Post Page Advertisement [Top]

Antiperspiranty či deodoranty bežne patria do života asi každého z nás. Na výber je neskutočné množstvo značiek, druhov, zložení a možno je miestami aj ťažké vybrať si, a preto sa často spoľahneme na niečo, čo nám v minulosti sadne (vlastne tak to asi funguje v každej oblasti (kozmetiky)). V poslednej dobe sa mi začali kopiť antiperspiranty v spreji s (údajne) 48 hodinovým účinkom, keďže spreje považujem za najpraktickejšie aj na aplikáciu počas dňa alebo niekde mimo pohodlia domova. No a keď sa mi tak nakopili rozhodla som sa, že ich skúsim porovnať ;-) Každý z nich vychádza podľa akcie v rôznych predajných sieťach alebo na internete cca od 1,50 € do 3 €.





Z času na čas siahnem po Dove Original / Maximum Protection (ale ten je zase vysúvací). Pri Dove je istotou jeho krémová vôňa, ktorú ak si raz zamilujete, ťažko sa preorientujete na inú. Dove upozorňuje na to, že obsahuje 1/4 hydratačného krému, vitamín E a žiaden alkohol. 


Sprej moju ani relatívne čerstvo vydepilovanú pokožku (samozrejme, že nepoužívam antiperspirant hneď po depilácii, ale tak pár hodín po už áno) a naozaj som mala pocit, že celkom funguje.




Zaručene však nevydrží 48 hodín, už po pár hodinách v práci alebo niekde vonku som mala pocit, že sa musím presprejovať a účinok poľavoval. Taktiež nevýhodou pri tomto antiperspirante je, že zanecháva biele fľaky na tmavom oblečení (no viem, že existuje aj verzia, ktorá vraj fľaky nezanecháva - aj tá mi pri opakovanej alebo nadmernej aplikácii na oblečení fľaky zanechala). Antiperspirant Dove v spreji som už recenzovala tu a tiež som ho porovnávala s Invisible verziou. Ide o antiperspirant s priemerným účinkom, ale bonusom vo forme príjemnej vône a nejakej tej starostlivosti o pokožku podpazušia.

Lady Speed Stick



Lady Speed Stick bol veľmi populárny v časoch, keď sa môj vek končil na -násť. Potom som o ňom na istý čas nepočula a teraz sa znova snaží dostať do popredia (aspoň mne sa to takto zdá). Po aplikácii trošičku štípe, ale nie je to nič bolestivé, no predsa je to v protiklade s nápisom sensitive na obale. Vôňu aloe cítiť, ale prebíja ju taká klasická púdrová sprejová vôňa.





Tento Lady Speed Stick má zaujímavý spôsob aplikácie a v prípade potreby ho môžete za ten otvor pokojne aj zavesiť. Na tmavom oblečení zanecháva výraznejšie biele fľaky ako Dove, jeho výdrž je však porovnateľná, v žiadnom prípade ani nepribližujúca sa k 48 hodinám. Ďalšou nevýhodou tohto balenia je, že ako jediný z uvedenej štvorice sa nedá zatvoriť / zablokovať a je potrebné vyvinúť pomerne veľký tlak na to, aby ste z neho dostali nejaký plyn. Takže tu máme znova priemerný antiperspirant, ktorý trošku štípe v podpazuší a zanecháva biele stopy na oblečení.




Tento antiperspirant zažil svoj boom tohto roku hlavne vďaka svojmu dizajnu a reklame. Po tom, čo som vyskúšala krémovú verziu som sa k produktom Neo veľmi nechcela vrátiť.. no reklama má svoju silu a ja som nejako neodolala, keď bol v akcii tuším v Tescu za 1,99 €. 






Jednoducho a v skratke - zlákal ma ten aplikátor, vďaka ktorému naozaj pokryjete širokú plochu len jedným stlačením. Antiperspirant ma neštípe, čo je vďaka obsahu pantenolu a žiadnemu alkoholu, za čo majú výrobcovia naozaj plus. Trošku sa mi nepozdával účinok. Aj keď som ráno aplikovala možno trošku viac (pre istotu, veď to určite poznáte - až tak, že manžel utekal z kúpeľne s tým, či ho chcem zadusiť), po 3 hodinách som už žiaden účinok necítila, skôr som sa cítila spotená. Ide znova o priemerný, miestami až svojim účinkom podpriemerný antiperspirant, ktorý zanecháva najvýraznejšie fľaky na oblečení z testovanej štvorky. Škoda, kampaň mal postavenú výborne.




