Post Page Advertisement [Top]

Dlho som nepoužívala na pleť iné ako lekárenské produkty. Počnúc micelárkami, cez pleťové gély až ku krémom. V poslednej dobe sa trošku snažím prechádzať na prírodné krémy. V čistení však stále zatiaľ dominuje lekáreň, aj keď som už nejaké to prírodnejšie čistidlo mala. Pokiaľ ide o pleťové gély, dlhodobo bol mojou stálicou Sébium od Biodermy. Potom som ho na chvíľu vystriedala za Normaderm od Vichy a ešte koncom novembra 2016 som zvučné mená dermokozmetiky vymenila za Ziaju. Línia MED mi už dlhšie išla pod kožu a povedala som si, že musím niečo vyskúšať. A tak sa aj stalo.

MED je klinická línia značky Ziaja, teda dalo by sa povedať, že môžeme hovoriť o niečom ako lekárenské produkty, avšak podstatne lacnejšie ako tie vyššie spomínané zvučné mená. Prečo som začala práve s týmto čistiacim gélom? Sama neviem. No okrem neho máme momentálne doma aj šampón proti lupinám či intímny umývací gél.

Balenie je klasické plastové s pumpičkou - takáto forma čistiaceho pleťového gélu mi veľmi vyhovuje. Na prednej strane je etiketa s názvom produktu, na zadnej nájdete originálnu etiketu so zložením a aj slovenskú nálepku pre náš trh.



Prvý týždeň používania som čakala ako bude pleť reagovať. A ani neviem ako a používam ho vyše dvoch mesiacov (a je takmer na dne!). Väčšinou čistím pleť silikónovou masážnou hubkou od ebelin alebo prstami, ak hubku zabudnem, približne raz - trikrát do týždňa sa vrátim ku kefke Philips VisaPure. Stačí jedno stlačenie a celkom dobre si vyčistíte celú tvár a krk.
Ani náznak podráždenia či vysušenia pleti! Ihneď po umytí je príjemne svieža a keďže je neparfumovaný, nedráždi ani citlivejšie nosíky. 
Neviem, či to nebude príliš odvážne tvrdenie, ale dovolím si tento gél účinkom prirovnať k Normaderm od Vichy, ktorý je cenovo v úplne inej hladine - pre mňa laika majú aj niektoré prísady v zložení rovnaké/podobné.


Gél má priehľadnú farbu a výrazne nepení, no napriek tomu celkom dobre vyčistí pleť. V poslednej dobe som sa líčila minimálne aj kvôli očným problémom a keď som tak išla pár krát nenalíčená medzi ľudí, povedala som si, prečo nie? Ľudia sa menia ;-) Niekedy by som bez riasenky do práce nešla (hoci aj s infekciou na oku). Dospela som? Alebo si možno len viac vážim svoje zdravie.

No naspäť k veci.

Mám zmiešanú pleť a drogériové produkty mi už dlhodobo nevyhovujú. V stave núdze občas siahnem po manželovom Garnier Pure, avšak ten mi suchšie časti mojej zmiešanej pleti vysuší.
Pri tomto sa mi to nestalo, práve akoby sa pleť dostávala do rovnováhy. Celkovo v súčasnosti, keď je moja pleťová starostlivosť zložená z tohto čistiaceho gélu, pleťového krému Delicate od La Fare, pleťového séra Sventia a micelárok Sébium od Biodermy na pleť a momentálne novo používanej La Roche-Posay, o ktorej ešte budete počuť, na oči   - mám pocit, že sa moja pleť tak trošku dostáva do normálu, už nie je tak viditeľne zmiešaná ako kedysi. Už sam i T-zóna až tak neleskne (hoci stále je to prvá časť tváre, ktorá sa začne lesknúť) a líca nie sú také suché.
Neviem, ako by reagoval na výraznejšie aknóznu pleť, tu by som už odporučila skôr lokálnejšiu starostlivosť - ja milujem Cannaderm. No 200 ml čistiaci pleťový gél s kvalitou lekárenskej dermokozmetiky za 4,55 € je skvelá záležitosť. Navyše, v predajniach Ziaja pre Teba majú každý mesiac nejaké zaujímavé predajné akcie ;-) Práve tento gél som kupovala v košickom Auparku v novembri, keď rozdávali krémy na ruky s nákupom nad 5 €.

2 komentáre:

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]