Post Page Advertisement [Top]

Som nadmieru spokojná s parným čističom a prevažne nepoužívam nič iné. Na vaňu, umývadlo a nerezový kuchynský drez mi však pomohol účinne, ale len na chvíľu, po čase som to musela čistiť znova a znova. A prestávalo ma to baviť. Pri nedávnej návšteve drogérie som sa poriadne krotila, obchádzal dekoratívku ako sa len dalo a sústredila sa na to, čo naozaj potrebujem a čo snáď zaúčinkuje. A keďže sme dnes robili väčšie upratovanie, tematicky sa mi tento článok celkom hodí ;-)


Viem, že je to sakra silné a veľké množstvo chémie, snažím sa to obmedzovať, no niekedy mi to bez tej chémie pri upratovaní jednoducho nejde.


Larrin čistič na vodný kameň na nerez dokázal s našim kuchynským drezom divy už niekoľkokrát a na dlhšiu dobu v porovnaní s parou (jasné, je to chémia). Stačí naniesť na usadeniny, nechať pôsobiť a následne dočistiť. Už som to s našim drezom niekoľkokrát vzdávala, ale nakoniec - nebudem predsa kupovať nový drez do staršej linky :-D a po 2. dám mu ešte šancu. A oplatilo sa. Tak sa leskol, že som pomaly videla svoj odraz. Zvyknem ho poriadne dočistiť a dooplachovať, predsa len je to miesto, ktoré je v kontakte s riadom, ktorý je následne v kontakte s jedlom. Larrin mi odporučila mamkina kolegyňa a som za túto užitočnú radu vďačná.

Fixinela Plus je skvelý objav. Výpary z nej mi nedráždili oči ani nos. Ale to nie je to podstatné. Zvládla vyčistiť zažltnuté miesta na vani. Je trošku hustejšia, a tak nestiekla hneď do odtoku. Po približne 30 minútach (nechala som ju pôsobiť o čosi dlhšie, ale myslím, že to neuškodilo) som vaňu v gumených rukaviciach s pomocou vody a kefky dočistila. Síce som ju trošku drhla (a to vlastne aj vždy predtým), ale konečne s tým správnym efektom. A áno, manžel si to naozaj všimol a vyšiel z neho pochvalný zvuk bez slov.

Fixinela Antikalk je účinkom slabšia ako Larrin, používam ju hlavne na sprchovaciu hlavicu a vodovodnú batériu. Tieto časti umývadla a vane raz za čas čistím chémiou a potom udržiavam parou z Kärcher prístroja. Keď už je však usadenina znovu viditeľnejšia, siahnem po chémii. 

Keď otvorím skrinku pod umývadlom (= skladisko všetkej chemickej pomoci, aviváži, čističov, gélov, mydiel, práškov, kapsúl, kefiek, handričiek a pod.) vyzerá to u nás na poriadny chemický arzenál. Avšak tieto veci dokupujem naozaj zriedka, keďže ich nepoužívam až tak pravidelne (s výnimkou čistenia WC a umývania riadu). Snažím sa udržiavať byt zdravšie pomocou parného čističa... niekedy to však potrebuje silu chémie.

3 komentáre:

  1. Super, vďaka.. ja na kuchynský drez používam starú dobrú Jar a nesťažujem sa, ale skúsim aj tieto zbrane :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v byte sme kuchynský drez "zdedili" po predošlých majiteľoch a Jar naňho nestačila :-( No Larrin ho dal perfektne do laty ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]