Post Page Advertisement [Top]

Kedysi som fandila obrúskom a takmer vždy som mala doma aspoň jedno balenie, ktoré som si brala so sebou na cesty, kde sa mi ne chcelo vláčiť celú kozmetiku. Čím som staršia, tým menej fandím obrúskom a všelijakým produktom niekoľko v jednom a radšej so sebou povláčim celú kozmetickú tašku so základnými produktami ako riskovať akné a iné bonusy z nedokonale vyčistenej pleti. 
Tieto obrúsky mi z DM prišli ešte na jar a dosť trvalo, kým som ich po prvýkrát použila. No je to tu, takmer polovica balenia za mnou a čas na hodnotenie pred nami.

Na prvý pohľad mi niečo pripomínali a nemusela som ani hlboko loviť v pamäti. Tieto obrúsky mi po otvorení pripadali totožné s obrúskami Balea, ktoré som skúšala minulý rok v lete a recenzia na ne sa na blogu objavila v septembri. Narozdiel od predošlých, tieto sú micelárne, a tak by mali lepšie odličovať a zachytávať nečistoty. Balenie obsahuje 25 obrúskov a jeho cena je 1,89 €.


Na vrchu obalu sa dočítate, že neobsahujú alkohol, pod tým hviezdička však uvádza, že neobsahujú etanol. Keď sa pozrieme za zloženie, nie je síce malinké a siahodlhé, no hneď druhou prísadou je glycerín, čo, ak sa nemýlim, je alkohol. Teda nápis bez alkoholu si mohli odpustiť a radšej tam napísať bez etanolu. Nie každý totiž číta detailne zloženie produktov a ak zaostríme na "bez alkoholu", poteší nás to a berieme to ako plus produktu.




Uzatváranie je klasické, no celkom drží, keďže ich mám otvorené už nejaký ten piatok, ako sa hovorí, a stále nevyschli.


Obrúsky sú vnútri poskladané, po ich otvorení vidno, že pokryjú bez problému celú tvár. Dávala som im niekoľko príležitostí a vždy používanie dopadlo rovnako - s niektorými produktami si ťažšie poradia, ak som chcela odstrániť obyčajnú riasenku (teda žiadne vodeodolné superdržadlo, ktoré odstránime z rias len pomocou špeci prípravku), nestačilo jemne stierať, musela som "drhnúť", po čom ma značne štípali oči :-(



Jeden obrúsok na dokonalé odlíčenie zaručene nestačí, pripravte si také 2, možno aj 3, všetko závisí od toho, koľko mejkapu máte na tvári. Navyše, neporadí si s odolnejšími produktami presne ako jeho nemicelárni "bratia" z tejto recenzie - teda som si, okrem vône, nevšimla rozdiel medzi klasickými odličovacími obrúskami Balea a tými micelárnymi. Je príjemné, že obrúsky sú bez oleja, no neodstránia prebytočný maz z pleti - teda z mojej zmiešanej a na mastnej taktiež, predpokladám, mastnotu ľahko neodstránia. Po odlíčení je pleť mierne lepkavá, takže ju ani neosviežia. 
Aj keď sa v prípade dovolenky spoľahnete na odličovacie obrúsky (akékoľvek), nezabudnite, že pleť ani po ich použití nie je vyčistená, to dosiahnete len mechanicky (najlepšie nejakou pomôckou, ale pokojne aj rukami, ak ste takto zvyknutí) pomocou čistiaceho pleťového gélu určeného špeci na vašu pleť a vody.

4 komentáre:

  1. dobre na cestovanie ale asi na klasicke odlicovanie by som to nepouzila
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak - keď potrebujeme naozaj limitovať svoju batožinu na minimum, vtedy sú dobré ;-)

      Odstrániť
  2. Ja ich napriklad pouzivam stale..pocas sprchy si tvar umyjem balea penou, a namiesto do uteraka si tvar utriem rovno do tejto utierky cim zmyjem dalsi make up.potom este docistim micelarkou a je to:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neviem prečo, nejako ma tieto typy obrúskov vôbec nelákajú...a keď ich už naozaj musím použiť, vždy mám pri sebe vďaka dcérke nejaké balenie detských vlhčených obrúskov, keďže sú určené na detskú pokožku, nemali by obsahovať nič agresívne pre pleť...zatiaľ som po nich nemala žiadnu reakciu :) celkovo odkedy mám dieťa, dochádzam na to, že detská kozmetika je super :D napr. Bupi umývací gél alebo Nivea Baby hydratačný krém :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]