Post Page Advertisement [Top]

Po všetkých tých skúsenostiach a experimentoch mám vždy trošku rešpekt súhlasiť s ponukou na testovanie šampónu a pleťových prípravkov. Pokožka hlavy zvykne reagovať lupinami na nepriaznivý šampón a pleť rôzne - začervenaním, premasťovaním, akné a pod. V poslednej dobe mi však veľmi sadli prírodné pleťové krémy, a tak, keď som si prečítala pozadie príbehu a zloženie produktu, ktorý mi odporučili, rozhodla som sa ísť do toho.

Možno značku La Fare nepoznáte, ja som o nej, popravde, donedávna ani nepočula. No určite poznáte L´Ocictane. Tieto dve značky spolu tak trošku súvisia, keďže zakladateľom La Fare je syn zakladateľa L´Occitane.
Obal je veľmi pekný a povie všetko podstatné - vidíme, že krém je vyrobený vo Francúzsku, že je BIO, organický a ECO. Obsahuje minimálne 99 % zložiek prírodného pôvodu, a, mimochodom, 3x viac organických zložiek ako je potrebné na získanie certifikátu ECO CERT.


Naopak, v jeho zložení nenájdete žiadne parabény, silikóny, SLS, glutén, sulfáty, esenciálne oleje a geneticky modifikované zložky.
La Fare ponúka 4 druhy pleťových krémov, konkrétne tento je hojivý a obsahuje výťažky týchto zložiek: harmanček, pomarančový kvet, tymian, bambucké maslo, slnečnice, mandle marhule a Phytowax.
Podľa zložiek som predpokladala, že krém bude výživný, ale že moju pleť trošku zaťaží a zmastní. Ach, ako som sa mýlila!



Krém síce používam len tretí týždeň (alebo už?), no sadli sme si od prvého použitia. Je neuveriteľne ľahký a pomerne rýchlo vsakuje do pleti. Vonia ako jemný mix bambuckého masla s harmančekom, aspoň takto to cítim ja. Používam ho najmä večer a ešte sa mi nestalo, aby som sa ráno zobudila s pocitom mastnej pleti. Dokonca som aj počas obdobia PMS mala na tvári o čosi menej nedokonalostí ako inokedy. V čase, keď sa nelíčím si tento krém aplikujem na pleť aj ráno. Nemám pocit, že by jej niečo chýbalo. Je vyživená, nie je suchá na lícach a premastená na čele, čo je pri mojom zmiešanom type bežná reakcia. Dokonca aj ranné použitie BB krému sa zaobíde v poslednej dobe bez púdru a pleť vyzerá prirodzene.
Keďže balenie neobsahuje pumpičku, je potrebné byť obzvlášť opatrní pri použití, aby ste si do krému nenaniesli nečistoty a neznehodnotili ho. Apropo, samotné balenie je podľa mňa taký typický skvost provence, za ktorý by sa nehanbil vo svojej kúpeľni nikto. Sklenené balenie s kovovým uzáverom a nálepkou, ktorá v skratke povie o kréme všetko. 
Tak, ako som písala asi pred týždňom na instagrame k fotke - toto je môj nový pleťový kamarát. Dúfam, že v takomto duchu budeme pokračovať aj naďalej ;-)
Krém kúpite na www.lafare.sk za 15,50 € / 30 ml. Ďakujem za poskytnutie produktu na vyskúšanie.

1 komentár:

  1. Ja som tiež našla svojho pleťového kamaráta a to od La Roche-Posay effaclar H. Ja mám suchú pleť,no s nedokonalosťami a tento krém mi neskutočne vyhovuje. Vždy som si myslela, že potrebujem veľkú výživu, no kožná ma presvedčila,že nie :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]