Post Page Advertisement [Top]

Na sklonku starého roka zvykne každý bilancovať a porovnávať. Nemôžem nesúhlasiť s tvrdením, že každý je strojcom svojho vlastného šťastia. Som veľmi vďačná za to, že som ho ja aj moja rodina prežila v zdraví a ostatné nejako príde ;-) My ľudia zvykneme niekedy až príliš špekulovať no posledných pár rokov sa snažím žiť v zmysle: čo sa má stať, sa stane, a ak to nevyjde, jednoducho to nebolo súdené.
Tak a teraz premostím ku kozmetike. V roku 2016 som jej vyskúšala naozaj dosť. Mala som šťastie na nové spolupráce a som veľmi vďačná, že moji partneri sú trpezliví k recenziám a nedávajú mi podivné podmienky. Čo si odnášam z minulého roku do nového a plánujem to používať aj naďalej? Dozviete sa v dnešnej nerecenzii ;-)

Mejkap
Mala som aj drahé aj lacnejšie záležitosti, no vrátila som sa k ázijským BB krémom na denné líčenie a vôbec to neľutujem. Dodajú mojej pleti najprirodzenejší efekt aj počas celého dňa. Pokiaľ ide o púdre, tak ostávam fanúšičkou transparentných. Mala som aj zopár produktov dekoratívnej kozmetiky prírodného charakteru a som rada, že je táto kategória už cenovo dostupnejšia a čím ďalej tým viac sa rozširuje jej ponuka.
Moji favoriti roku 2016: 

Pleťovka
V tomto smere som poskúšala menej produktov, keďže mám trošku rešpekt voči reakciám mojej pleti, no aj tu som sa snažila zobrať si na mušku zopár prírodných záležitostí. Našla som skvelé ošetrujúce a regeneračné sérum, bez ktorého si neviem predstaviť liečiť akné či starať sa o problémy ústnej dutiny bez liekov. Pri čistení pleti zatiaľ ostávam verná micelárke, na odlíčenie očí som ju však vymenila za prírodnejší variant a neľutujem. Na večer pleti doprajem výživnejší krém, na deň mi stačí sérum, ktoré sa rýchlo vstrebe. Keďže už nemám -násť a pomaly ťahám na 30-tku, používam aj očné krémy, ale skôr na noc ako cez deň.
Moji favoriti roku 2016: 

Vlasovka
Pri vlasovej kozmetike som obzvlášť opatrná. Nesprávny produkt totiž u mňa väčšinou znamená katastrofu rôzneho druhu - extrémna tvorba lupín, mastné vlasy, suché vlasy, zauzlené vlasy, mastná pokožka hlavy, vlasy ako seno atď. Vyskúšala som aj drahšiu kozmetiku aj lacnejšiu a znova je to všetko o vlasoch. So šampónmi sa ale stále veľmi bojím experimentovať. Nedám však dopustiť na vlasové oleje a zahusťujúci stylingový sprej. Občas ich prejdem žehličkou na vlasy, a tak potrebujú dôkladnú starostlivosť, ktorú im každé dva mesiace poskytuje skvelá odborníčka v kaderníckom salóne. Z času na čas používam aj nejakú kúry alebo toniká proti vypadávaniu vlasov, keďže najmä na jeseň a jar je to strašné.
Moji favoriti roku 2016: 

Telovka
Do tejto kategórie asi zaradím všetku ostatnú kozmetiku - od vôní, cez depiláciu až po sprchové gély. Samozrejme, každý večer sa nezaobídem bez balzamu na pery a poriadne výživného krému na ruky. Prevratným objavom pre mňa bola cukrová depilácia. Donedávna som roky rokúce preferovala svoj strojček, ktorý som postupne plánovala vymeniť za novší model. Brala som to ako výhodnú investíciu. No vždy po jeho použití bola pokožka podráždená. Pri cukrovej depilácii sa mi to nestalo. Mám už druhé balenie a plánujem v jej používaní zostať aj naďalej. Som rada, že prírodnejšou sa stáva aj oblasť parfumov a vôní. Po parfumovanom oleji som mala možnosť vyskúšať aj netradičný parfum, ktorý pokožku tela rozmaznáva a som za to nesmierne vďačná. Nie som veľkou fanúšičkou natierania sa po sprche, no máme tvrdú vodu a nemôžem nechať kožu len tak napospas osudu. Keď prišli sprchové oleje, vedela som, že toto je produkt práve pre mňa. No pokiaľ ide o odstraňovanie zhrubnutej kože na nohách, nie je nič lepšie ako zlupovacie ponožky a vie to aj môj manžel, preto dostal na meniny (30. 12.) trojbalenie ponožiek pre mužov. Po ich použití určite čakajte článok! :-) Som veľmi zvedavá na jeho reakciu.
Moji favoriti roku 2016: 

5 komentárov:

  1. Zaujímavé prípravky. Ani jeden som ešte nemala, ale vyzerajú skvelo! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za komentár :-) Určite aspoň pár odporúčam vyskúšať ;-)

      Odstrániť
  2. skvely clanok, urcite sa k nemu este vratim a inspirujem sa, ked mi dojdu moje aktualne produkty:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zajímavá je "zelená" zabarvovací růž, to je pro mne novinka :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]