Post Page Advertisement [Top]

Produkty z kolekcie Herbal Aloe som mala doma približne rok a pol, kým som ich minula. Striedala som ich aj s inými produktami a porovnávala. Všetky produkty majú obaly ladené do zelena v zmysle kolekcie Aloe vera a neobsahujú parabény. Aké sú a oplatí sa uvažovať nad ich kúpou?


Na vyskúšanie som dostala 5 prípravkov - šampón, kondicionér, sprchovací gél, telové mlieko a upokojujúci gél. Aloe vera v kozmetike je celkom dobrý ťahák, každému je jasné, že sľubuje isté benefity pre pokožku a vlasy, tak sa skúsme pozrieť, ako dopadli produkty.

Vlasová starostlivosť




Prvé použitia boli fajn, no potom ma začala svrbieť pokožka hlavy a nadmerne sa mi vytvárali lupiny. Nepripisujem túto situáciu šampónu, moja pokožka hlavy často takto reaguje na šampóny, ktoré sa jej nepáčia. Okrem tohto pre mňa výrazného negatíva, ktoré sa opakovalo, aj keď som šampón používala s prestávkami ma veľmi pozitívne prekvapilo, že nevymýva farbu z farbených vlasov tak rýchlo ako niektoré šampóny a naozaj ich posilňuje.  Vlasy boli pevnejšie a nelámali sa. Potom som šampón používala na druhé umytie, prvé som absolvovala Head&Shoulders-om, ktorý mi samostatne vysušuje vlasy, nech je to akákoľvek verzia, a efekt bol lepší, no viem, že pre mňa samostatne nie je vhodný. Šampón jemne vonia po aloe vera.


Kondicionér dopĺňa šampón, no používala som ho aj s iným šampónom a moje vlasy ho milovali. Keďže sa nedostal až do takého styku s pokožkou hlavy ako šampón nenarobil žiadnu šarapatu, práve naopak. Vlasy boli už po prvých použitiach hodvábne, neelektrizovali, dobre sa rozčesávali a v žiadnom prípade sa nepodobali na slamu. Stačí ho menej a 250 ml balenie vydrží celkom dlho. Tak, ako niektoré kondicionéry iných značiek, aj pri tomto je doba pôsobenia 3 minúty a odporúčam ju dodržať, aj keď sa ponáhľate, no určite ju neprekračujte ;-) V porovnaní so šampónom tú vôňu takmer necítiť.

Telová starostlivosť




Do tohto produktu som sa zamilovala na prvé použitie - viete, ja som lenivec, ktorý miluje výživné sprchovacie produkty tak, aby som sa nemusela krémovať po každom sprchovaní (viem, raz mi to moja pokožka pekne spočíta aj s úrokmi...). Je vhodný na každodenné umývanie celého tela a aj na časté umývanie rúk. Má príjemnú, ale nevýraznú vôňu aloe a dobre sa stará o pokožku. Postupom času môžem povedať, že to nie je taký hydratačno-výživný zázrak pre pokožku ako sprchovacie oleje, ale na to, že ide iba o umývací gél, má svoje čaro a naozaj udržuje pokožku v dobrej kondícii.


Tento produkt je asi najparfemovanejší z pätice, ale stále nie príliš. Na to, že má redšiu konzistenciu prekvapil a celkom účinne hydratuje. Na telo mi stačí aj priemerná hydratácia, ale na ruky potrebujem niečo silnejšie a tento krém rýchlo vsiakne do pokožky a vytvorí na nej akoby ochranný film. Celkom dobre ju hydratuje a vyživuje. Budila som sa s jemnými a vyživenými rukami, a to je pre mňa efekt, ktorý potrebujem.


Je úplne bez akejkoľvek parfumácie. Rýchlo vsiakne do pokožky no spočiatku sa zdá, že na nej vytvorí akoby lepkavý efekt - no ničoho sa netreba báť, to ešte pokožka gél úplne nevpila. Potom je síce hydratovaná, ale žiadnu lepivosť ani omylom necítiť. Gél pokožku dobre upokojuje a hydratuje aj po depilácii alebo po opaľovaní. Povedala by som, že je ideálny na leto ;-)

Okrem toho vlasového šampónu mi všetky produkty sadli. Majú výborné hydratačné vlastnosti a celkom poteší aj zloženie. Nevýhodou je však vyššia cena a ťažšia dostupnosť - produkty som našla na pár weboch, inak sa predávajú podobne ako Oriflame či Avon - prostredníctvom predajcov, avšak myslím, že tieto produkty sú vyššej kvality.

3 komentáre:

  1. Myslím si že jejich složení je daleko šetrnější pro tělo i vlasy. Poslední dobou se snažím kupovat přírodnější kosmetiku a nekupovat tu komerční z obchodů která tělu nic nedá. Mě se z těchto produktů nejvíce zamlouvá šampon protože jen díky používání šetrnějších šamponů se moje vlasy za poslední 2 roky hodně zlepšily.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Řada vypadá dobře. Já také upřednostňuji přírodní kosmetiku a už jen občas si kupuji tu klasickou z drogerie. Raději si připlatím za skutečnou kvalitu :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  3. máte pravdu, že lepšie prírodnejšie a šetrnejšie k pokožke, hoci trošku drahšie

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]