Post Page Advertisement [Top]

Snáď každému je jasné, že základom manikúry sú pekné nechty a o tie sa treba starať. Myslím, že sa nájde už len málo ľudí (lebo nechty si už dávno nelakujú len ženy), ktorí nepoužívajú podlak a nadlak. Podklad chráni nechty pred zažltnutím, nadlak dodáva nechtom efekt (buď matný alebo lesklý) a oba majú zaručiť dlhšiu životnosť manikúry. Prednedávnom sa ku mne dostala taká dvojica od Dermacolu a dnes sa dozviete ako obstáli.

Oba laky vyzerajú takmer identicky, nebyť nápisov a popisov na zadnej strane fľaštičky.


Fast Dry Base Coat podkladový lak, ktorý sľubuje rýchle schnutie a vytvorenie vrstvy, ktorá ošetruje a vyhladzuje povrch nechtu. Samozrejmosťou je ľahké nanášanie a zabraňovanie zažltnutiu nechtov.
Môj názor - naozaj rýchlo schne, podarilo sa mi totiž len niekoľko sekúnd po nalakovaní obtrieť necht a ostal bez následkov. Na nechte vytvorí ochrannú vrstvu tak, že samotný lak približne po 5 dňoch zlúpnete bez následkov ;-)


Ultra Gloss Top Coat vrchný lesklý rýchloschnúci lak vytvorí na nechtoch ochranný film a tým ich chráni pred olupovaním a zvyšuje odolnosť farebného laku a tým pádom celej manikúry. Zároveň zabraňuje vyblednutiu farby.
Môj názor - zdalo sa mi, že aj tie dve vrstvy farebného laku schli o čosi rýchlejšie, polhodinka to však istila. Pre istotu. Lak naozaj vytvoril zaujímavý ochranný film, pretože už keď sa zdalo, že sa trošku z končekov nechtov olúpne, olúpol sa iba ten nadlak a farba ostala.


Na foto sú tieto dva základné laky s farebným od Flormar (recenzia tu). Po 5 dňoch sa olupovali iba končeky, čo je pri tomto laku u mňa štandardná výdrž. Skúšala som ich aj s gélovým lakom od Avonu a výsledok bol rovnaký.


Toto duo sa celkom podarilo. Ak hľadáte podklad a lesklý nadlak, tieto dva v 11 ml balení a so širokým štetčekom, vďaka ktorému je aplikácia naozaj rýchla zoženiete do 4 €. Nepredĺžia astronomicky životnosť laku, no bežné používanie a práce v domácnosti zvládnu. Netreba zabúdať aj na fakt, že výdrž vzhľadu manikúry najpodstatnejšie ovplyvňuje celkový stav nechtov ;-)

Ďakujem Dermacolu za zaslanie lakov.

3 komentáre:

  1. Tato dvojice vypadá docela zajímavě. Já si zase nejvíce oblíbila base coat a top coat od Essence. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já používám podlak i nadlak od značky Astor a jsem moc spokojená!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem s podlakem věrná Sally Hansen a nadlak volím podle toho, jakou zdobící techniku jsme použila. Když razítkuji, musím mít originál Konad nadlak, jinak se natištěný vzor rozpíjí :-/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]