Post Page Advertisement [Top]

S nástupom chladnejších mesiacov sú pomerne časté rôzne prechladnutia. Často sa z nich chceme dostať popri tom, ako vedieme normálny život, no nie je to vždy jednoduché a práve týmto konaním sa môžeme ešte viac ohroziť z dlhodobého hľadiska. Viem, o čom hovorím. Niekedy je najlepšie tie prvé dni vyležať, hoci čerpať dovolenku sa vždy nedá tak, ako by to vyžadoval náš zdravotný stav. O tom, že cintoríny sú plné ľudí, ktorí si o sebe mysleli, že sú v práci nenahraditeľní, však dnes nechcem hovoriť. Keď už vyskúšame všetko možné dostupné od domácej liečby, receptov našich starých mám, cez dopovanie sa vitamínmi a určite siahneme aj po liekoch z lekárne, v tom ťažšom prípade aj návšteve lekára a antibiotikách, netreba zabúdať na to, čo je častým sprievodným znakom prechladnutia. Keď máte nádchu a spotrebúvate nespočetné množstvo vreckoviek, súvisí s tým aj podráždenie pokožky nosa. A to veru nie je nič príjemné. Preto, pokiaľ je to možné je vhodné nos si natierať, aby ste predišli šupinkám, chrastičkám či až krvavým stopám od neustáleho siakania. A keďže som náchylnejšia na prechladnutie, ešte koncom leta som si povedala, že skúsim nejaký balzam špeciálne na nos. A zvolila som českú značku prírodnej kozmetiky Saloos.


Ale veď podráždenú pokožku nosa si môžem natierať aj inou masťou, nemusím si na to kupovať špeciálne určený produkt. - aj vám napadla takáto myšlienka? Pohrávala som sa s ňou vtedy, keď som masť objednávala. Existujú rôzne maste, ktoré sú viacúčelové, alebo len ten známy hojivý zázrak. Načo maž XY produktov, keď mi stačí jeden? Hej, pravda, že stačí jeden, ktorý môžete používať na pery, na nos, na suchú pokožku rúk či iné kožné problémy.
No hlavne v prípade choroby je nesmierne dôležité dbať na hygienu a určite si podráždený nos, ktorý siakate niekoľkokrát za minútu nedezinfikujete pred tým, než si ho natriete masťou. Je teda šanca, že sa do maste môžu dostať tieto baktérie pri neopatrnom manipulovaní a teda takúto masť by som si na inú časť tela určite nedávala. Toto môže byť hlavný dôvod, prečo skúsiť siahnuť po produkte špeciálne určenom na pokožku nosa.




Nosný balzam Saloos Bio Karité má prírodné zloženie a označenie certifikátom CPK bio. Pokožku nosa hydratuje a regeneruje. Odporúčam nanášať niekoľkokrát denne, aby ste si zaistili rýchlejší priebeh hojenia. Síce ma nos po dlhšom prechladení dosť bolí a už pomaly neznesiem dotyk vreckovky, koža vyzerá dobre a neštípe. Je mastnejší, avšak určite si ho na nos nedávame, keď máme mejkap, resp. v takomto prípade je vhodné rozhodnúť sa, či chceme vyzerať, alebo liečiť podráždenú pokožku nosa. A úprimne, radšej na chvíľku lesklý nos, ako mejkap so šupinkami, ktorý sa mi aj tak otlačí do vreckovky po siakaní.
Bonusom je príjemná mentolová vôňa (ak máte radi mentol), ktorá nie je veľmi výrazná, ale napomáha lepšiemu dýchaniu, ak nemáte úplne upchatý nos. 
Tohtoročné prechladenie u mňa trvá extrémne dlho (viac ako 3 týždne, čo bude určite spôsobené aj vyššou hladinou stresu) a balzam používam od začiatku. Práve vďaka tomu môj nos "nevyzerá choro". Viem, že takéto účinky by som dosiahla aj inými masťami - napr. od značky Topvet, ktoré milujem najmä pre ich viacúčelovosť a je tak jednoduchšie mať jeden produkt vhodný aj na pery, nos a celkovo hocijaký prejav podráždenia pokožky ako mať samostatné produkty. Chcela som však nosný balzam vyskúšať a som celkom rada, že som tak urobila. Rozšírila som si obzory o skúsenosť s českou značkou Saloos, ktorá mi je veľmi sympatická a viem, že by som do tohto balzamu išla aj nabudúce. Kúpu jednoznačne neľutujem. 
Ak ste sa rozhodli, že tomuto balzamu dáte šancu, možno vás poteší aj fakt, že príliš nezaťaží peňaženku (aktuálna cena je 3,19 €), balenie je skladné a zmestí sa aj do peňaženky a vydrží dosť dlho.

Zaujíma ma však, aké produkty používate na liečenie pokožky nosa pri / po prechladnutí vy, tak mi, prosím, dajte tipy ;-)

8 komentárov:

  1. Tak to je super! U mě už taky trvá nachlazení 2 týdny a ne a ne se toho zbavit :) nicméně díky za tip na balzám, asi pro něj poběžím do drogerky :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Saloos má skvělé výrobky. Používám od nich pleťové oleje. O tomto balzámu jsem ani nevěděla, že ho mají, ale líbí se mi. Při nachlazení většinou používám nějaký hutnější přírodní krém.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moj tip je vazelina,je sice urcena na pery ale mam jednu ktoru pouzivam len pri nadche na nos:)
    https://www.parfemy-elnino.cz/vaseline-lip-therapy-aloe-vera-balzam-na-rty-pro-zeny-20-g/?gclid=EAIaIQobChMI7avYo7v83gIVGs53Ch3ogAHiEAQYASABEgK0rfD_BwE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Davnejsie som od tejto znacky podobny produkt na nos mala a bol super, len mi vadilo strasne velke balenie. To sa pocas jednej nadchy nedalo spotrebovat a pouzitie pri dalsom prechladnuti mi uz prislo nehygienicke.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je pravda, balenie je síce na pohľad malé, ale na účel celkom veľké.

      Odstrániť
  5. Já vždy na bolavý nos používala zázračný kelímek od Oriflame. To byl a stále teda je zázrak.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]