Post Page Advertisement [Top]

S touto recenziou som si dala poriadne načas! Paletku Urban Decay Naked2 Basics som totiž dostala od kamošky na narodeniny v marci. Dlho som ju len obdivovala a bolo mi ľúto použiť ju. No nemohla som odolať. A tak sa v ostatnom čase stalo mojim najobľúbenejším líčením naked oči a výrazné pery. Dámy, predstavujem vám ikonickú basic paletku Naked2 od Urban Decay.


Keď si kupujete takúto drahšiu kozmetiku, určite si dávajte pozor na zdroj. Konkrétne táto je z americkej Sephory. Na internete nájdete rôzne videá a články o tom, ako rozpoznať originál a fake, no jednoznačne si môžete byť isté, keď produkt kúpite v renomovanom obchode. Bohužiaľ, ani vysoká cena často nezaručuje, že ide o originál. Každá z týchto paletiek má svoje sériové číslo, ktoré je jednak na papierovom obale a jednak na samotnej paletke.






V škatuľke sa nachádza menšia praktická paletka. Má veľmi pekný a pevný obal, ktorý je trošku akoby pogumovaný, a vďaka tomu sa len tak ľahko z rúk nikomu nevyšmykne :-)



Identické sériové číslo ako na boku papierového obalu nájdete vzadu na paletke.

Táto obsahuje 6 tých najuniverzálnejších očných tieňov od svetlého až po čierny.



Odtieň Skimp je perleťový a vhodný na rozjasnenie či už vnútorného kútika oka alebo podobočnicový oblúk. Ostatné odtiene sú semi matné. Odtieň Stark je vhodný podklad alebo ním dokážete takisto rozblendovať tmavšie tiene. Frisk, Cover a Primal sú odtiene béžovej a hnedej a Undone je čierny tienik, ktorý používam najmä namiesto klasickej očnej linky. Najpoužívanejší u mňa je práve Stark a Skimp. Myslím si, že práve takáto kombinácia nude tieňov sekne každému oku. Môžete sa vyhrať alebo použiť tiene jednotlivo - vlastne ako pri každej paletke.

Skúšala som niekoľko líčení za tých 8 mesiacov, čo mám paletku doma. Považujem sa za amatérku, aj keď si rada občas pozriem nejaký tutoriál a učím sa pracovať s očnými tieňmi a celkovo s kontúrami tváre. Bežne sa však líčim približne takto:

TEST 1 bez podkladovej bázy mix tieňov




po 2 hodinách


po 10 hodinách


Ku koncu dňa už boli tiene jemne stratené, avšak pekne držali. Nezliali sa do jednej čiarky.


TEST 2 svetlejšie odtiene bez bázy



po 7 hodinách


Tieto svetlejšie tiene ani samotné neboli na viečkach nejak extra viditeľné. Avšak pomohli zakryť prípadné žilky či kožné fľaky a rozjasnili pohľad. Zároveň som použila čierny tieň ako jemnú linku.


TEST 3 s podkladovou bázou Original Urban Decay



Takto vyzerá moja paletka po 8 mesiacoch od otvorenia. Nepoužívam ju každý deň, ale do práce ju používam pomerne často. Jednotlivé tiene však prášia - ako môžete vidieť na paletke tesne po jej použití.




Podkladová báza Urban Decay Original je krémová tak akurát a dobre sa nanáša. Nezasychá úplne, ale vytvorí príjemný podklad na to, aby tiene držali. Patrí k jedným z lepších báz, ktoré som mala. Bázu však používam len vtedy, keď potrebujem, aby moje líčenie vydržalo v dokonalosti hodiny - a to platí nielen o báze na očné tiene ale aj o báze, ktorú používam pod mejkap.




po 12 hodinách


Po 12 hodinách s primerom sa tiene takmer nepohli. A to je jednoducho skvelý a očakávaný výsledok.

Táto kombinácia tieňov sa mi spočiatku zdala trošku akoby nie pre mňa. No tak som si na ňu zvykla, že si myslím, že je to najideálnejšie líčenie očí na akúkoľvek príležitosť. Jednoducho, kombináciou naked nič nepokazíte.

Poďme si to však zosumarizovať, pretože zatiaľ to  vyzerá tak, že tiene s podkladom sú úplne dokonalé. Aké sú výhody a nevýhody tohto v kozmetickom svete legendárneho produktu?

