Post Page Advertisement [Top]

v tomto príspevku som avizovala menší problém s takmer hrošou kožou na nohách. V zime to až tak nevadí (teda vadí, ale svoje nohy aspoň nevystavujeme na obdiv). No povedala som si, že musím skúsiť niečo s tými nohami spraviť. A tak som sa s očakávaním vrhla na skúšanie zlupovacej masky na nohy. 




Pokiaľ ide o pojem zlupovacia, predstavila som si klasickú zlupovaciu masku na tvár - teda gélovú konzistenciu, ktorú je potrebné po určenom čase zlúpnuť z kože. Ako som sa len mýlila! Maska sa pýši prírodnými zložkami, ako napr. výťažky z papájecitrónajablkapomaranča a harmančeka a rad ďalších prírodných ingrediencií.


Keď si prečítate popis, resp. kliknete na stránku, odkiaľ ich mám (Krásna doma) zistíte, že zlupovací efekt podstúpi vaša vlastná koža. Za približne 5 € a v pohodlí domova. No zdalo sa mi to trošku neuveriteľné a na druhej strane bol tento efekt pre mňa veľmi žiaduci. A tak nebolo o čom :-) Nohy som si opláchla, vysušila a potom som rozbalila vrecúško, v ktorom sa nachádzal pár takýchto ponožiek:


Horný uzáver bolo potrebné odstrihnúť a potom už len navliecť na nohy - ja som to ešte zavŕšila klasickými hrubými o čosi väčšími ponožkami, totiž tá tekutina mi chladila nohy a neodporúčam ich mať vo vodorovnej polohe, lebo môže vytiecť. Počas pôsobenia masky som necítila žiadne negatívne reakcie a ani po použití nebola koža podráždená. Takto som absolvovala takmer 3 hodiny.


Následne som si nohy opláchla a neriešila. Efekt nebol poznateľný. Približne po 3 dňoch som zbadala náznaky olupovania kože, no nejak som tomu nevenovala pozornosť, myslela som si, že ide o klasické šúpanie piat, na čo som bola doteraz celkom zvyknutá... Po 9 dňoch moje nohy pripomínajú zvliekanie kože u hadov. Po každom kúpeli a sprche je to intenzívnejšie, olupuje sa ami celá kožička na nohách a najintenzívnejšie to badať v okolí palcov a piat. Takú krásne normálnu a jemnú kožu na nohách som nemala ani nepamätám a to som si ich nemusela každý deň poctivo krémovať (na čo občas zabúdam, keď odpadávam do postele...).
No pozor, dosť dôležité je nechať tú kožičku prirodzene sa odlúpnuť, aby ste si nepoškodili, neodstraňujte ju mechanicky, aj keď to poriadne láka.
Ak sa teda niekam chystáte (napr. aj na ten ples) a chcete vystavovať svoje chodidielka na obdiv, siahnite po tejto maske tak približne 2-3 týždne pred plánovanou akciou. Ja som spokojná všetkými desiatimi a viem, že po nej siahnem a určite ju objednám aj mamke, ktorá má päty ešte v horšom stave ako som mala ja.

Na prvý pohľad obyčajné igelitové vrecúško pôsobiace lacným dojmom a efekt úplne wow! No najlepšie je, že neurobí veľkú škodu v rozpočte a účinkuje. Vyskúšané na vlastnom tele ;-)

22 komentárov:

  1. Škoda, že sa to nedá kúpiť niekde v obchode, vyzerá to zaujímavo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. baby da sa to kupiť objavila som to na stranke krasnadoma.sk

      Odstrániť
    2. áno, ten link tu mám uvedený :-) Len kamenný obchod nie je k dispozícii.

      Odstrániť
    3. je to internetový obchod stačí poslať objednávku a tovar ti bude zaslaný

      Odstrániť
  2. To by se hodilo i mně, zní to super. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veru škoda, že sa nedá kúpiť v obchode, každopádne, odporúčam, s ničím podobným som sa doteraz nestretla a naozaj účinkuje, čo je skvelé! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak toto si určite objednám :) vyzerá to super :) ďakujeme za recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Uvítala by som uvedenie do nejakého kamenného obchodu ale vyzerá to zaujímavo... Ja mám päty v dobrom stave ale možno pred letnou sezónou vyskúšam... :) Super recenzia! Ono je to teda "iba" ten sáčok? nie je k tomu žiade krém, maska nič? správne rozumiem?
    Another.day.with.Hana


    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No v baleni to boli len tie sacky, vo vnutri taka textilna tkanina napustena tekutinou a nic viac. Toto tak uzasne zaposobilo, ze moja paty uz nie su ostre a hrosie :-) urcite (po vyplate) kupujem aj na letnu sezonu ;-)

      Odstrániť
  6. Cize staci jeden par a je to? Netreba to opakovat?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po použití sa kožička odstraňuje sama cca po dobu dvoch týždňov, následne (aspoň mne) vydržal efekt hladkých chodidiel cca mesiac, pred týždňom som si kúpila ďalšie páry a už som aj použila druhý pár ;-) Momentálne som znova v štádiu olupovania. Čiže je potrebné opakovať, ale až po istej dobe, keď vidíte, že koža je zas zhrubnutá a tvrdá :-)

      Odstrániť
    2. Odskúšané , odporúčam , samozrejme podľa potreby opakovať :)

      Odstrániť
    3. Aj ja sa chcem spítať a uistiť, že som to správne pochopila.Kúpim si jeden pár zlupovacích ponošiek a použijem ich iba raz na dobu 90 minút podla návodu a viac krát ich použiť nemôžem tie isté? Na druhý deň toto isté neaplikujem, ani na další, už len čakám kedy sa začne zlupovať hrubá koža?

      Odstrániť
    4. Presne tak - každý pár sa dá použiť iba raz. 90 minút na nohách, potom nohy opláchnuť a ponožky vyhodiť, keďže už neobsahujú tú tekutinu, vďaka ktorej sa odumretá koža začne postupne olupovať. Priemerne sa začne proces olupovania do pár dní a trvá cca 2 týždne, kožu neodporúčam násilím trhať z nôh, mohli by ste si spôsobiť poranenia.

      Odstrániť
  7. po roku stoji jedna maska 7,30 EUR ....som nesmierne sklamana, kedze jej cena, za ktoru som ju kupovala v zahranici je cca 5 EUR za trojbalenie....:(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na aliexprese majú 3ks ponožiek za 5€ a takisto účinné

      Odstrániť
  8. po vyše dvoch rokoch cena nezmenená :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zvyknem kupovať v akcii 4 balenia za necelých 22 € http://www.krasnadoma.sk/pripravky-na-starostlivost-o-nohy/skinlite-zlupovacie-ponozky-na-nohy-s-papajou-akcia-3-1/

      Odstrániť
  9. dosť staré, ale skúsim. Kupila som si v akcii zlupovacie ponožky a teraz riešim exipriačnú dobu. Píše, že sa má použiť do 3r, ale ja neviem kedy bola vyrobená. je tam toto: MFG021617. Viete mi niekto povedať, v ktorom mesiaci a roku bola vyrobená? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Myslím, že dátum je 16.02.2017

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]