Post Page Advertisement [Top]

Raňajky sú pre mňa nesmierne dôležité, bez nich som ako stratená, nervózna, je mi zle a neviem sa sústrediť. No toto som svojmu telu neurobila už dlho. Vždy, keď ráno vstanem, urobím si ovocné smoothie so zmesou supergreens, tak som si na to už zvykla a moje telo na také raňajky veľmi dobre reaguje. Posledný týždeň sa pridal aj manžel, ktorého predtým smoothie veľmi nelákalo. Raňajky musím do seba dostať ešte doma. Zvykla som si dávať aj desiatu, a hoci kávu často nepijem, teda takmer vôbec, čo je na učiteľku výsostne atypické, prichádza aj v mojom pracovnom roku pár momentov, keď už inak, ako bez kávy neviem fungovať. Tak možno raz za štvrťrok ;-) No samotná káva mi nechutí, skúšala som rôzne variácie a snažila som sa nepoužívať cukor. Keď som dostala ponuku od Powerlogy a prezrela si ich produkty, dlho som neváhala a výber bol jasný. Dva z troch produktov som vyskúšala nielen na sebe a práve dnes bude reč o nich. Mandľové maslo si necháme na nejaký februárový receptík ;-)







Mám veľmi rada jogurty a často som si ich nosievala na desiatu, no samotné až tak nezasýtia. Občas som ich zmiešala s chia semiačkami, a to ma nejak nasmerovalo k tomu, aby som si nosila v mištičke jogurt zmiešaný s týmto raňajkovým mixom semiačok.




Vyzerá to veľmi chutne a verte, že keď sa semiačka usadili a prepojili s jogurtom boli vynikajúce a nebála som sa ani o moje extra citlivé a náchylné zuby (áno, pred dvoma týždňami mi vypadla plomba, keď som jedla večer okolo pol 9 chlieb a vtedy som si povedala, že to mám za to, že žeriem po večeroch, odvtedy som večer už nejedla nič ;-) a je mi fajn).
Zmes vyzerá veľmi príťažlivo, obsahuje totiž jablčnú vlákninu, quinoa vločky, pohánkové vločky, pšenové vločky, tekvicové semienka, chia semienka a mandle. Okrem alergikov na orechy si na nej môže pochutiť takmer každý. Neobsahuje cukor, lepok a žiadne konzervanty. Zmes však môžete použiť aj inak - napr. na prípravu kaše s pomocou mandľového masla a kokosového oleja, zatiaľ som to však v rannej rýchlosti a zhone do práce neskúšala ;-) No čo nie je, môže byť a dochutené ovocím to bude určite mňamka. Navyše, príprava je jednoduchá - stačí vločky zaliať horúcou/vriacou vodou, pridať 1 lyžicu mandľového masla, možno trošku medu alebo pokojne aj kokosového oleja a ovocie k tomu ;-) O tomto pokuse a ďalších pokusoch s mandľovým maslom už nabudúce na blogu ;-)
Takto však zmesi neminiem veľa, zatiaľ mi z toho 450 g balenia ubudlo len nebadane, a to si do jogurtu dám poriadnu dávku ;-) Keď si zmiešam dva jogurty s približne 2-3 polievkovými lyžicami mixu mám naozaj výživnú desiatu. Inokedy by som bola zjedla celé balenie sušienok, keksíkov, či nebodaj aj čokolády. Takáto mištička ma výdatne zasýti až do obeda ;-) /a to je čo povedať, žalúdok som si poctivo rozťahovala asi pol roka.../.
Toto balenie vychádza na 7,90 €, cenovo výhodnejšie je trojbalenie, ktoré kúpite za 20,90 €.








Toto balenie je absolútne rozkošné a posúva ďalej celkom dobrú myšlienku. Priznajme si, koľkí sme, alebo sme boli závislí od cukru. Ja teda áno. Nie cukru ako takého, samozrejme. Ale produktov, ktoré obsahujú cukor a konzumovaním spôsobujú upokojenie nervov. Kokosový olej som mala už skôr. Používala som ho do varenia, pečenia, ale aj na telo a vlasy. Je to naozaj vynikajúci pomocník a myslím, že by si mal nájsť svoje miesto v každej domácnosti. Ale dať ho do kávy mi teda ešte nenapadlo ;-) A to nielen preto, že kávu nepijem na dennej báze, ale nesladím ani čaj. 





Experiment som vyskúšala sama na sebe, ale aj na kolegyni a mame, ktoré bez kávy nedajú ráno :-) Mama kávu nesladí, kolegynka áno. Najprv na mňa pozerali skepticky, ale s dôverou to vyskúšali. A výsledky? Káva im pripadá jemnejšia, cukor pri chuti vôbec nechýba (a to kolegyňa predtým o káve bez cukru alebo podobnému sladkému bonusu nechcela ani len počuť!). Nemení chuť kávy, skôr akoby ju zjemňoval. Dobre sa rozpúšťa a neusádza sa na dne šálky. Kolegynka tvrdí, že bonusom pre ňu boli hydratované pery z kokosového oleja, ktorý sa dostal aj na povrch nápoja ;-) Toto obalenie je podľa mňa vhodnejšie na cesty - a nielen do kávy! Či už potrebujete zachraňovať svoju pokožku, vlasy, alebo ste si zabudli zubnú pastu, na všetko môžete použiť toto maličké balenie. Na doma je najlepšie mať kokosový olej vo väčšom balení, poprípade siahnuť po kokosovom masielku, keďže toto minibalenie je trošku drahšie.


Môj celkový dojem z produktov Powerlogy? Tlieskam tomuto nápadu! Nemusíte si hneď nakúpiť všetky ich produkt, keď chcete žiť trošku zdravšie, ale prečo nezačať aspoň niečím, malými krôčkami k zmene? Výborná myšlienka, naša, slovenská a v top bio kvalite. Akurát tá cena je možno pre mnohých prekážkou, no na webe majú občas celkom zaujímavé akcie alebo cenovo výhodné mlutibalenia ;-)

2 komentáre:

  1. Tohle je určitě zajímavé. Když se pozastavím nad sebou, cukru zkounzumuji opravdu dost. Snažím se cukr omezit ale zkrátka si čaj nebo kávu bez oslazení nevychutnám. Naštěstí jsem naučená pít obyčejnou vodu, namísto limonád a jiných sladkých nápojů.
    Bez snídaně si nedokážu představit den. Moc mě zaujala ta směs do jogurtu, protože jak píšeš jogurt moc nezasytí a člověk má za chvíli hlad.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár. Kašu som vyskúšala už aj s mliekom a medom a bola vynikajúca, s jogurtom je tiež dobrá ;-) Zatiaľ vyhráva jogurtová kombinácia :-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]