Post Page Advertisement [Top]

Predpokladám, že nikto nejde jesť, kým nemá umyté ruky. Takisto predpokladám, že si umývate zuby, či čistíte uši. A čo vaša pleť? Určite by ste mi mohli vymenovať zopár (možno aj celý zoznam) skvelých produktov od pleťových gélov, pílingov, masiek, tonizačných vôd, micelárok, denných a nočných a očných krémikov, sér atď. Ak si kúpite drahší krém, používate ho na neumytú tvár? Lebo to je podobné ako keď máte kvalitnejšie štetce a neumývate ich. Áno, viem, písala som o dezinfekčnom spreji na štetce, ten je na také rýchločistenie. Ale je veľmi dobré raz za čas si ich poriadne vykúpať!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Na umytie štetcov potrebujete:
- špinavé štetce
- umývadlo
- mydlo
- kartón na sušenie
- nožnice

Štetce som postupne po jednom vyumývala - do umývadla som napúšťala čistú teplú vodu.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Štetec som namočila a potom prišlo na rad mydlo. Použila som prírodné mydlo od Libebit, ktoré bolo v Ladyboxe. Mydielko som nepoužívala a len tak stálo, takže som mu našla využitie - je z neho mydlo na čistenie štetcov :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
A aká špina ostala po zdanlivo čistom štetci v umývadle?
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Na záver už len poriadne prepláchnuť v čistej vode, aby ste si na tvár nenanášali zvyšky mydla a je to hotovo.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Nožnicami prepichneme dieru  do kartóna a postupne napichujeme štetce, aby vyschli prirodzeným spôsobom. Žiadny radiátor, či fén.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Tento postup opakujeme so všetkými štetcami a potom ich necháme uschnúť. Nezabudnite však vyčistiť aj puzdro, v ktorom štetce držíte :-)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Po uschnutí môžete štetce odložiť do púzdra a znova smelo používať. Aby som bola čestná, neumývam si štetce každý týždeň, ale snažím sa robiť to aspoň raz za čas, častejšie ich čistím dezinfekčným sprejom, no ako som povedala už na začiatku, je potrebné aj umyť tie štetce :-)

Aj vy si líčite tvár štetcami plnými baktérií alebo si ich čistíte? :-)

8 komentárov:

  1. no a uz viem co mozem robit poobede, nemam totiz ziaden plan a dost sa nudim:D ten napad s kartonom je super...ja moje susim na takom mini uteraciku, necham ich polozene aby prirodzene uschli a uterak vsiakne zvysky vody

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš v tomto úplnú pravdu, a líčenie čistými štetcami je nie len zdraviu a pleti prospešné, ale dokonca sa s čistými štetcami lepšie líči a líčenie vyzerá krajšie ;) Čo sa týka toho sušenia štetcov, poradila by som ti jednu vec, nikdy ich nesuš zvislo, aby si voda kvapkala zo štetín do kovového hrdla, pretože ani to nie je jednak zdravé a jednak sa ti rýchlo takto zničia a lepidlo, ktoré ich drží pohromade zoschne a štetc sa tak rozpadne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. najprv mali visieť dolu "hlavou", lenže vypadávali z toho kartóna :-/ budem musieť tento spôsob nejako vylepšiť :-)

      Odstrániť
  3. já mám čistič ze Sephory nebo je občas vyčistím jen odličovačem (mám nějaký, co nepoužívám na oči, tak ho využívám na tohle) a jednou měsíčně je peru v dětském šampónu Mixa... vždycky z toho jde hrozně barvy, přesně jako tobě! ale suším je normálně rozložené na ubrousku, ty štětinky se mi nemuchlají. zrovna včera jsem je prala a přítel přišel do koupelny a ptal se mě, jestli se chystám malovat Monu Lisu :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Presne toto isté robím aj ja :) až sa potom čudujem koľko toho je v tom umývadle, ale škoda, že na to nemám čas tak často :-/
    Erika's Life

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nemalo by sa to susit stetinami smerom dole?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. malo... najprv mali visieť dolu "hlavou", lenže vypadávali z toho kartóna :-/ budem musieť tento spôsob nejako vylepšiť :-)

      Odstrániť
  6. Svoje štetce takisto suším rozložené na froté uteráku. A ten pocit z čistých štetcov na pleti je na nezaplatenie :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]