Post Page Advertisement [Top]

Keď sa snúbi vlastnenectvo s prírodou v súvislosti s kozmetikou môže byť reč len o kvalitnej značke ručne robených organických produktov. Slovenský handmande deodorant som už mala od Ylang.Ylang, recenziu si môžete pozrieť tu. Tentokrát som si na narodeniny od sestry vyžiadala krémový organický deodorant od Soaphorie. 



Celkovo je na výber viacero druhov organických krémových deodorantov tejto značky:


ZDROJ
Kúpila som si aj ten minerálny, no trošku s ním bojujem... učím sa používať ho :-D je to predsa len iné, tvrdé ako skala.... :-) Snáď sa skamarátime ;-)
Najviac mi voňal práve Innocence, a tak sa stal súčasťou mojej kozmetickej výbavy. Pri týchto krémových deodorantoch je potrebné použiť prsty a zvyknúť si na to, že nemôžu hneď prísť do kontaktu s oblečením, ale potom to už ide. A ako som spomínala v úvode, najviac poteší zadná strana:


Handmade, netestovaný nazvieratkách, slovenský a prírodný. Čo viac si priať? Aha, jasné - neobsahuje žiadne hliníkové soli a alkohol, nedráždi pokožku a celkom ľahko sa rozotiera do podpazušia.
Nezanecháva biele ani inofarebné stopy na pokožke či na oblečení. Balenie je tiež celkom praktické, ľahko sa otvára aj zatvára a hodíte ho do akejkoľvek kabelky v prípade potreby.


Toto je približne reálnejšia farba deodorantu. Myslím, že zatiaľ som spomínala len samé pozitíva. Bohužiaľ, tento produkt má aj negatíva. Na to, aby mi účinkoval, najmä v začínajúcom poriadnom teple a pri zhone v práci, nestačí. Áno, viem, nie je to antiperspirant a ani som nečakala, že sa zázračne nebudem potiť alebo niečo podobné. No možno som mala trošku vyššie očakávania. Bežný deň - v miernejšom počasí a bez pracovného zhonu zvláda celkom v pohode. Inak ho musím znovu nanášať, čo počas dňa nie je veľmi praktické.
Napriek spomenutej nevýhode zdôrazňujem, že pri tomto produkte svojmu telu dobrovoľne nedodávame škodlivé látky, a to je veľké plus prírodného deodorantu. Druhýkrát použijem toto spojenie, no napriek tomu práve v lete preferujem viac antiperspiranty, keďže parfumy si dávam len jemne a hlavne večer, aby som si nespôsobila nejakú reakciu na pokožke a antiperspirant je pre mňa najlepšou voľbou.


Ako to riešite vy? Príroda a opakované nanášanie alebo chémia a relatívna výdrž?

3 komentáre:

  1. Ale je tam hliník ;) len je ukrytý.. BENTONITE - "Bentonite is a native hydrated colloidal -->aluminum<-- silicate clay" (zdroj: ewg.org/skindeep - odporúčam) ..a sóda bikarbóna je tiež dosť kontroverzná, čo sa týka bezpečnosti...ale súhlasím, že je to vždy prijateľnejšia možnosť než chémia z drogérky, a taktiež je pravdepodobne nemožné nájsť úplne "čistý" deodorant. Ja používam zatiaľ roll-on od Lavery, ten pomarančový, no stále hľadám niečo ešte "čistejšie". No mimo to Soaphoriu zbožňujem, mám od nich množstvo produktov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pokiaľ chceš vyskúšať ozaj efektívny bio deodorant, tak ti odporúčam značku schmidt's deodorant. u mňa zatiaľ najlepší deodorant čo som kedy vyskúšala či už z drogériovej alebo bio kozmetiky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tip! V budúcnosti (=keď spotrebujem súčasné deo a antiperspiranty) sa po ňom musím poobzerať. Kde si ho kúpila???

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]