Post Page Advertisement [Top]

Možno táto veta vyznie trošku komicky, keďže nemám ešte ani 30, no čím som staršia, tým viac si uvedomujem potrebu pleťovej kozmetiky a starostlivosti o telo. Už tak neriešim dekoratívku ako kedysi (hoci je to moja veľká vášeň), no skôr sa snažím používať kvalitné krémy, séra, masky a čistiace prípravky na pleť vzhľadom na môj typ - jemne citlivá zmiešaná pleť s mimickými vráskami v okolí očí a úst (a pár "mračiacich sa" vrások pri koreni nosa. Vďaka Ziaja som mohla vyskúšať hneď dva - krém proti vráskam a gél proti opuchom. Ich cena je viac než prijateľná - do 3 € / jeden (približne 2,50 € podľa akcie).


Oba prípravky sú zabalené v papierových škatuľkách prebalené fóliou s nálepkou so slovenským popisom a odporúčaným použitím. Samotný krém a gél sú v praktickom balení s tenkým ukončením, vďaka ktorému nevytlačíte príliš veľké množstvo produktu. Vrchnáčiky majú ploské a jednoducho ich položíte na poličku v kúpeľni.




Očný gél (šalvia) má kratšie zloženie ako očný krém (petržlen), no oba obsahujú parabény. Na druhej strane aspoň táto kozmetika nie je testovaná na zvieratách.

Očný krém proti vráskam - petržlen





Je jemnučký a ľahký, jeho konzistencia je ideálna na očné okolie. Pekne sa vstrebe a narozdiel od niektorých protivráskových prípravkov, ktoré som skúšala, tento vôbec neštípe a nespozorovala som ani žiadnu inú negatívnu reakciu mojej pokožky. Obsahuje olej z listu petžlenu, viamín A, vitamín E a D-panthenol. Na moje jemné mimické vrásky je celkom dobrý, po mesiaci používania som si všimla zlepšenie, samozrejme, že nezmizli úplne a ani to neočakávam, ale pokožka pod očami aspoň nie je suchá a mdlá, ale naopak - žiarivá a vyživená. Tento krém používam prednostne večer, keď pokožka všeobecne prijíma viac živín ako cez deň.







Gélovú konzistenciu prípravkov starostlivosti o pleť som mala rada už aj pred 20-tkou. Gél, takisto ako aj predošlý krém nie je veľmi parfumovaný. Je jemnučký a nie je potrebné aplikovať ho veľa. Zvykla som si používať ho ráno na vyčistenú a nakrémovanú pleť na oblasť pod očami nanesiem (opatrne prstami vklepem) tento gélik, naraňajkujem sa a až potom sa nalíčim. Hlavne ráno (alebo v ktorúkoľvek inú časť dňa, keď sa líčite) je dôležité, aby mala pleť čas absorbovať zložky prípravkov, ktoré jej ponúkate. Gél príjemne vyhladzuje pokožku a obsahuje výťažok zo šalvie a D-panthenol =provitamín B5). Nespôsobil žiadnu negatívnu reakciu pleti. 

Snáď pozor by si mohli dať akurát alergičky, ja síce nejaké tie precitlivenosti na látky mám, no nie som silný alergik, takže ak niekto neznesie bylinky, možno by tieto krémy mal najprv otestovať na malom kúsku kože a až potom si namazať očné okolie.


Odkedy používam kombináciu očný krém petržlen večer a očný gél šalvia ráno som nepoužila korektor na očné okolie (maximálne BB krém, na ktorom som takmer závislá alebo trošičku mejkapu ale na celú tvár, nie cielene na očné okolie). Nemám opuchy ani kruhy a pokožka je pekne vypnutá a vyhladená. Nespím viac a mám podstatne viac povinností ako napr. v lete a napriek tomu aspoň doobeda vyzerám celkom oddýchnuto (aspoň sa snažím nahovoriť si to). Samozrejme, že nejaké tie mimické vrásky tam sú, ale predsa nebudem robiť kvôli tomu vedu a neprestanem sa usmievať na svet len preto, aby som stále vyzerala mlado ;-) 

4 komentáre:

  1. Zrovna na okolí očí teď něco hledám, takže děkuji za inspiraci.
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu i na IG najdeš soutěž :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by si sa náhodou rozhodla, že ich chceš vyskúšať, potom si rada prečítam recenziu, či ti vyhovovali ;-)

      Odstrániť
  2. Mňa doma čaká druhe balenie od Oriflamu na čierne kruhy a som spokojná, no zaujal ma aj nočný krem od Dulcia, vraj si ho pochvaľujú a tiež pomáha na kruhy :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]