Post Page Advertisement [Top]

Keď nejaká firma uvedie na trh nový produkt a ľudia po ňom šalejú (alebo ho jednoducho iba kupujú), je viac ako pravdepodobné, že sa čoskoro objaví v portóliu ďalších značiek. Zažili sme už hystériu okolo BB krémov, micelárok a kontúrovaciu sadu má snáď už tiež každá dekoratívka. Nemôžeme vynechať produkt na obočie, ktoré sa stáva pomaly kultovou záležitosťou. Tuším minulý rok sa začalo intenzívnejšie hovoriť o farebných korektoroch, a aj keď sila zeleného v kombinácii zo žltým/nude tu bola vždy (určite si pamätáte tú dvojfarebnú tyčinku, ktorej zelená časť mala vyrážky liečiť a žltá prekryť), znova zažívame akýsi boom. A tak mi (podvedome) nedalo inak ako na základe ponuky si vybrať na vyskúšanie práve farebné trio korektorov od Avonu.

Pravdupovediac, zelený a ani iný korektor okrem klasického som nemala už dlho. Spoliehala som sa skôr na vyliečenie akné a iných nedokonalostí ako ich farebné krytie (teda okrem mejkapu a klasického korektora). 



No potom som videla, ako dokážu niektoré talentované žienky vyčariť pomocou týchto paletiek tvár akoby bez nedokonalostí a pritom bez nánosu mejkapu (len pomocou spomínaných korektorov). Ani zďaleka nie som žiadna mejkap artistka či vizážistka, no skúsila som to.
Korektory som rozdelila na dve skupinky - farebné a nude.








Zelený by sa mal používať na neutralizovanie pokožky - teda na začervenané miesta, ktorých červeň dokáže zjemniť (tak, ako sme ho používali aj kedysi dávnejšie :-)). Podľa úvodnej foto vidno, že práve zelený je môj najpoužívanejší. Fialový, ktorý by mi donedávna nenapadlo dávať si na tvár, je vhodný na rozjasnenie (ale žiadne trblietky si pod týmto pojmom nepredstavujte) mdlých /sivastých častí tváre.


Experiment č. 1

Na vyčistenú pleť som naniesla pleťový krém a potom na akné aplikovala zelený korektor. Tam, kde sa mi zdalo, že by to chcelo trošku rozjasniť som použila fialový. Zapracovala do pleti tak, aby prekrývané miesto ostalo prekryté, ale aby pleť pôsobila farebne celistvo. Následne som už len použila mejkap a hotovo.






Medzi "nude" korektormi mám svoju veľkú lásku - tekutý korektor Match Perfection od Rimmelu, ktorý je zároveň aj cenovo dostupný a veľmi vhodný aj na oblasť pod očami, keďže trošku pleť prejasní a jeho konzistencia jemnú pokožku okolo očí nijako nezaťaží. Tieto ceruzkové korektory sú trošku mastnejšie a ťažšie, hoci majú výbornú pigmentáciu, je potrebné starostlivo ich zapracovať, inak sú viditeľné. Ako pôsobil "nude" CC korektor?







Odporúča sa použiť na pokožku pod očami na zjemnenie tmavých kruhov no práve na túto oblasť sa mi zdá trošku nevhodný - presne tak ako aj ten fialový, ktorý som použila v experimente č. 1. Jednoducho lezie do vrások a je trošku náročnejšie zapracovať ho na nepoznanie.
Celkom dobre však pôsobí na doladenie práce predošlých dvoch korektorov tak, aby pleť vyzerala prirodzene bez nánosu mejkapu a vďaka korektorom zakryjeme len to, čo nechceme ukazovať svetu.

Experiment č. 2






Takto vyzerá pleť ako nenalíčená (áno, dostala som komentár, či som chorá, že som taká bledá... nuž, pominulo opálenie a bez mejkapu / BB krému naozaj pôsobím bledo), no môžete si všimnúť, že miestami je ten korektor viditeľný a chcelo by to ešte aspoň tenkú vrstvu BB krému. Dobre a ľahko sa strújajú, nelámu sa. Cenovo sú celkom dostupné - momentálne sú v akcii za 3,90 € / kus
Ich výdrž je priemerná a krytie, pokiaľ nepoužijete mejkap / BB krém taktiež slabšie. No celkovo ako produkt , povedala by som, použiteľné v každej kozmetickej taštičke minimálne 2 z týchto 3 - a to zelený a žltý, presne tak, ako kedysi dávnejšie, ako som spomínala už vyššie ;-)

5 komentárov:

  1. Niesom sama, ktorá je takto obodkovaná ked si robí make up :D pokukovala som po nich, ale zatiaľ zelený mám a zvyšne nepotrebujem :/ Momentálne by sa mi však hodil nejaký tekutý korektor ako tuhý :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe, nie, nie si ;-) tekutý za mňa TOP ten spomínaný Rimmel Match Perfection, ale ani Pupa Perfect Cover nebol zlý, akurát trošku ťažší

      Odstrániť
    2. Mňa celkom zaujal od Catrice camouflage tekutý, ktorý je stále vypredaný alebo aj Avon má vraj celkom dobrý :D

      Odstrániť
  2. Tiež si spomínam iba na zelený a žltý korektor, dnes sa v tých farebných paletkách strácam a pýtam sa, či ozaj niekomu treba toľko korektorov...momentálne nepoužívam žiaden, tiež sa snažím radšej pleť udržať bez nedokonalostí, ako si patlať 10 vrstiev :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už jsem o těchto korektorech četla a dost mě zaujaly.
    Beauty by K. - na mém FB najdeš soutěž :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]