Post Page Advertisement [Top]

My - ženy - zvykneme chĺpky riešiť celoročne, no predsa len v lete je to o čosi intenzívnejšie.  Na trhu je mnoho prostriedkov a pomocníkov na ich odstraňovanie. Nikdy som nepoužila žiletku. Mám panický strach z krvi (okrem iného) a veľmi sa bojím (bála som sa), že pri svojej šikovnosti sa celá porežem. Takže toto nie. Potom začali byť populárne všelijaké depilačné krémy a voskové pásiky. Použila som ich niekoľko druhov. Približne od svojich 18 rokov som používala výhradne depilátor, s ktorým to bolo spočiatku značne bolestivé, ale zvykla som si. Odvtedy som bola sústavne iba na strojčeku, povedala som si, že keď som už doňho investovala, tak si nebudem predsa kupovať nič iné. Keď mi prišla ponuka vyskúšať cukrovú depiláciu, bola som skeptická. Cukor môže depilovať? A ešte údajne bezbolestne? No potom som si prečítala zopár recenzií, pozrela pár videí a povedala sama sebe, že to vyskúšam.

Štandardná sada cukrovej depilácie Nadirah obsahuje všetko, čo potrebujete - veľké balenie pasty, dve plastové špachtličky, 50 depilačných pásikov a návod, ktorý odporúčam prečítať si poriadne.







Po prečítaní návodu a prezretí recenzií a videí som sa celkom cítila na to, že to zvládnem :-) Pastu som vložila do mikrovlnky na najnižší ohrevný stupeň na 90 sekúnd (pri kratšom čase bola pasta stále hustá) a potom už šlo viečko odklopiť jednoducho.



Pasta má správnu konzistenciu ak je ako med. Taktiež si dajte pozor na prehriatie. Najprv som ju totiž dala do mikrovlnky len na 35 sekúnd. Bola tuhá, a tak som pridala ďalších 35 sekúnd. Znova to nebolo úplne ono. No po ďalších už bola konzistenciou fajn, avšak príliš horúca. No v takomto prípade ju jednoducho necháte chvíľku postáť a potom používate.



Takto sa mi pastu podarilo trošku prehriať, no pásikom to  celkom šlo. Pri depilácii rukou by ste potrebovali trošku hustejšiu konzistenciu.


Veľmi som si obľúbila pásiky, zdá sa mi to s nimi najjednoduchšie. Ak už máte na pokožke nanesenú pastu, priložíte k nej pásik a niekoľkokrát po ňom prejdete rukou, aby pasta dobre priľnula. Potom trhnete na napnutej pokožke vodorovne s pokožkou v smere rastu chĺpkov (ak by ste ich stŕhali kolmo, môžu vzniknúť modrinky).



Toľko materiálu som spotrebovala na obe nohy a podpazušie:


Depilácia nôh: tu jasne vidíte smer rastu chĺpkov a práve toto miesto je najlepšie na učenie sa správnej techniky cukrovej depilácie. Väčšinou používam celý pásik, iba v prípade menších nedodepilovaných oblastí pásik nastrihám na menšie časti.
Depilácia podpazušia: trošku som sa obávala, pretože chĺpky v podpazuší rastú (minimálne) dvoma smermi a, pravdupovediac, bála som sa bolesti. Pásiky som nastrihala na kratučké, z jedného som mala veľkého som mala aj 6 - 8 malých. Prvýkrát nebol taký bezproblémový ako pri nohách, no na druhý a tretí pokus to už bolo bezproblémové.
Depilácia oblasti bikín: tak, tohto som sa obávala ako čert kríža a po prvom použití iba na nohy a podpazušie som si povedala, že tam to nikdy nedám, že to bude strašne bolieť a ja to nezvládnem. no po týždni som sa premohla a vyskúšala... a ono to až tak nebolelo. Jasné, že oblasť je to citlivejšia, ale v porovnaní s tým, čo som očakávala bola reálna bolesť minimálna.

Pasta má prírodné zloženie, nedráždi pokožku a jej efekt vydrží týždeň - dva podľa toho, aké máte chĺpky a chĺpky nezarastajú. Po použití som depilované miesta natrela olejom Jannine na odstránenie chĺpkov pre ešte lepší výsledok do budúcnosti a dlhšie intervaly medzi depiláciou. Použila som ju zatiaľ dvakrát, no už som si aj objednala (a už mi aj prišlo) ďalšie balenie, pretože viem, že depilátor už nepoužijem. Toto je super :-) Aj keď časovo trošku náročnejšie, hlavne, kým sa s pastou naučíte pracovať, no potom to už ide ako po masle. Oproti strojčekom, čo je jednorázová investícia je používanie pasty z dlhodobého hľadiska finančne náročnejšie, no zatiaľ je to pre mňa najlepší spôsob.

