Post Page Advertisement [Top]

Nepoužívala som špeciálny čistič kozmetických pomôcok. Mala som a stále mám rôzne dezinfekčné spreje, ktoré sú super aj po každom použití. Ale štetce je vhodné aj preprať, ideálne pravidelne. Nemala som špeci šampón alebo mydlo na pranie štetcov, a tak som používala, čo som mala doma a zdalo sa mi vhodné na niečo, čo sa bude dotýkať pokožky tváre - napr. jemný neparfumovaný gél na intímnu hygienu alebo občas aj šampón na vlasy na extra citlivú pokožku hlavy (ak mi nesadol na vlasy). Vyčistiť vyčistili. 

No pred časom som sa rozhodla, že si kúpim produkt, ktorý je priamo určený na čistenie kozmetických štetcov a nejako som sa dostala k nemeckej značke da Vinci. Recenzie boli fajn, a tak som si povedala, že by to mohlo byť dobré.

da Vinci mydlo na štetce obal

Priznám sa, už niekoľko rokov nevyhľadávam novinky a nehlcem každú jednu vychytávku. Skôr staviam na istotu, overenú klasiku. A keď náhodou idem do niečoho nového, čítam si recenzie, pozriem si videá alebo sa pýtam odborníkov napr. v salónoch.

Značku da Vinci som predtým nepoznala. Natrafila som na ňu náhodou tak, že som na Notine hľadala čističe štetcov. Zaujal ma aj popis - ide o tradičnú rodinnú firmu, ktorej história siaha do 19. storočia.


da Vinci mydlo na štetce obal plechovka zboku

da Vinci mydlo na štetce obal popis a zloženie

da Vinci mydlo na štetce

da Vinci mydlo na štetce obsah balenia

Čistiace mydlo s rekondičným efektom da Vinci Cleaning and Care poskytuje štetcom efekt 2 v 1 - vyčistí ich, ale zároveň je šetrné ku štetinám, ktoré môžu byť zanedbávaním náchylnejšie na poškodenie. Páči sa mi vzhľad a aj balenie tohto mydla, ktoré je navyše aj praktické, pretože v ňom môžete mať mydlo aj počas umývania štetcov, resp. po použití a vyschnutí nemusíte mať starosti, kde ho odložíte, keďže má svoj vlastný plechovkový obal. 

Príjemne prekvapila aj jemná citrusová vôňa. V ponuke majú 3 druhy balenia - to moje je najväčšie. Ak by ste si neboli istí, či je toto pre vás to pravé, môžete začať s malinkým, 13 g. Toto má 85 gramov a napriek tomu je celkom skladné. 

príprava na čistenie štetcov s mydlom da Vinci

čistenie štetca znečisteného od mejkapu

napenený štetec mydlom da Vinci

dočisťovanie štetca

Na fotke to tak nevidno, ale štetec bol celkom zanesený od mejkapu. Po navlhčení som krúživými pohybmi prešla štetinami po mydle. Na dočistenie som si pomohla touto pomôckou (je z Oriflame a mám ju už celkom dlho) - je maličký, no značne uľahčuje čistenie štetcov. Po prvom použití mydla som bola príjemne prekvapená. Predsa len vidno, že je to produkt priamo určený na štetce a odstraňovanie aj odolnejších produktov z ich štetiniek. Išlo to ako po masle, omnoho lepšie ako prostriedkami, ktorými som to skúšala dovtedy. Mydlo naozaj dodáva štetinám rekondičný efekt, keďže po jeho použití sú štetinky hladké, mäkké a pružné - ako nové - jednoducho vidno, že ide o produkt určený priamo na štetce.

Ak by vás tuhé mydlo nenadchlo, značka da Vinci má v ponuke aj tekutý šampón na čistenie štetcov. Poznám sa však a viem, že pri tekutých prostriedkoch mám občas sklony použiť o čosi viac ako by som použila pri tuhom alebo sa mi len "šmykne" ruka a podarí sa mi to vyliať. Zatiaľ mi na domáce použitie a čistenie štetcov, ktoré používam iba ja tuhé mydlo úplne vyhovuje. Tekutý variant by som možno odporučila vtedy, ak štetce používate aj na iné tváre (z hygienického hľadiska).

Výrobca odporúča štetce takto hĺlbkovo vyčistiť aspoň každé 2-3 týždne, no intenzita určite závisí aj od frekvencie používania štetcov. Zatiaľ sa snažím používať ho každé 2 týždne a do toho štetce osviežiť a prečistiť sprejovými dezinfekčnými čističmi (aktuálne mám doma 3 - ebelin z DM, Dermacol a Manufaktura). Jedno však platí určite - ak chcete mať čistú pleť, treba mať čisté aj štetce. Inak si môžete na štetinkách zaniesť do kože aj neželaný bonus.


Máte špeci čistič na štetce? Ako sa o ne staráte? Ako často ich čistíte?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]