Post Page Advertisement [Top]

Keď som dostala od Hanky mail s ponukou na CocoChoco, trošku som váhala. Predsa len, na brazílsky keratín som čítala rôzne názory a aj vy samy ste mi na fanpage písali, že by ste do toho už po vlastnej skúsenosti nešli. Iní zas tvrdili, že to bol práve brazílsky keratín, ktorý im "zachránil" vlasy. Tak ako to je? A keď to chcete zistiť na sebe, najlepšie je to vyskúšať na sebe. Aj so všetkými prípadnými rizikami alebo ziskmi.

V prvom rade by bolo asi dobré povedať si, čo je brazílsky keratín a na čo je dobrý. Brazílsky keratín bez obsahu formaldehydu je prírodný produkt, ktorý ošetruje a regeneruje vlasovú štruktúru. Vlas bude spevnený, odolnejší, nadobudne uzavretý povrch a bude chránený proti UV žiareniu, vetru, mrazu, morskou aj chlórovanou vodou. Je vhodný pre všetky typy vlasov, ako aj pre chemicky ošetrené a farbené vlasy. Výsledný efekt by mal vydržať 3 - 4 mesiace.

Z ponuky e-shopu som voľba po dlhšej úvahe padla na kompletnú sadu pre vlasy do 100 cm. Hej, konečne sa mi podarilo (najmú vďaka mojej úžasnej kaderníčke) dopestovať si dlhšie vlasy.

Sada obsahuje - čistiaci šampón, ktorým celú procedúru začíname - teda vlasy 2 x umyjeme týmto čistiacim šampónom. Už po ňom boli také iné, rozdiel medzi klasickým šampónom a týmto bol zjavný, dobre vlasy a pokožku vyčistil od všetkého, príjemne voňal a nevytvoril mi lupiny ;-)



Následne je potrebné vlasy vyfénovať dosucha a poriadne rozčesať. Prichádza najdôležitejšia časť - samotná aplikácia keratínu. Predtým je však potrebné fľaštičku poriadne pretrepať a odporúča sa použiť ochranné rukavice. Ak máte doma sadu na farbenie (plášť, resp. starý uterák, misku a štetček), použite aj tú.







Keratín aplikujeme štetcom cca 1 cm od korienkov (teda nie na pokožku hlavy). Aplikujeme ho postupne po prameňoch (akoby ste si farbili vlasy) a nakoniec prečešeme tak, aby bol keratín nanesený rovnomerne. Po 10 minútach od kompletnej aplikácie vlasy vyfénujeme dosucha a až potom prežehlíme žehličkou (mám túto Keratin Therapy Pro) na 220 - 230°C.  Prežehlenie jednotlivých prameňov opakujte.
Hotovo! :-) 
Po 3 dňoch si vlasy umyjete bezsulfátovým šampónom a kondicionérom.




Celý postup:





A čo výsledky a skúsenosť? Celú sadu som nepoužila len na sebe - začala som so sestrou, ktorá má veľmi dlhé vlasy. Potom som produkt vyskúšala na sebe a nakoniec aj na maminých vlasoch.

Skúsenosť sestry:





Sestra nemá veľmi zničené a poškodené vlasy po celej dĺžke, skôr pri končekoch (a to bude najmä tým, že si už dlhodobo nedá povedať, aby ich aspoň trochu skrátila... :-P). Zlepšenie bolo viditeľné, hoci nie nejako extrémne. Vďaka zlatým čiastočkám sa vlasy trošku viac leskli. Okrem toho neelektrizovali a aj na dotyk aj na pohľad vyzerali o čosi lepšie. Sestra sama tvrdí, že kúra bola celkom dobrá a určite by do toho išla znova.

Skúsenosť mamy:



Mama má už roky kratšie vlasy, má ich pomerne suché a každý deň si ich tvaruje kulmofénom a tupírovaním, takže aj trošku zničené. Nechcela veľmi ísť do kúry, no dala sa presvedčiť (resp. keď som tam nabehla vyzbrojená, ťažko sa jej hovorilo nie). Po kúre to bol pre ňu trošku šok - rovné vlasy veľmi nenosí, no všetci sme skonštatovali, a to aj po týždni, že vlasy vyzerajú omnoho lepšie a na pohľad zdravšie.

