Post Page Advertisement [Top]

Ako nanášať mejkap bez rizika baktérií zo špongií a štetcov, ak ho nechcete nanášať prstami? Viete, že existujú silikónové "špongie", ktoré vám jednak ušetria mejkap, pretože nič nesajú a jednak zaistia hygienu, pretože ich vyčistíte jednoduchým opláchnutím a nič neostane vo vnútri ani na povrchu. A nielen o tom bude dnešný príspevok :-)


Už dávno sa diskutovalo o tom,či je lepší štetec alebo špongia alebo sa jednoducho vrátiť ku klasike a nanášať mejkap prstami. Na nete sa objavili rôzne "vychytávky" ako napr. použiť na líčenie uvarené vajce a iné rôzne šialenosti :-) Dnes keď neprinesiete "senzáciu", rýchlo sa na vás zabudne ;-) aspoň mám taký pocit, že týmto heslom sa riadia mnohí.
Netrvalo dlho a kozmetické spoločnosti začali vyrábať silikónový "špongiu" na mejkap a to už vyzeralo celkom zaujímavo. Zoženiete ju už celkom bežne a jednu mám aj ja z Oriflame.





Aby som vyskúšala túto moju novú pomôcku, vrátila som sa k používaniu mejkapov (lebo, úprimne, s BB krémom to naozaj nebolo ono. Ten pravý, kórejský BB krém totiž najlepšie nanesiete práve prstami ako klasický krém). A ako to dopadlo?


Na vyčistenú a nakrémovanú pleť som pomocou tejto "špongie" postupne nanášala mejkap. Bolo to však niečo celkom iné v porovnaní so štetcom alebo klasickou špongiou. Mejkap môžete aplikovať na "špongiu" alebo na tvár a potom ho "špongiou" zapracovať. Stačí použiť menej mejkapu ako zvyčajne.




"Špongiu" po nalíčení stačí opláchnuť vodou. Ak však chcete mať istotu, môžete použiť aj svoj čistiaci pleťový gél. 

mejkap: Lasting Finish Breathable (Rimmel London)

Hotovo. Nanášanie bolo zvláštne a spočiatku sa mi zdalo, že mejkap k pleti nepriľnáva, ale vytvára akési mapy, to však bolo len zdanie. Celkový proces trvá o čosi dlhšie ako líčenie klasickou špongiou či štetcom, no ponúka viacero výhod - žiadne plytvanie mejkapom a hygienická čistota pomôcky.

Toto však nie je jediná novinka od Oriflame, ktorí mi poslali aj fixačný sprej na mejkap. Zaujímalo ma, ako funguje, a tak som na polovicu nalíčenej tváre fixátor naniesla, na druhú nie.



Po použití som na tvári cítila, že fixátor sa snaží mejkap "pribiť" k pleti. No keď si pozriete foto tesne po použití a foto po 10 hodinách (bez prepúdrovania), tak vidíte len veľmi nepatrný rozdiel medzi časťou tváre, na ktorej fixátor bol a časťou, na ktorú som ho nepoužila. 

Rozhodla som sa preto vyskúšať ho ešte na líčenie s BB krémom Missha.






Na BB krém mal tento sprej poznateľný efekt a to najmä v tom, že som sa po 7 hodinách až tak neleskla a pocit zafixovania na tvári bol cititeľnejší ako pri mejkape. Oba produkty nájdete v K 10 na stranách 38-39. Cena fixátora je 5,49 €, "špongia" vychádza na 3,49 €.

Sumárne hodnotenie "špongie":

+ hygienická aplikácia mejkapu
+ neplytváte mejkapom
+ praktické balenie s puzdrom
+ jednoduché čistenie
+ jednoduché skladovanie
+ jednoduché použitie
+ som úplne ohromená
+ cena

- aplikácia mejkapu je časovo náročnejšia

Ďalšie nevýhody nenachádzam a popravde, už teraz som vyhodila všetky špongie ;-) Ostala mi len táto jediná a štetce... tých sa nevzdám ;-)


Sumárne hodnotenie fixátora:

+ praktické balenie
+ na BB krém celkom účinný
+ pocit zafixovania, eliminuje lesk BB krému po pár hodinách
+ žiaden negatívny pocit na pleti (ako pnutie, sťahovanie a pod.)

- efekt nie je taký, ako by som čakala pri fixačnom spreji
- fixátor si s mejkapom až tak dobre neporadil
- nebudem ho porovnávať so Skindinävia alebo Urban Decay, pretože je to iná cenová kategória, ale taký Avon Magix dopadol omnoho lepšie
- celkovo ma neoslovil a radšej na zafixovanie volím termálnu vodu v spreji


Z tejto dvojice jednoznačne odporúčam silikónovú špongiu. Je určite lepšia ako klasické špongie a podstatne vám ušetrí mejkap. Kým ju nezničíte (a ak to nebudete robiť náročky alebo ak sa vám náhodou neprepichne niekde v taštičke, také jednoduché to nie je), vydrží, takže ušetrí aj peniaze. Ak teda hľadáte produkt, ktorý vám pomôže pri práci s mejkapom, smelo do toho ;-)

4 komentáre:

  1. Celkem mě zaujala ta silikonová pomůcka na nanášení make-upu. Já používám většinou štětec.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gumové houbičce jsem nikdy na "chuť" nepřišla, ale fixátor make-upu sem tam použiji, akorát od značky NYX.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od NYX som ešte nič nemala a asi by už bolo načase to zmeniť ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]