Post Page Advertisement [Top]

Značka Frais Monde je známa hlavne svojimi parfumovanými olejmi, no ponúka širšie spektrum kozmetických produktov. Mala som možnosť vyskúšať si pár produktov ich dekoratívnej kozmetiky (recenzie tu) a tak bola otázka času, kedy padne voľba aj na riasenku. V ponuke e-shopu Parfémy Elnino nájdete 3 riasenky. Keďže nei som veľký fanúšik vodeodolných produktov, moja voľba bola takmer ihneď jasná.

Riasenku som dostala v papierovej škatuľke, na ktorej sa nachádzal popis aj zloženie. Síce nič z toho v našom jazyku, ale takisto nič nezrozumiteľné.





Riasenka vyzerá celkom obyčajne, čo potvrdzuje aj kefka. Už sa mi niekoľkokrát stalo, že som sa spoliehala na to, že isté typy kefiek mi vyhovujú viac a v skutočnosti mi riasenka nesadla, takže do tejto som išla nejak bez očakávaní. Skôr som bola zvedavá.



Prírodnejšie riasenky u mňa zatiaľ obstáli tak všelijako. Mala som Cosmétika - verziu, ktorá bola dokonalá a tú istú riasenku v inej (nejakej novšej) verzii, ktorá bola hrozná (recenzia na blogu ešte nie je). Táto sľubuje objem, oddelenie a predĺženie rias v jednom kroku. Ako to dopadlo?




Efekt síce nie je WOW, ja odpadnem z tých rias, ale je splnila to, čo sľubovala. Moje riasy sú svetlejšie a nevýrazné, a táto riasenka im dodala pekný, prirodzený objem a dĺžku približne v 2 vrstvách. 
Nezlepuje ani nehrudkavie, skôr sa otláča na horné a dolné viečko, takže vždy po nalíčení si vatovou tyčinkou otieram okolie. Efekt je však celkom dobrý. Oči nedráždi, neopadáva ani počas dňa či po celom dlhom dni, akurát riasy trošku klesnú. 
Odličuje sa úplne jednoducho, nie je potrebné oči ani riasy drieť. Tvrdí, že posilňuje riasy, čo je, myslím, ťažko pozorovateľné, pretože hoci sa mi zdá, že mi ich nejak veľa nevypadlo (a posledné 2 mesiace nepoužívam žiadne sérum na podporu mihalníc), ale zároveň sa mi nezdá, že by sa nejako lepšie líčili. 
Jej cena je možno trošku vyššia ako pri bežných riasenkach (trošku nad 10 €), a aj keď zloženiu rozumiem asi ako väčšina laickej verejnosti tuším, že taká Cosmétika alebo PHB Ethical Beauty budú mať prijateľnejšie prísady, takže ak by som si mala vybrať medzi týmito 3, volila by som Cosmétiku, ale tú pôvodnú verziu, tá nová ma veľmi sklamala, efekt na riasach bol minimálny (mám ju ešte, takže očakávajte recenziu + rozdiel medzi verziami). Táto riasenka od Frais Monde určite nesklamala, síce ani mimoriadne nenadchla (a zisťujem, že čím viac produktov mám vyskúšaných, tým ťažšie nájdem niečo, z čoho som úplne PAF), zaraďujem ju však medzi dobré a overené produkty.

Ďakujem za možnosť vyskúšať riasenku.

2 komentáre:

  1. podľa mňa ti urobila veľmi pekné riasy :) ani tá cena mi nepríde až tak veľmi vysoká, keďže teraz už hocijaká drogérková stojí aj viac :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jako řasy udělala velmi pěkné :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]