Post Page Advertisement [Top]

Dvakrát ročne mám už tradične akési zhadzovanie - nie, nejde o kilá, moje telo nadmerne zhadzuje vlasy, z čoho mám vždy vydesený pohľad pri ich umývaní a moje nechty nie a nie sa spamätať. Väčšinou na jar a na jeseň. Jeseň tu síce máme oficiálne iba pár dní, no moje vlasy sa zhadzujú už asi dva týždne. Tento príspevok však nie je o vlasoch, aj keď sa rôznymi spôsobmi snažím zachrániť to, čo mi na hlave ostáva.
Gélové nechty som mala asi 4 krát v živote, čo za tých 27 rokov fakt nie je veľa, takže nemôžem povedať, že moje vlastné nechty sú zničené pôsobením gélu. Nikdy som nemala ukážkové nechty. Možno za to môže genetika, možno životný štýl a možno aj niečo, čo mi práve teraz nenapadne obviniť. No tak či onak, jedno je isté - ešte na jar som mala krásne nechty, aj vlastné celkom dlhé a pevné. Potom nastal zlom a aj keď som si dala gélové nechty na bratovu svadbu (vlastné by to neustáli), potom som ich odstránila podľa pokynov pilovaním tak, aby to bolo čo najšetrnejšie voči mojim vlastným nechtom a boli v o čosi lepšom stave ako v júni, boli veľmi lámavé. No a keď mi z Avonu dali ponuku vybrať si nejaký produkt, medzi ktorými bola výživná kúra na nechty, povedala som si, že to prišlo ako na volanie o pomoc.

Nechtovú kúru možno použiť samostatne alebo ako podkladový lak na nechty. Práve kvôli jej samostatnému použitiu je v ponuke v 3 rôznych odtieňoch: Sheer Pink, Sheer Lilac a Sheer Bronze.



Ja som si zvolila ten najnenápadnejší Sheer Pink. Lak má tradične tenký štetček, aký nájdeme asi vo všetkých Avon lakoch. Skúšala som ho niekoľkokrát a dlhšie, samostatne (v 2-3 vrstvách) aj s farebným nadlakom (v pomere 1 vrstva tohto laku, 2 vrstvy farebného + priehľadný nadlak) a výsledky?




Lak rýchlo schne aj pri viacerých vrstvách, čo je nepochybne výrazným pozitívom. 1 vrstva pod farebný lak úplne stačí. Zabráni zažltnutiu nechtov a ochráni necht. Samostatne sú vhodnejšie 2-3 vrstvy, pretože jedna sa rýchlo olupuje, viaceré vrstvy vydržia tak deň-dva a tiež sa z končekov zlúpnu. Napriek 3 vrstvám stále nekryje dokonale a aj keď som sa snažila, boli na nechtoch viditeľné ťahy štetcom (zrejme kvôli tomu rýchlemu zasychaniu), no je potrebné brať do úvahy, že toto nie je tradičný krycí farebný lak, skôr niečo, čo by malo nechty dať "dokopy".  Po dlhšom používaní môžem potvrdiť, že moje nechty boli scelené, no končeky "liečil" pomalšie práve kvôli tomu olupovaniu. Ako podklad pod farebný lak fungoval spoľahlivejšie ;-) To olupovanie je, samozrejme, individuálne, a keďže moje nechty sú momentálne krátke a zničené, olúpi sa mi aj lak, ktorý by inak vydržal 5 dní podstatne rýchlejšie. No na druhej strane po takýchto kúrach väčšinou siaham, keď mám nechty zničené, takže trošku to porovnať viem.


Ako podkladový lak je to dobrá a cenovo dostupná voľba, momentálne v akcii za 2,90 €
Ak chcete niečo, na čo už nebudete dávať farebný lak a vydržalo dlhšie bez olupovania na končekoch (na mojich nechtoch), mám celkom dobré skúsenosti napr. s Eveline nechtovým kondicionérom alebo Nail Nurse od Rimmel.

7 komentárov:

  1. Mám ho v odtieni Sheer Brozne a nádhera, len ma trochu mrzí, že sa rýchlo olupuje lebo je to nádherná meňavá farba, ktorá sa mi moc páči :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Včera nalakované, dnes už na 6 nechtoch zlúpané z končekov len rutinnými činnosťami... veru, tá farba Sheer Bronze je asi najkrajšia, škoda tej výdrže :-/

      Odstrániť
    2. Pri použití top coatu by to možno vydržalo, žiaľ nemám ešte vyskúšané :D

      Odstrániť
    3. to by záviselo aj od top coatu ;-) ale určite to je možné.

      Odstrániť
  2. Dívala jsem se na něj v katalogu, ale kupovat nebudu, používám různé olejíčky a balzám od Saloosu.

    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od Saloos som ešte nič neskúšala, asi bude čas napraviť to, počúvam samú chválu ;-)

      Odstrániť
  3. Na vlasy ti odporúčam Milvu chinín, mne veľmi pomohla :) Ja som mala gélové nechty iba raz na stužkovej a nikdy viac! Potom už iba gel lak na svadbu.. :) myslím taký, ku ktorému treba lampu a vydrží dva týždne, nie drogériový..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]