Post Page Advertisement [Top]

Ak má niektorá značka v názve časť "derma", zaujme ma na prvý pohľad o čosi viac, ak nie vedome, tak podvedome určite vzbudzuje trošku väčšiu dôveru. Tento môj pocit bude asi spôsobený podvedomým priposovaním slovku "derma" vyššiu kvalitu, predsa dermokozmetika by mala spĺňať trošku iné kritériá. Pleťovku už v drogérii nenakupujem, maximálne nejakú masku. Čistenie pleti som zverila do rúk profesionálov (aj na doma). S krémami a sérami trošku ešte experimentujem, ale podstatne menej ako kedysi. Preto keď sa mi z notino.sk ozvali s ponukou na testovanie krému a séra Sesderma, po preštudovaní produktov som sa potešila hlavne zo séra, ktoré sľubovalo bojovať s akné.

Značka Sesderma pôsobí na trhu už od roku 1989 a bola založená v Španielsku. Práve kolekcia C-VIT je obohatená o veľmi efektívnu formu vitamínu C - derivát kyseliny askorbovej. Okrem toho poskytuje niekoľko ďalších výhod. Poskytuje pleti antioxidáciu (chráni bunkové membrány zadržiavaním voľných radikálov a eliminuje začervenanie pokožky sprevádzané jej zápalmi), boj proti vráskam (vitamín C zvyšuje tvorbu kolagénu a hustotu a hrúbku elastínových vláken) a depigmentáciu (znižuje počet DOPA pozitívnych melanocytov, čím znižuje produkciu melanínu, čo zmenší veľkosť a povrch pigmentácie na koži).

Na vyskúšanie som dostala sadu - hydratačný pleťový krém a pleťové sérum. Oba sa nachádzali vo fóliovom obale s nálepkou so slovenským popisom. 
 

Taktiež oba voňajú rovnako - po vitamíne C, nejde o citrusovú vôňu, ale špecificky vitamín C - doslova akoby ste otvorili fľaštičku s tabletkami céčka.
Cena za sadu je 43 €, čo je určite výhodnejšie, ako kupovať krém (33 €) a sérum (34 €) samostatne. 


Sesderma C-VIT pleťový krém






Dizajn škatuľky korešponduje s kolekciou C-VIT. Na škatuľke nájdete rôzne informácie ako aj zloženie. Vnútri bol letáčik s popisom kolekcie v rôznych jazykoch, v slovenčine a češtine nie. Na dne škatuľky a na dne balenia krému sa nachádza rovnaké sériové číslo a odporúčaný dátum spotreby. Určite si však treba všímať aj logo spotreby - teda nevadí, že krém má záruku do roku 2020, ak som ho ja otvorila v júli 2017, určite ho spotrebujem najneskôr do júna 2018, no pri súčasnom tempe spotreby to vidím veľmi reálne do konca roka, možno skôr.





Krém sa zdá hutný, ale je celkom príjemne ľahký. Podľa popisu prednostne určený pre suchú pleť dobre poslúžil aj mojej zmiešanej so sklonom k akné - nanášam vždy iba večer a ešte sa mi nestalo, aby som sa ráno, aj v horúčavách, ktoré nás potrápili uplynulé týždne, zobudila s mastnou pleťou. Krém príjemne hydratuje a keďže ide aj o prevenciu fotostarnutia pleti je jeho použitie celkom vhodné ročné obdobie. 


Sesderma C-VIT Lipozomálne sérum






Ako krém, tak aj sérum sa nachádza v tematickej oranžovej škatuľke s popisom, vnútri ktorej bol taktiež letáčik o kolekcii. Na dne škatuľky a na dne séra je sériové číslo a dátum spotreby. Samozrejme, identické. Úprimne, na toto sérum som sa tešila najviac, pretože obsahuje koncentrovanejšiu zložku a je vhodné na všetky typy pleti, teda ani tú moju by nemalo zaťažiť.




Balenie s pipetkou som si celkom obľúbila. Zväčša nepoužijem na pleť a krk ani jednu celú pipetku. Obsah kvapnem na čistý prst a krúživými pohybmi aplikujem po tvári od stredu k okrajom. Odporúča sa aplikovať dvakrát denne. Skúšala som, no keď som na pleť naniesla ešte aj krém večer, zdalo sa mi to veľa, a tak som ostala pri kréme večer, sére ráno. V prípade, že by som mala iba sérum (nevylučujem do budúcnosti), aplikovala by som ho aj ráno aj večer. A hoci nie je prednostne určené na liečbu akné, celkovo v nej globálne pomáha, musíte však používať aj iných pomocníkov a, ako sa mi osvedčilo v poslednej dobe, aspoň raz mesačne navštíviť kozmetický salón (nechávam si pleť čistiť ultrazvukom). Sérum tvorí celkom fajn základ pre pleť a pre líčenie stačí naniesť BB krém alebo mejkap podľa potreby.
Oba produkty spôsobili, že moja pleť nemá sivastý nádych (no určite je za tým aj dlhoočakávaná letná dovolenka - učitelia a žiaci pochopia), je prežiarená, ale nie lesklá. Dokonca mám pocit, že jemné vrásky sa ešte viac zjemnili, po viac ako mesiaci používania oboch prípravkov. Vďaka kombinácii táto pleťovka, profi čistenie pleti a viac ovocia a tekutín v jedálničku vyzerá moja pleť aj bez mejkapu či korektora normálne a, keďže sme ešte nenastúpili do práce po dovolenke, chodím v súčasnosti po "svete" v 90 % prípadoch bez líčenia.

Ak si poviete, že C-VIT nie je pre vás tá vhodná kolekcia, myslím,. že v portfóliu značky Sesderma nájdete pre seba ten pravý produkt, keďže má v ponuke niekoľko kolekcií.

6 komentárov:

  1. O značce jsem nikdy předtím neslyšela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skusala si niekedy aj inu kozmetiku s vitaminom C? Cecko dost chvalia, takze planujem v blizkej dobe nejake vitaminove serum vyskusat. Este vsak pockam co nan povies po zaciatku skolskeho roka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskusala, toto je moja prva Ceckova kozmetika. Urcite dam echo po spotrebovani, resp.ked budem na dne balenia ;-)

      Odstrániť
  3. Sesdermu možem len doporučit,je tam veľa veci a každá z nás si tam niečo nájde ,čo ju nesklame.Aj tuto značku používam v salóne,je tam široká škála ošetrení ako sú aj chemické peelingy a aj produkty na domáce ošetrenie.Ak potrebujete poradiť stačí napísať na email ......kozmetickysalónhella@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ešte keby bol lepší servis v rámci firmy. Je to sklamanie spolupracovať s nimi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som "len" spotrebiteľ, ale snáď sa tieto slová dostanú aj k niekomu z firmy ;-) verím, že to bude časom lepšie, lebo je to fakt škoda.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]