Post Page Advertisement [Top]

Sadu štetcov som dostala už dávnejšie, moje prvé dojmy som publikovala v tomto príspevku. Odvtedy ubehol už poriadne dlhý čas a ja som si stihla tie štetce poriadne preťuknúť. Nebudem klamať - niektoré som odpísala takmer ihneď, no dala som im šancu. Neuspeli však ani po takom dlhšom čase. Iné som si však celkom obľúbila a práve v tomto príspevku vám ukážem, ktoré mi sadli a používam ich pri líčení a na ktoré by som najradšej zabudla.


Nebudem tomu dávať nejaké dlhé predslovy, v predošlom článku o štetcoch ste sa dozvedeli aj o zložení a na čo sa používajú si môžete pozrieť v tomto letáku.



Vrátim sa však k tomu, čo sa mne osobne páči najviac - a to je puzdro. Krásna sýta ružová farba, aj keď na domáce používanie je nepraktické, na cestovanie či líčiace akcie ako stvorené.



Ktoré štetce ÁNO?

Brush to Remove Excessive Make-up (4)

Large Shading Brush (for matte shades) (5)

Shading Brush (for pearl and shimmering shades) (6)

Small Shading Brush (for matte shades) (7)

Extra-short Blender Brush (8) 

Brush for Lipsticks (9)

Angled Eyebrow Brush (10)

Mascara Brush (11)

Round Foam Smudger (12)


Štetce na oči som si veľmi obľúbila. Sú jemné a dobre sa s nimi pracuje. Sú veľmi podobné mojej základnej sade od Zoeva (ktorá sa už ale nepredáva). Dokážem sa s nimi pekne vyhrať - vytieňovať, rozotrieť a jednoducho všetko, čo je pre líčenie očí podstatné - teda pre mňa ako laika.  K použiteľným štetcom zaraďujem aj vejárovitý štetec na odstránenie prebytočného mejkapu (v mojom prípade hlavne buď opadaných očných tieňov alebo púdru). Štetec č. 7 občas použijem aj na nanášanie korektora. Štetec č. 12 je trošku atypický, v sadách ho nájdete málokedy (čo som tak googlila), skôr je to akoby zväčšenina klasického aplikátora, ktorý je bežne pribalený v sade očných tieňov. Používam ho zriedka, ale používam - najmä na vnútorný kútik oka. Mascara brush (11) občas použijem, ak to preženiem s riasenkou a chcem rozčesať, ale je vhodný aj na obočie. Týchto 9 štetcov z celej sady má jednoducho a v skratke u mňa áno. Nevypadávajú z nich štetinky, neškriabu a dobe a ľahko sa nimi nalíčim. 

Ktoré štetce NIE?

Large Powder Brush (1)

Large Blush Brush (2)

Foundation or Powder Brush (3)


Štetec na púder a štetec na lícenku sú veľké tak akurát, aj keď sa spočiatku zdali príliš. Celé zlé je ale na nich to, že neuveriteľne škriabu tvár - sú drsné a dokonca z nich vypadávajú štetiny počas líčenia, čo znamená, že ak si to nevšimnete včas, chodíte "po svete" s čiernymi chlpmi na tvári. Aj po takej dlhšej dobe štetce stále škriabu a nechávajú štetinky na tvári. Štetec na mejkap je pre mňa tiež tak trošku katastrofa. Neskúšala som iný stippling, no na môj buffer nedám dopustiť. Tento typ štetcov (3) mi na tvári robí šmuhy a aj keď je jemný, zdá sa mi, že nie je dosť hustý na to, aby sa ním dal dobre zapracovať mejkap.

Ďalšia vec, ktorá je na tejto sade negatívna, je jej cena - takmer 80 € (presnejšie 76,89 €) je veľmi veľa. Za takúto sumu už môžete mať štetce na trošku inej úrovni (napr. Zoeva).

Dizajn sa mi páči, avšak celá sada je pre mňa zbytočná, pretože k týmto trom štetcom sa už nikdy nevrátim (a to je po 8 mesiacoch dávania im šance istá vec). Možno by bolo vhodnejšie predávať tieto štetce na kusy alebo na menšie tematické sady (oči, tvár a pod.). A keďže sa v ostatnom čase dosť orientujem na líčenie tváre a zaujíma ma kontúrovanie a čarovanie s farbičkami, mám v pomyselnom wishliste aj túto sadu štetcov.

7 komentárov:

  1. akože tá cena je úplne že nezmyselná a vôbec ma neláka ani jeden štetec... už z pohľadu sú mi nesympatické a vidno na nich že budú škriabať :( čo ma mrzí lebo dermacol značku milujem a presne po hentej sade zoeva pokukujem aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No mně přijde ta cena taky trochu mimo mísu. :( Jako vzhledově jsou moc pěkné, růžová se k nim hodí, ale když nejsou praktické, to je pak těžké. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cena mi príde tiež veľmi vysoká voči kvalite a možno aj značke. Predsa len Dermacol sa pohybuje v drogérkových cenách v tých nižších. Ja som ani nečakala, že to budú nejaké extra kvalitné štetce. Tie na púder, make up a lícenku vyzerajú veľmi zle už len z fotky a veľmi dobre viem aké je to keď štetec pichá a vypadávajú z neho chlpy, pretože toto isté robí aj štetec na púder od Oriflame a keď som videla fotky, hneď som si to s ním porovnala. Ružové puzdro je ešte tak v pohode ale nepáčia sa mi tie ružové rukoväte /neviem ako sa to píše/. Tá ružová mi príde moc tuctovo. Som rada, že som ani len neskúšala tieto štetce a keď si to porovnáme so Zoeva, neni o čom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár! :-) Súhlasím, naozaj vyzerajú nekvalitne už len z foto, a aj keď môže foto klamať, bohužiaľ, v tomto prípade to tak nie je. Zoeva je jednoducho TOP! a za porovnateľnú cenu ;-) Už len čakám na vianočnú odmenu (haha) a kúpim si sadu ;-)

      Odstrániť
  4. No tak tyto laky se mi vůbec nelíbí, působí na mě lacině a hodně nekvalitně :(

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]