Post Page Advertisement [Top]

Ak čítate moje príspevky pravidelne a dlhšiu dobu zaiste viete, že mám miernu nadváhu a často si prechádzam doslova sínusoidami - raz mám normálnu hmotnosť, o polroka - rok nadváhu (všetko podľa BMI, nie je to len kritický pohľad ženy na vlastné telo).
Za tých 27 rokov, čo so sebou žijem som sa o sebe veľa naučila. A to hlavné je asi to, že nedokážem držať diétu, nedokážem si odopierať dlhodobo (ak nemám zdravotný problém) a práve to, čo si poviem, že by som nemala, ma láka najviac, aj keď mi to vo svojej podstate nechutí. Som priaznivec pohybových aktivít, ale v rámci normy :-) Nemám problém ísť na turistiku, cyklotúru alebo si zahrať nejaký šport, no takisto nešportujem 24/7. A už dávno som zistila, že aj keď športujem, jednoducho si nemôžem dať pizzu o desiatej večer a zapiť ju kolou, alebo zmlsnúť čokoládovú tabuľku na posedenie (na upokojenie) kedy mi len napadne. Netvrdím, že tieto jedlá a nápoje zďaleka obchádzam. To nie. Snažím sa nájsť akúsi rovnováhu.




Bratranec študuje na univerzite telesnú výchovu v kombinácii a povedal mi niečo, čo som tak podvedome tušila už dávno. Ak chcem mať normálnu postavu a normálne BMI, približne 80 % úspechu tvorí správne a racionálne stravovanie. A sme doma. Možno je to už trápne a prehnané, ako na nás väčšinou pred letom vyskakujú všemožné tipy, ako schudnúť a hlavne za čo najkratší čas. Ja som poctivo naberala váhu dva roky, od svadby sa na mňa nalepilo 10 kíl (na manžela tiež). Postupne ideme dolu, no v žiadnom prípade neočakávam, že to, čo sa lepilo postupne sa odlepí za týždeň, lebo leto... alebo lebo oslava a ja si chcem obliecť tie nádherné šaty, ktoré mi visia v šatníku už nejaký ten rôčik, vyzerám v nich sexy, ale momentálne ako klobáska.
Prečo som sa rozhodla vyskúšať FitList? Počítač zapnem takmer každý deň a ak aj nie, kontrolujem si maily a správy minimálne raz denne na mobile. Zaujala ma predstava, že si nemusím googliť, čo také by som mohla zjesť a po niekoľkých lekciách s Jillian som už potrebovala zmenu aj na domácom poli cvičenia.
Pri zadávaní údajov si jednoducho nastavíte, koľko chcete schudnúť, ako často chcete cvičiť a rôzne ďalšie informácie. Web vám potom sám nastaví cvičebný plán prijateľný aj pre úplných začiatočníkov alebo opätovných cvičiacich, akým som aj ja ;-)
Názornú ukážku môjho cvičebného plánu môžete vidieť na obrázkoch nižšie:




No keďže som spomínala, že základom je strava, vo FitListe nájdete aj jedálniček, ktorý môžete získať úplne zadarmo. Ak potrebujete konzultáciu, pokojne môžete v interaktívnom chat okne napísať svoj problém a dostanete odpoveď. Takéto konzultácie sú väčšinou drahšie (stoja aj 100 € a viac), tu to vychádza aj s plánom na cvičenie 14,90 €, čo je, myslím si, zanedbateľná suma vzhľadom na to, že investujete do svojho zdravia. Cvičenie s trénerom tiež nie je lacná záležitosť, väčšinou základný vstup do fitka trénera nezahŕňa, za to si musíte priplatiť (približne do 15 € za hodinu). Tu je tréner síce online, ale k dispozícii len za vyššie spomínanú sumu ;-)





Či už cvičenie alebo jedálniček, všetko si môžete meniť podľa nálady, chutí a ingrediencií potrebných na prípravu.
Jedálniček je skvelý. Vopred si viete pozrieť, čo vám ponúka na ten-ktorý deň, prípadne si ho vytlačiť alebo ho mať v mobile/tablete. Sama som vyskúšala niekoľko receptov a sú naozaj jednoduché a vo väčšine prípadov aj rýchle a prispôsobené tak, aby ste nemali pocit, že musíte tú dieru medzi jednotlivými chodmi vyplniť nejakou potravinou, ktorá nakoniec skončí na pár mesiacov na vašom zadku. Niektoré jedlá si viete aj prispôsobiť, obmeniť suroviny, ale tak, aby ostal zachovaný pomer výživných látok a kalórií /aj keď nie, nepočítala som kalórie :-)/ (foto na instagrame - napr. raňajky či obed).
FitList som skúšala 14 dní zadarmo vo verzii PLATINUM. Za tých 14 dní sa mi podarilo vďaka premyslenej strave a pohybu dať dole dve kilá a momentálne ťahám pomaly ďalšie kilečko dole a pomaly, ale isto sa blížim pod tú hroznú hranicu čísla 70.
Nie som zástancom večného chudnutia a ani hrkotania kostí (toto sa mi nikdy nestalo s mojim typom postavy, skôr som mala občas pocit, že priberiem aj z vody). Každý by sa mal vo svojom tele cítiť dobre a nech to znie ako akékoľvek klišé alebo alibizmus, stojím za tým. No tiež vyznávam aj pozitívny prístup, bez ktorého nejde asi nič a istú formu (nie prehnanú) sebalásky. Majme sa radi, ale buďme zdraví. A nie, zdravá strava nemusí stáť majland, ako možno tvrdia niektorí predajcovia, ktorí vám odporučia len ich tyčinky či len ich čaje a nápoje, bez ktorých to nikdy nedosiahnete ;-)

Ak vás FitList zaujal, ako moji čitatelia máte všetci jedinečnú možnosť  získať na jeden deň zadarmo platinum účet. Stačí kliknúť na tento link a zaregistrovať sa. Bez akýchkoľvek platieb a nevyžiadaných mailov v schránke ;-)
Okrem jedálnička a cvičebného plánu nájdete na FitListe aj rôzne zľavové kupóny do najrôznejších e-shopov - zľavy sa pohybujú od 5 % pre základný účet zadarmo až po 15 % pre PLATINUM účet.

Zároveň mám pre vás aj menšiu súťaž. 3 z vás získajú bezplatné PREMIUM členstvo vo FitListe na jeden mesiac! Stačí, ak odpoviete na túto súťažnú otázku:

Aký eshop je prvý v ponuke zľavových kupónov na stránke fitlist.sk? (Odpoveď nájdete v sekcii kupóny).Komentáre s odpoveďami píšte pod tento príspevok ;-) Svoju šancu môžete znásobiť, ak napíšete komentár so správnou odpoveďou aj k zdieľanému príspevku na mojej fanpage na facebooku ;-)

Výsledky súťaže vyhlásim 15. 08. 2016. Veľa šťastia ;-)


PS: Pre všetkých z vás, ktorí si chcete zakúpiť účet PLATINUM alebo PLUS mám 25 % zľavu! Kupón platí neobmedzene, stačí zadať MNKIHCE do políčka zľavový kupón pri objednávaní. Využiť môžete mesačný, štvrťročný, polročný alebo ročný plán ;-)



4 komentáre:

  1. O stránce slyším poprvé a dost mě zaujala!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by si ju chcela vyskúšať, určite neváhaj a zapoj sa do giveaway :-)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. iný e-shop je ako prvý. Pre zobrazenie je potrebné registrovať sa. Názov správnej odpovede sa začína číslom ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]