Rexona pre mňa už v minulosti bola zárukou trvácnejšieho efektu ako iné drogériové značky. K tomuto antiperspirantu ma znova pritiahla reklama, ktorá sľubuje efekt motion sense. Balenie je klasické, aké má Rexona na trhu už roky s uzamykateľným aplikátorom. 





Napriek obsahu alkoholu neštípe a nepáli, zanecháva najnepatrnejšie fľaky, ale iba v prípade, že to preženiete s aplikáciou. Vôňa nie je výrazná, zato z tejto štvorice má najdlhší účinok. Samozrejme, 48 hodín to nie je a ani 24, ale keď sme šli na výlet a použila som ho ráno, nemala som potrebu siahať po ňom počas dňa, a práve preto je toto už moje druhé balenie v priebehu 3 mesiacov.  Aj som rozmýšľala, že vyskúšam iný variant, tento ma však zatiaľ dostatočne oslovil na to, aby som ho nemenila. Minimum fľakov a z tejto štvorice maximálny účinok.


Pomyselné prvé miesto teda získava REXONA. Hneď za ním ostáva DOVE. Tesné tretie miesto získal LADY SPEED STICK a GARNIER so svojim Neo ma, bohužiaľ, neoslnil ani v sprejovej verzii.

Ako som písala vyššie, každý z týchto produktov som kúpila niekde inde a už si ani nepamätám ich ceny. Jeden v Tescu, druhý v 101, tretí v DM a štvrtý narýchlo niekde v Kauflande, keď som zistila, že som si na dovolenku žiaden antiperspirant nezobrala (čísla nie sú podľa poradia na fotke ;-)). Pre lepšie porovnanie som tak uviedla ich ceny na parfums.sk. Mimochodom, parfums.sk už nebude! Zistila som to dnes, keď som vyhľadávala všetky tieto spreje. Od augusta sa mení na notino.sk, ale všetko ostáva - viac info nájdete tu.

Používate niektorý z tejto štvorice? Ktorý vyhráva svojim účinkom a inými benefitmi u vás?

10 komentárov:

  1. Tak u mna vedie tiez Rexona zatial,i ked ako vravis,nic urcite nevydrzi 48h. Co sa mna tyka tak som rada,ze to vydrzi hodinu :D
    Tiez som si kupila Garnier na zaklade reklamy,ale zatial nevyskusala. No asi zbytocna kupa,uvidime...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som vyskúšala ten Garnier v spreji a aj tú Rexonu, ktorá je síce účinnejšia ale vôňa nič moc teda =/.Garnier zas lepšie vonia =D. Najobľúbenejšiu Rexonu mám linen dry, určite vyskúšaj, síce po nasprejovaní je v miestnosti dusivý oblak (skoro pri každej ) ale účinok super !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám tiež najlepšie skúsenosti s Rexonou, či už v sprejoch, alebo v stickoch, alebo tých krémoch Maximum protection.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja 24 a 48 hodinovu ucinnost chapem tak, ze je to cas, kedy posobia a obmedzuju potenie. Nie je to cas, kym sa clovek nespoti. Videla som to, ked som tyzden pouzivala prirodny deodorant. Prve dni som sa potila menej, lebo este ucinkovali antiperspiranty a dalsie dni som uz videla ako sa potim bez pouzitia antiperspirantov. Clovek co roky pouziva antiperspiranty uz ani nevie ako sa poti normalne. Teraz fungujem tak, ze antiperspirant pouzijem kazdy 2 - 3 den a inak pouzivam deodoranty.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto mi nenapadlo, ale určite je to myslené presne tak ako píšeš, že aj keď sa človek spotí, nespotí sa tak, ako by sa spotil normálne, bez týchto prípravkov. Myslím však, že veľa bežných spotrebiteľov to chápe práve ako 24h účinok (ako napr, keď má na sebe mejkap 16-h a sľubuje, že vydrží na tvári 16h).

      Odstrániť
  5. Dove je muj oblíbenec, ale také mám ten Neo a musím říct že za mě také slabota.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. U mňa to vyhráva Rexona :) Najhoršie som na tom bola s Niveou- vône majú krásne, ale účinok minimálny

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dřív jsem používala Dove a byla jsem spokojená

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /


    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pre mňa je top Dove :) vôňu cítim častokrát od pol 6 čo vstávam a nasprejujem sa až do piatej čo prídem domov. Síce už nie tak intenzívne ako po nanesení ale stále. :) inak teraz používam antiperspirant od nivei double effect a je tiež celkom fajn aj ked nie tak super ako dove. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]