Post Page Advertisement [Top]

Značka Frais Monde nepredáva len úžasné vône a parfumované oleje, či dekoratívnu kozmetiku (mala som mejkap, korektor a riasenku). V jej portfóliu nájdete aj pleťovku. Jeden očný krémik mám doma už dlhšiu dobu, a tak by sa patrilo podeliť sa o moje skúsenosti.


Kolekcia Hydro Bio Reserve obsahuje produkty pre takmer všetky typy pleti - od suchej až po zmiešanú a zrelú.
Tento krém sa nachádzal v škatuľke z recyklovaného papiera, z ktorej sa dozviete podstatné informácie aj keď neviete po anglicky či taliansky. Krém je bio a prírodný, neobsahuje parabény ani nikel a ak taktiež sa dočítate zloženie produktu (možno zložky poznáte alebo si dokážete vygoogliť ich účinok).
Medzi jeho aktívne zložky patrí kyselina hyalurónová (hydratácia a ochranný film), extrakt zo salicornie (vyživuje, zabraňuje dehydratácii pokožky), cyklodextriny (liftingový a spevňujúci efekt) a ryžový proteín (redukuje prejavy starnutia, opuchy a tmavé kruhy).



Krém je hydratačný, ochranný a taktiež poskytuje anti-age účinok. Už skôr som zistila, že moje pokožka a pleť sa dávno nesprávajú ako keď som mala 18 a "žila som" bez krémovania či inej starostlivosti. Nie, dnes už je to sérum, krém, očný krém a kompletka pri čistení. Potrebu očného krému som na sebe spozorovala takmer zo dňa na deň, pred pár rokmi. Očné okolie začínalo byť vysušené, a tak som začala používať očné krémy, o niektorých ste čítali aj tu na blogu.
A aký je tento? Spĺňa naozaj všetko, čo sľubuje?





Pri aplikácii očného krému (alebo gélu, to je jedno) je dôležité jemne a pomaly ho prstom vklepkať do pokožky očného okolia. Netrieť, nemazať ako klasický krém, ale vklepať. Ak ho totiž mažete, neprirodzene si naťahujete pokožku očného okolia, čím, teoreticky a možno aj prakticky, prispejete k tvorbe vrások. 
Odkedy ho používam, nemám problém s tým, že by pokožka očného okolia bola suchá. Dokonca sa mi zjemnili mimické vrásky okolo očí. Neviem, či si poradí s výraznejšími vráskami, ale pri pravidelnom používaní ráno a večer tie jemné mierne miznú, uvidím, čo bude po spotrebovaní celého krému (určite doplním recenziu update formou :-)). Má síce "len" 20 ml a stojí 24,53 €, čo je celkom dosť, ale míňate ho veľmi pomaly, keďže na jedno použitie k jednému oku miniete veľkosť zhruba jedného väčšieho chia semienka, a to je málinko. 
Oceňujem, že krém nemal na moju extra citlivú oblasť očí žiaden negatívny účinok. Žiadne začerevnanie, dráždenie, nič. Dokonalá harmónia. Pokožka je hydratovaná, jemná a meirne spevnená. Aj keď sa ráno zobudím s maličkými krtkovskými očkami, nemám ich opuchnuté (ak som nebola deň predtým v prievane alebo príliš klimatizovanej miestnosti, to už potom musím siahnuť po lekárenských prípravkoch) a tmavé kruhy som nemala ani v lete po prehýrených nociach na svadbách či iných akciách.
Ak chcete vyskúšať kvalitný očný krém, Hydro Bio od Frais Monde je celkom dobrá voľba. 

4 komentáre:

  1. Tuhle kosmetickou značku mám velmi ráda a zatím jsem byla se vším spokojená. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nevieš či sa dá táto značka kúpiť aj v Notino? Rada by som ju vyskúšala, ale nakupujem prevažne tam,kedže mi z Plnej Peňaženky vracajú peniažky späť z nákupu a v kamennom obchode som túto značku nevidela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, na notino.sk značku Frais Monde nemajú. Čo som postrehla, tak iba Elnino. Ak používaš aj Návratné Peniaze, vrátia ti s každým nákupom cca 3% zo sumy :-) https://www.navratnepeniaze.sk/retailer/139/parfemy-elnino-sk

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]