streda 14. decembra 2022

Avene A-Oxitive Night Peeling Cream

Odkedy som vyskúšala čaro retinoidov, mám ich v rutine takmer pravidelne. Dlho som používala 0,05 retinal od Geek&Gorgeous a rozmýšľala som nad tým, že by to chcelo skúsiť ísť o level vyššie, ale chcela som aj zmenu značky. A tak som vyskúšala Avene.


Avene A-Oxitive Night Peeling Cream retinal


V prvom rade musím podotknúť, že na to, aké sú retinoidy populárne to tento krém nejako nevyužíva. Názov A-Oxitive nočný pílingový krém mi hneď nepovedal, že ide o retinal a už vôbec nie, že je v intenzívnej koncentrácii 0,1 (čo je zväčša najvyššia koncentrácia, ale videla som už aj séra s 0,2 retinalom - Medik8, takže aj tá cena je závratná a je to teda poriadny rozdiel). Možno by na tomto mohlo zapracovať marketingové oddelenie značky, pretože - spoiler - ide o skvelý retinal!

Vybrala som si ho na základe odporúčania FipahSkin a na tomto účte teda nenájdete len tak odporúčania hala-bala, ale reálne vyskúšané veci podložené znalosťami z oblasti zloženia produktov. A to je úplne top.


Avene retinal


Avene A-Oxitive Night Peeling Cream patrí k tým lacnejším a celkom dobre tolerovaným retinoidom. Predsa len cca 25 € za takýto krém naozaj nie je veľa. 


Avene retinal


Ak začínate s retinoidmi, tak radšej opatrne a postupne. Moja pleť bola zvyknutá na kazdovečerné používanie  0,05 retinalu a aj tak ma prvé dni s týmto 0,1 retinalom jemne štípala. Po chvíli to prešlo a žiadne iné alebo ďalšie negatívne príznaky podráždenia pleti som nemala. Po pár dňoch to bolo už bezproblémové.

Ak rozmýšľate nad retinoidmi, tak subjektívne si myslím, že najlepšie je skúšať ich počas jesene alebo jari. V lete to môže byť veľký risk, ak nemáte zaužívané pravidelné používanie a reaplikáciu SPF (cca každé 2 h), v zime môže pokožka reagovať citlivo na aktívne látky (áno aj céčko). Ak si však pokožku poznáte, tak nie je o čom a zaradíte aktívne látky podľa seba.


Avene retinal


Tento krém má marhuľovo-žltú farbu (pleť nefarbí a fotka trošku skresľuje), avšak konzistenčne mi pripomína skôr sérum a tak som k nemu aj pristupovala. Vo večernej rutine som si pleť vždy najskôr dvojfázovo vyčistila, potom použila sérum v spreji od Larens a na to som dala tento retinal. Po chvíli som pokračovala krémom Factor G Renew od Sesdermy. Táto kombinácia sa mi dokonale osvedčila. Moja pleť bola vyživená, hydratovaná a zároveň aj udržiavaná vďaka retinalu. Nemám nové pigmentové fľaky a tie, ktoré mám sú o čosi svetlejšie. Vrásky mám jemnejšie. Ale to všetko je vplyvom dlhodobej skincare, nie iba cca 6 týždňov s týmto retinalom.


Avene retinal


A zdôrazňujem - ak používate retinoidy, ráno je SPF povinnosť. Inak si nielenže stav pleti nezlepšíte, z dlhodobého hľadiska si môžete bez SPF retinoidmi skôr uškodiť.

Retinal od Avene som si zamilovala. Jeho gélová štruktúra sa hneď vstrebe v pleti. Je absolútne neparfumovaný, čo mi celkom vyhovuje. A keďže sa mi nejako nechce platiť 100 € za známy Medik8, ostávam v lacnejších, no rovnako koncentrovaných vodách účinného retinalu.

Ak hľadáte dobrý anti-age, tento Avene vrelo odporúčam ako naozaj účinný retinal. Avšak nezabudnite, stále sme vo vodách skincare. Zázrak za noc nehrozí. Po pár mesiacoch môžete vidieť efekt retinoidov, ale verím, že budete rovnako nadšení používatelia ako ja.


Recenzia je sponzorovaná (barter).

Ešte si dovolím na záver uviesť jeden affiliate link (teda link, ktorý je evidovaný na môj účet a z prípadnej registrácie by som mohla mať malú províziu, no nikoho by som si nedovolila nútiť registrovať sa. Ja sama tento portál odporúčam, pretože som už niekoľkokrát využila jeho možnosti) - cez portál Plná peňaženka dostanete momentálne viac ako 3 % z nákupu na Elnino naspäť! :-) To sa oplatí, nie? Ja už som mala dohromady vyplatených viac ako 120 €! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)