Moja skúsenosť:






Pri mojich vlasoch je efekt už na prvý pohľad viditeľný. Sú hladšie, lesklejšie a žiarivejšie. Obávala som sa, že po umytí (teda po tých 3 dňoch) budem tam, kde som bola, no na moje prekvapenie stačilo vlasy klasicky vyfénovať (používam pri tom guľatú kefu) a vyzerali, akoby som ich dôkladne žehlila a sprejovala leskom. Odkedy sú takto dlhšie, neodvážila som sa ísť do práce s nevyžehlenými rozpustenými narovnanými vlasmi, pretože efekt nevydržal ani kým som do práce prišla. Tento týždeň - teda 14 dní po aplikácii keratínu, som to dala a vlasy vyzerali ešte aj po príchode domov (čo bolo okolo 17:30... školenie...) ako ráno, čerstvo vyfénované, regenerované a krásne lesklé. Hej, som z toho dosť hotová ;-)

Oplatí sa teda investovať čas a peniaze do kúpy brazílskeho keratínu na doma?

+ vlasy sú regenerované, žiarivé a hladké
+ neelektrizujú
+ nezamotávajú sa (posledných pár týždňov sa mi začínali vytvárať také uzlíky, ktoré bolo veľmi ťažké rozčesať)
+ odolávajú aj vlhkému počasiu (inokedy by už boli zvlnené najmä okolo tváre)
+ efekt drží aj po ďalších umytiach inými produktami
+ lacnejšie v porovnaní s cenou v salónoch

- cena (v salónoch síce takáto procedúra stojí okolo 150 €, no aj tých 80 je celkom dosť)
- časová náročnosť
- nepríjemné výpary pri sušení vlasov
- 3 dni si neumývate vlasy a nemali by ste ich dávať ani do žiadnych účesov

Pokiaľ ide o časovú náročnosť - tak sestrine vlasy som robila asi 2,5 hodiny, už som chytala svalovicu na rukách. Moje sú síce kratšie a trošku redšie, no vlastnú hlavu si tiež neurobíte úplne jednoducho a aj keď som ruky mala hore kratšie, ukladala som ich do divných polôh (občas). No dalo sa to zvládnuť ;-) Aj keď som sa obávala, ako si to dokážem naniesť sama a mne to trvalo celkovo asi 1,5 - 2 hodinky.
K tým výparom - dosť dráždili hlavne oči a nos, ale len počas doby fénovania keratínu. Stretli sme sa s tým pri všetkých troch pokusoch.
Celkom som si nevedela predstaviť 3 dni si neumývať vlasy, preto som vedela, že procedúru musím vyskúšať jedine cez voľno - jarné prázdniny. No aj vtedy som musela ísť medzi ľudí - nie, nesedela som tri dni zavretá doma :-D Vždy som sa snažila ísť, keď sa stmievalo (či na nákup, alebo vyhodiť smeti), ale dokonca sme aj cestovali do Košíc, a to som sa už radšej ani nelíčila, nech už celkom vyzerám ako niekto, kto sa o seba nestará, pretože po 3 dňoch už vlasy vyzerajú trošku mastne - hoci neboli! Naozaj neboli, ide len o to, že keratín bol niečo ako maska, ktorú máte na suchých vlasoch počas 3 dní. Najhoršie bolo asi psychologické hľadisko - a teda predstava samej seba s rozpustenými vlasmi bez nejakej úpravy (okrem učesania), ale zvládla som to :-D

Určite by som do kúry išla znovu. Kúra sa môže opakovať približne po 3 mesiacoch, no ja by som do nej šla tak 2x ročne, resp. podľa stavu vlasov. Akurát dnes som mala termín u mojej kaderníčky a s vlasmi bola spokojná a ja som tiež ;-)

Ďakujem za poskytnutie produktov na testovanie.

4 komentáre:

  1. Ja som si kedysi tiež stále žehlila vlasy, kupovala potom rôzne olejčeky aby boli zdravé. Nepomohlo a teda som sa musela vždy ostrihať. Teraz si vlasy pomaly ani nežehlím lebo ráno do práce som rada, že vstanem a nie ešte vlasy zaťažovať žehličkou. Nosím ich väčšinou také ako mám svoje prirodzené (vlnité) a som spokojná. Samozrejme používam aj lepšiu vlasovu kozmetiku čo im len prospieva :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si ich (už) často nežehlím, málokedy sa mi chce :-D v ostatnom čase iba keď si ich idem natočiť, tak najrýchlejšie pomocou žehličky

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]