Post Page Advertisement [Top]

Tieto prípravky by som si nebola kúpila, ak by nás nebolo prepadlo príliš slnečné počasie počas pobytu v Londýne a ja som z domu žiaden opaľovák nemala. Keď celý deň chodíte za žiakmi do firiem, ste v MHD a dosť sa nachodíte pešo, slnku sa niekedy vyhnete len ťažko. A tak som sa spálila. A tak moje kroky hneď na ďalší deň smerovali do pravdupovediac hocijakej drogérie, hľadala som predsa prvú pomoc pre svoju pokožku. Vošla som teda do Superdrug a mali akciu na Solait, tak sme nakúpili aj so žiačkami ;-) Za opaľovák a mlieko po opaľovaní som dala asi 5 libier.

Viem, že ten opaľovák vlastne nie je klasický opaľovák, ale ochranný sprej na vlasy a pokožku hlavy, no napriek tomu som ho používala aj na krk a plecia (na tvár nie, keďže väčšinou nosím BB krém Missha Perfect Cover, ktorý má SPF 30, nespálilo ma). Neviem, či je nejaký podobný produkt dostupný aj na Slovensku - myslím sprej na vlasy a pokožku hlavy, no je to úžasný pomocník.





Celkom rýchlo sa vstrebáva do pokožky / vlasov. Má jemnú citrusovú vôňu, je nelepivý a nemastný. Ani vlasy po ňom nie sú mastné a pokožku hlavy ochráni úplne spoľahlivo - teda spoľahlivejší by bol asi len klobúk, no ten ja nosím veľmi zriedka. Okrem toho obsahuje aj vitamín E a pantenol, ktorý upokojuje pokožku. Obsahuje aj UVA (ochrana proti stranutiu pleti) aj UVB (ochrana pred spálením) filtre.


Mlieko po opaľovaní vonia po pantenole a aloe vera. Taktiež má nemastnú štruktúru, je príjemne chladivé a dobre sa vstrebáva do pokožky.





Plní svoj účinok celkom spoľahlivo. Ja som nanášala v hrubých vrstvách a celkom pomohlo, pokožka sa upokojila a bola príjemne hydratovaná. Je fajn, že nelepí, niektoré poopaľováky dosť lepia pokožku.

Za tú sumu si myslím, že ide o výborné a použiteľné produkty. Minule som v časopise Moja psychológia videla, že by mali byť dostupné aj v sieti predajní Marionnaud - v českom e-shope čo-to je, na slovenskom nič, no možno ich nájdete na predajniach. 
Toto je prvý zo série opaľovacích postov, ešte nás čakajú značky Dermacol a Ziaja. Akýkoľvek produkt na ochranu pokožky a jej následné upokojenie po opaľovaní si vyberiete, naozaj sa nezabúdajte chrániť. Viem, o čom hovorím, hoci som to znova podcenila. Keď som pred rokmi bola vyberať znamienko a počula som správu, že na histológii na ňom niečo našli, nebolo mi všetko jedno. No zásobu krémov na opaľovanie mám doma poriadnu a takmer vždy nosím v lete nejaký so sebou. Väčšinou preferujem SPF 30, to je pre moju svetlejšiu pokožku taká zlatá stredná cesta.
Pravidlom však ostáva - nakrémovať sa doma / v hoteli - jednoducho vo vnútri predtým, než vyjdete na slnko a ak už so sebou opaľováky nosíte, nevystavujte ich priamemu slnečnému žiareniu.

2 komentáre:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]