Post Page Advertisement [Top]

Vypadávanie vlasov mi nie je neznámy pojem a poskúšala som už pomerne dosť šampónov, toník, vodičiek, sér, ale aj tabletiek a podobných vecičiek. Musím zaklopkať na drevo, momentálne sa mi zdá, že sa situácia ustaľuje a vlasy mi vypadávajú "v norme". Pretože nie je to tak dávno, čo mi pri česaní a hlavne umývaní vypadávali doslova chumáče, až mi bolo doplaču. V septembri sme sa na oslavné reakcie kolegyne rozhodli viaceré sa spojiť a objednať si základnú sadu produktov od Milvy, obsahujúcu šampón, vodičku s rozprašovačom a náhradnú vodičku. Sú to už 4 mesiace, čo produkty používam, a tak nastal ten správny čas napísať o nich pár slov.


Na Milvu som čítala aj chvály aj zápornejšie reakcie. Čo ma presvedčilo, aby som vyskúšala kúpiť si tieto produkty? Skúsenosť kolegynky a neuveriteľne nízka cena - teda v porovnaní s inými podobnými prípravkami proti padaniu vlasov. Sada ma vyšla na 8,60 €! No celkom ma nabudili aj informácie o chiníne, ktorý je kľúčovou zložkou týchto produktov. Chinín stimuluje krvný obeh, spevňuje vlasové folikuly, stimuluje rast zdravých a silných vlasov, redukuje a výrazne zlepšuje neprirodzenú stratu vlasov. Chinín je vhodný pri prechodnom vypadávaní vlasov, vypadávaní zo stresu či na poškodené a zničené vlasy. A ja som dúfala, že to vypadávanie u mňa je "len" sezónne a stresové, že za tým nie je žiaden vážnejší zdravotný dôvod (výsledky preventívky u lekárky boli OK).



Sada obsahuje základné produkty vhodné na vyskúšanie - 200 ml šampón, 200 ml vodičku s rozprašovačom a 100 ml vodičku, ktorá môže slúžiť ako náhradná náplň do balenia s rozprašovačom.




Šampón som používala asi týždeň, keď som zbadala prvé chrastičky. Potom ma začala svrbieť hlava a začala som mať správne tušenie, že tento šampón sa s mojou pokožkou hlavy nebude kamarátiť. Napriek tomu som mu dala niekoľko šancí, používala som ho spolu s Head&Shoulders, ale nepomohlo. A tak som ho zo svojej vlasovej rutiny jednoducho vylúčila.

Vodička bola a je iná. Po 2 mesiacoch som síce bola nedočkavá a pri každom umývaní vlasov neuveriteľne sklamaná, že stále nejako nič. Kolegynka ma povzbudzovala, že to chce čas, že aj jej zaúčinkovala sada až po dlhšom čase. Bolo to na prelome novembra a decembra, keď som si všimla, že mi vyrastajú malinké vlásočky. A teraz v januári už vidím, že na tých miestach, kde som mala už pomaly kúty sa tie malinké vlásočky držia a množia. Aj to vypadávanie je "normálnejšie" - teda aspoň za posledné dva týždne som už nezaplakala pri umývaní vlasov, pretože mi nevypadol taký kúdeľ vlasov. Dúfam, že tento trend bude pokračovať. Vodičku používam pravidelne - minimálne 5x týždenne, boli týždne, keď som ju používala každý deň. Situáciu budem určite sledovať, keďže som na meniny dostala ešte jedni takúto sadu, vodičiek mám do zásoby, no je možné kúpiť ich aj samostatne - bez šampóna.
S produktami som zatiaľ spokojná (nie som síce nadšená, ale výsledok je OK) a dúfam, že budeme v harmonickom vzťahu nažívať aj ďalej. 

Skúšali ste Milvu? 

7 komentárov:

  1. Sampony a vodicky mi na vypadavanie vlasov nikdy velmi nepomohli. Skor nejake vitaniny napr.mozem odporucat Forcapil. No a moja kadernicka stale odporuca konsky sampon, ale k tomu som sa este nedostala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. šampóny - ako kedy, vodičky - celkom dosť, a áno, súhlasím - je to aj o výžive zvnútra. Konský šampón som ešte neskúšala, no ak ho budeš recenzovať, rada si prečítam na tvojom blogu hodnotenie ;-)

      Odstrániť
  2. Zatiaľ som neskúšala a zrejme ani nebudem. Počula som už veľakrát, že to s vlasmi nerobí nič. Radšej beriem výživu vo forme tabletiek. Čo sa týka tej vody, momentálne používam toto https://www.notino.sk/bione-cosmetics/keratin-kofein-vlasove-serum-pre-rast-vlasov-a-posilnenie-od-korienkov/. Tiež ma po stranách trápi také prázdne miesto a ked si robím cop,tak to tam chýba. Som sama zvedavá či pomôže :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na vypadávání vlasů mi Milva nepomohla, ale za to mám vlasy hustější a taky mi začínají růst malé vlásky. Jinak šampon forte jsem měla a taky mě z něj svědila hlava. Používám teď jen obyčejný šampon s chininem, kde toho chininu není tolik, jako ve Forte a svědění přestalo. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to sme sa teda zhodli ;-) kratučké vlásočky a mám ich viac ako predtým ;-) som zvedavá, ako stav vlasov zhodnotí moja kaderníčka

      Odstrániť
  4. vodičku Forte používam asi od začiatku decembra, teraz mám tú s kofeinom. Šampony som zatiaľ neskúšala, na odporúčanie známej v lekárni používam sampon s chinim zn KLORANE. Vlasy mi padajú stále, aj ked o cca 50% menej

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]