Post Page Advertisement [Top]

S produktami NovAge od Oriflame sa postupne zoznamujem bližšie a táto línia mi je pomerne sympatická. Netvrdím, že by som odporúčala každý jeden produkt všetkými desiatimi, no považujem ju za Giorgani Gold v pleťovej kozmetike. Jednoducho niečo lepšie ako bežný katalógový štandard. A tak som sa rozhodla siahnuť po sade a vyskúšať prvýkrát v živote chemický píling. A dokonca doma!


Sada na obnovu pleti je určená na mesačné používanie - obsahuje po 4 ampulky z dvoch krokov, pričom sa môže používať iba raz týždenne. Ampulky sú označené číselkom 1 alebo 2 pre jednoduchšiu identifikáciu. V balíčku sa nachádzal aj letáčik so slovenským popisom.




Ako som písala v úvode, chemický píling som ešte neskúšala a moje prvé obavy nastali tesne pred vyskúšaním. Nepoškodím si? Nemôžem niečo pokašľať s následkami? Nemôžem povedať, že obavy zmizli hneď s vyskúšaním, pretože nezmizli.

V čom spočíva tajomstvo chemického pílingu? Aplikuje sa v 2 krokoch. V prvom sa na pleť nanesie látka, ktorá naruší jej vrchnú vrstvu a potom sa aplikuje neutralizér.

Ako sa táto sada používa?



Ako ho používam? Presne podľa návodu :-) Môj "obnovovací" deň bol/je pondelok. V prvom rade som si odlíčila a vyčistila pleť. Potom som vzala dva vatové tampóny a ampulku s číselkom 1 - teda píling. Obsah som vyliala na oba tampóny a opatrne aplikovala na tvár.
UPOZORNENIE: Ak máte citlivejšiu pleť, budete pociťovať štípanie a pleť môže začervenať. 

Štípala ihneď po nanesení pílingu, po chvíli však prestala. Je nesmierne dôležité, aby ste nenechali píling pôsobiť dlhšie ako 10 minút, cca po takých 8 minútach som sa už pripravovala na krok 2, ktorý je podobný. Taktiež som použila dva vatové tampóny, na ktoré som vyliala obsah ampulky s číselkom 2 a aplikovala na pleť. Neutralizér pôsobí upokojujúco a pleť môžete tampónmi prechádzať aj niekoľkokrát bez obáv.

Po použití neutralizéra pleť už nie je začervenaná a neštípe vôbec. Do ukončenia procedúry mi chýba už "len jeden pondelok". mám za sebou 3 použitia ampuliek. Splnila sada zatiaľ očakávania podľa toho, čo sľubuje?

  • menej viditeľné jemné linky a vrásky - áno, ale keďže sa sada neaplikuje na očné okolie neočakávajte, že sa zbavíte mimických vrások v okolí očí. Tie v okolí pier a na čele sú však naozaj o čosi menej viditeľné.
  • menej viditeľné pigmentové škvrny - neviem posúdiť, tento problém moju pleť zatiaľ netrápi
  • menej viditeľné jazvy po akné - áno a dokonca by som povedala, že som mala pocit, akoby vyťahovala akné zo spodných vrstiev pokožky (teda to, ktoré by sa bolo dlhšie len tvorilo na pleti) a po zahojení urýchľuje proces obnovenia pokožky na danom mieste.
  • pomáha zjednocovať tón pleti - nemôžem potvrdiť, isté zjednotenie tam je, ale nie nejako výrazne

Okrem toho začervenania a štípania teda ten efekt nie je až taký, ako som sa obávala, no je snáď pochopiteľné, že obavy boli a sú namieste. Potešilo ma, že sa mi jazvičky po akné stratili podstatne rýchlejšie a aj to, že trošičku zjemnil tie spomínané vrásky.

Ak vás tento produkt zaujal, teraz je ten správny čas! Jednak je v akcii a do konca K5 (čo bude 8. 4. 2018) ho kúpite za 16,99 € na strane 101, ale ďalším dôležitým faktorom je, že po použití takýchto produktov by pleť nemala byť vystavená slnku a ak aj áno, len s vyšším ochranným faktorom, aby ste si viac nepoškodili ako pomohli. Preto je zima ideálna, ale aj nepriaznivé počasie počas jari či jesene sa dá využiť ;-)

1 komentár:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]