojej pleti sa zapáčila druhá puberta...), pleť nebola mastná a navyše ani suchá, jednoducho to vyzeralo tak, že som sa trafila.




Po jednom prázdnom balení môžem s čistým svedomím povedať, že splní to, čo sľubuje, hoci nie okamžite. Pleť bola hĺbkovo vyčistená bez podráždenia a, čo je úplne najlepšie, pretože tým často zvykne trpieť zmiešaná pleť, bez akéhokoľvek náznaku vysušenia na hocijakej časti tváre. 
Pílingový účinok, ktorý sa spomína aj na návode aj v e-shopoch, je minimálny - gél neobsahuje žiadne veľké ani malé plastové guličky, pomocou ktorých by docielil pílingový efekt. Namiesto toho obsahuje 3 kyseliny - LHA, glykolovú a salicylovú, ktoré podporujú pílingový efekt. 
Navyše vďaka obsahu termálnej vody z Vichy by mal byť vhodný aj pre citlivky a hoci moja pleť nie je top precitlivená, dokáže zreagovať začervenaním alebo inými alergickými príznakmi a tu sa nič nekonalo.
Používam ho buď pomocou tohto kozmetického pomocníka ebelin ráno aj večer, približne 3x týždenne použijem na hlbšie čistenie pleti tento gél v kombinácii s čistiacim strojčekom Philips VisaPure.
Okrem čistenia pleti má tento gél u mňa ešte jednu funkciu - čistím ním kozmetické štetce a špongie. Aj keď na štetce pôsobí ako balzam tento šampón na vlasy, pomocou čistiaceho gélu mám istotu, že to, čo dávam na tvár dávam aj na štetce, ktoré potom dávam na tvár ;-) ako som už písala viackrát, nemôžete mať čistú pleť, ak si pravidelne nečistíte štetce a iné pomôcky, ktoré majú čo dočinenia s vašou pleťou.
Jednoducho a v skratke - gél pôsobí celkom priaznivo na moju zmiešanú pleť. Suchšie miesta nevysušuje, mastné časti sú trošku matnejšie, ale nie príliš. Pleť je svieža a nie je podráždená. Póry sú stiahnuté a pleť pôsobí sviežejšie. Po Bioderme Sébium zisťujem, že aj tento Normaderm má čosi do seba ;-) PS: neobsahuje mydlo ani parabény.

5 komentárov:

  1. Konkrétne s týmto čiastiacim gélom od Vichy som nebola veľmi spokojná za tú cenu, kupovala som pred rokmi jeden kus asi za 17€, čo je podľa mňa celkom dosť...ale ak ti môžem odporučiť do budúcna, ak budeš chcieť znovu zmenu, vyskúšaj od nich čistiaci gél Purete Thermale, je ešte lepší :)
    My Cosmetic Case

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uf, no 17 € je veľmi veľa, ak by neboli v akcii, tak by som ich samostatne za 15 € nekupovala. Purete Thermale som už pozerala, tak možno v budúcnosti vyskúšam, ďakujem za radu ;-)

      Odstrániť
  2. Já ho používala někdy v období jara a byla jsem s ním spokojena. Byl jemný, lehký, gelovitý a opravdu dobře vyčistil pleť. Já mám smíšenou pleť s častým výskytem akné a akné mi opravdu po tomto gelu nemizelo. Myslím že to nebude vina gelu ale tím co jím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mňa hrá akné hlavnú rolu v období PMS. Samozrejme, ovplyvňuje ho potrava, prostredie a kozmetika, akú používame.

      Odstrániť
  3. Ja mám doma momentálne vzorku gélu od La Roche-Posay a zatiaľ to vyzerá sľubne, že si zaobstarám plné balenie :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]