Pri klasických voskových prúžkoch (bez rozdielu značky, skúšala som drahšie aj lacnejšie) ostáva časť vosku vždy na pokožke a je pomerne ťažko odstrániteľný - nezmyjete ho, potrebujete buď tie špeci obrúsky, ktoré sú vždy v balení alebo na vatový tampón kvapnúť obyčajný kuchynský olej a ním potrieť pokožku. 
Používanie strojčeka je síce rýchle a ako som písala vyššie z dlhodobého hľadiska finančne výhodnejšie, no aj značne bolestnejšie a často chĺpky zarastajú, občas si ním môžete aj podráždiť pokožku.
Predošlými spôsobmi chĺpok vytrhnete (väčšinou) aj s koreňom, a tak je interval používania dlhší.
Žiletka chlp zreže iba pri úrovni pokožky, pričom vieme, že chĺpok môže byť ešte dlhší pod pokožkou, a tak je holenie nevyhnutné pravidelne približne každé 2 - 4 dni. Navyše je tu riziko poranenia.
Depilačné krémy tiež nie sú žiadna výhra. Takisto chĺpok odstránia iba z povrchu pokožky, no ich zloženie nie je veľmi priaznivé. Chlp akoby odpálili a práve tieto prípravky najčastejšie spôsobujú rôzne podráždenia.

Okrem žiletky som vyskúšala všetko a stále považujem cukrovú pastu zatiaľ ako najlepší a najmenej bolestný spôsob depilácie.

Skúšali ste cukrovú depiláciu? Ako si odstraňujete chĺpky?


Pri poslednej depilácii mi ešte ostalo trošku pasty, no minula som všetky pásiky. Viem, že je možné použiť aj kus látky alebo niečo iné, zatiaľ som neexperimentovala a pri objednávke okrem sady Profi priložila aj 50 pásikov navyše. Dokopy aj s poštovným ma to vyšlo na necelých 25 € a viem, že minimálne do konca leta mám s nákupom pokoj a vystačí mi na celé telo. Zatiaľ ešte neviem, aký je rozdiel medzi pastou Normal a Profi, keďže Profi som ešte neskúšala, no čítala som, že by mala byť trošku jemnejšia, malo by sa s ňou lepšie a rýchlejšie pracovať a tým pádom by sa mal skrátiť čas depilácie. Uvidíme ;-)




13 komentárov:

  1. A to som myslela, že som jediný blázon čo sa obával žiletiek...teda po pár rokoch som ale tento strach prekonala a potom som sa už len smiala, ako som sa mohla báť.....teraz to už striedam...každopádne aj cukrovú pastu som používala, spokojnosť bola rovnako ako u teba, len ja som ju používala bez pásikov, takto nejak: https://www.youtube.com/watch?v=uPYSHaq1-dA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D no, ja sa bojim doteraz, aj ked si uvedomujem, ze je to mozno iracionalne ;-)

      Odstrániť
    2. Tiež sa stale bojim aj keď "viem", že to nie je tak hrozné. Asi hlboké spomienky niekde v mozgu :)

      Odstrániť
  2. Zrovna tuhle jsem vyzkoušela i já a za mě 1********😻😻😻

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatial inu neplanujem kupit, vyhovuje mi, ze je slovenska :-) no v buducnosti ktovie ;-)

      Odstrániť
  3. Ja to zatiaľ rieším žiletkami, je to najrýchlejšie, ale objednala som si cukrovú pastu od Purity Vision, tá nemá pribalené špachtličky, tak som si kúpila drevené v lekárni. Na prvýkrát super, odhadla som aj akurát čas v mikrovlnke, pasta sa dobre rozotierala, strháva sa v smere rastu chĺpkov a šlo mi to fajn, pobrala dosť chĺpkov, len neskôr sa mi začali tvoriť malé modrinky. Chystám sa na podpazušie, kde mi chĺpky najviac zarastajú a nevyzerá to dobre. Skúšam aj tieto alternatívy pred tým, než sa definitívne rozhodnem pre domáce IPL. Stanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. IPL je zatial najvyssia investicia na domace pouzitie, nad tym som ani nejak neuvazovala. Z dlhodobeho hladiska a efektivity vsak moze byt najlepsie, tak ked sa rozhodnes pre kupu, drzim palce, aby splnil vsetky ocakavania ;-)

      Odstrániť
  4. Pokial ma niekto zrucnost, tak je to urcite idealny sposob odstranovania chlpkov. Ja sa zatial musim zdokonalovat. Aj ked som este neskusala sposob s pruzkami z latky. V roznych forach som citala recepty na vyrobu domacej cukrovej pasty, ale k tomu by som sa odhodlala az keby som mala spominanu zrucnost. Predsa len aj pri tej priprave by sa nejake tie veci zalepili :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to určite áno :-) zručnosť je dôležitá, presne, ako píšeš

      Odstrániť
  5. Ahoj, zaujal ma tvoj článok :) tiež som celkom skeptická, ale rozhodla som sa že to skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Slyšela jsem už něco i o výrobě cukrové pasty doma, zdá se mi to docela jednoduché, ale prý se to ne vždy povede, tak bych přece jen nechtěla riskovat :) Je pravda, že k cukrové pastě jsem byla docela skeptická, ale teď se nebráním ji vyzkoušet. A byl jste někdo na laserové epilaci? Pokud ano, jak jste spokojeni s výsledkem, stojí to podle vás za to?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počula som o domácej paste, ale asi by som sa trošku bála experimentovať. O laserovej epilácii som počula chvály (ale tiež si musíš nájsť dobrého dermatológa a nezveriť sa len tak hocikomu), ale neskúšala som.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]