+ balenie, ktoré je pogumované a pevné a obsahuje aj zrkadielko
+ farebná škála odtieňov, ktorá ulahodí každej 
+ pigmentácia jednotlivých tieňov
+ skvele sa blendujú
+ vhodné aj pre bleduľky aj pre tmavšie typy pleti
+ praktické
+ pomaly sa míňajú

- cena (dalo by sa možno prežuť, že ide o takú renomovanú značku, ale tak či onak, 29 $ je celkom dosť na 6 tieňov)
- prášia - áno prášia, ale nie všetky - hlavne tie tmavšie, čo im nerobí dobré meno

Zámerne som ani k plusom ani k mínusom nenapísala výdrž. Tá je totiž taká priemerná. S kvalitnou podkladovou bázou vydržia takmer všetky očné tiene pomerne dlho a bez bázy niektoré miznú hneď, iné vydržia. Tieto neoslnili, ale zas príjemne prekvapili.

Ak by som mala porovnať túto paletku so značkou Makeup Revolution, ktorá svojimi paletkami napodobňuje práve Urban Decay. Myslím, že aj keď MUR trošku viac prášili, dokázali vytvoriť pekné líčenie. Obal MUR je však nekvalitný plast, ktorý je náchylný na rozbitie a pri páde sa mi dva tiene zničili úplne. Toto sa mi pri UD nestalo. MUR sa míňali trošku rýchlejšie, keďže som musela použiť viac farby. Cenovo je to neporovnateľné - paletka MUR s 12 tieňmi stojí okolo 8 €, paletka UD so 6 tieňmi stojí takmer 30 €. Kvalitou a výdržou sú si veľmi podobné, preto v tomto bode tak pomyselne vyhráva MUR. Avšak stále platí, aj keď ide o podporovanie materializmu, UD je UD :-) Aj keď po rôznych recenziách myslím, že iné paletky kupovať nebudem, možno ak ešte niekedy, tak túto alebo inú Basics, aj to len v prípade darčeka sebe samej.

Máte skúsenosti s paletkami Naked od Urban Decay?

8 komentárov:

  1. Je to dosť 30 euro za 6 tieňov ale keď si teraz predstavím že na Vianoce chcem quattro od Chanelu, a to v zľave za 46 :D:D:D:D tak to je ešte lacné. Ináč tiež som nad ňou rozmýšľala ale zatiaľ som sa k nej nedokopala :D vždy ju niečo na wishliste predbehne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. heh, tak predsa tých 30 € nie je až tak veľa :-P určite je to mrhanie peniazmi, avšak ten pocit, že máš doma takú paletku... ako napr. aj tá quatro od Chanelu ;-)

      Odstrániť
  2. Tahle paletka se mi moc líbí, hlavně proto, že barvy nejsou teplé a ani moc světlé či moc tmavé. Kdybych si chtěla pořídit nakedku, tak asi sáhnu nejprve po téhle. Matné neutrální stíny bych využila prakticky každý den na rozmazávání jiných výraznějších stínů. Jinak mě Naked paletky - kromě trojky - vůbec nelákají. Stejně to ale dopadne tak, že si koupím nějakou indie alternativu. :)

    Moc pěkná důkladná recenze, díky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za komentár. Súhlasím, že sú veľmi použiteľné :-) Mňa nadchla tá limitovaná sada všetkých naked paletiek, ale tak 165 $ za ne nedám (zatiaľ :-D) ... len dobre sa na ne pozerá ;-) http://www.urbandecay.com/naked-vault-volume-ii-by-urban-decay/UD707.html

      Odstrániť
    2. To jo no. Vlastně je ta cena fajn, za tolik paletek, akorát je to moc peněz naráz za něco, co bych asi všechno nevyužila... :)
      Mně láká pestrobarevná Spectrum paletka, ale ta má být na prodej exkluzivně na jejich amerických stránkách a podle původních informací už v prodeji být měla a zatím furt nic:

      http://www.temptalia.com/urban-decay-urban-spectrum-eyeshadow-palette-review-photos-swatches

      Odstrániť
    3. až taký prehľad o ich produktoch teda nemám :-) Paletka je krásna, akurát napr. pre mňa je tam tak max polovica tieňov. Stále mám rešpekt pred výraznými farbami na očiach.

      Odstrániť
  3. Keď vyšla Basic 2, bola som presvedčená, že je tá pravá pre mňa, ale pri bližšom skúmaní sa mi tie odtiene zdajú veľmi podobné, čo by v mojom prípade nebola ani dobrá cestovná paletka :( Zatiaľ vlastním len Naked 3, s ktorou som veľmi spokojná, lebo jej tiene naozaj rozžiaria moje sivo-zelené oči. Čo sa však kvality týka, mám radšej napr Too Faced alebo Zoevu. S prášením tieňov je to podľa mňa hlavne o štetcoch a spôsobe "naberania".
    Mimochodom, zaujalo ma slovo "podobočnicový" :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-D dala som slovenčinovi po bokovi trošku :-D no myslím, že sme sa pochopili ;-). Prášenie - neviem, nemyslím si to tak, ale nie som odborník. Všetky tiene aplikujem rovnakým spôsobom aj rovnakými štetcami, ale nie každé mi prášia.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]