Post Page Advertisement [Top]

Keď som bola malá a videla som mamu, ako umýva okná, len som si povzdychla, že aj mňa to raz čaká. Umyť, utrieť, vyleštiť a to som len pri sklách. No ja som človek, ktorý sa snaží upratovať efektívne, a tak keď prišiel na trh Karcher na okná, vedela som, že niečo také chcem a určite to kúpim aj mame. Trošku ma odrádzala cena, no keď bol po prvýkrát v Lidli v akcii podobný čistič na okná, hneď sme ho mame vzali. A potom, po rokoch, keď som si ho od nej požičiavala (veď okná predsa len nečistím každú chvíľu) som len čakala, kedy bude v Lidli znovu v akcii. Ak by dlhšie nebol, bola som ochotná ísť do Karchera. No dlho som čakať nemusela ;-) Za necelých 20 € sa na mňa najprv usmieval z televíznej reklamy. Manželovi som ani nemusela dvakrát hovoriť, na prvej ceste do Lidlu sme si ho hneď kúpili ;-)


Prístroj nás vyšiel na necelých 20 € a záruku má 3 roky. Za tých pár mesiacov som veľmi spokojná. Oká mám umyté rýchlo a ani na zrkadlá nepoužívam nič iné (hoci ich máme iba dve, no jedno v chodbe je na výšku steny a šírku cca meter a druhé v kúpeľni je tiež väčšie - od umývadla takmer po strop).


Prístroj bol zabalený v škatuľke a obsahoval návod a tieto súčasti:





Použitie je veľmi jednoduché, no pred prvým je potrebné prístroj nabiť tak, aby zasvietila zelená kontrolka na mieste červenej ;-)


Na jedno nabitie vydrží 30 minút, čo v praxi znamená, že na jedno nabitie sa mi podarí vyčistiť okná vo všetkých izbách v byte (dve dvojkrídlové, pričom jedna časť je cca 2x taká široká ako druhá, jedno trojkrídlové, pričom stredná časť je široká ako dve krajné a jedno okno + balkónové dvere z oboch strán, samozrejme), dve už vyššie spomenuté zrkadlá, sklenenú výplň vytrínky v obývačke a dokonca aj jednokrídlové okno na chodbe a prístroj ešte stále vládal. Vyčistenie jedného okna alebo aj veľkého zrkadla zaberie menej ako 5 minút, viac času mi bezpochyby zabralo žehlenie a vešanie vypraných záclon a závesov.


Keď sa už chystáte prístroj použiť, začnete tým, že do fľaše s rozprašovačom nalejete buď mix čistiaceho prostriedku na okná a zrkadlá s vodou alebo len čistý prostriedok. Fľašu zavriete a nad rozprašovač navlečiete biely návlek, pomocou ktorého tekutinu rozotriete po čistenej ploche.





Následne už len vezmete "vysávač" a jednoduchými rovnými pohybmi zhora nadol vysávate čistiacu zmes z čistenej plochy. Vždy som bola prekvapená, ako na pohľad čisté plochy zanechávajú špinu v odsatej zmesi. Dôležité je držať prístroj vo vodorovnej polohe, resp. minimálne naklonený, inak vám môže zmes vytiecť.






Stlačíte "gombík" a prístroj vysáva. Keď ho chcete vypnúť, musíte ho znova stlačiť. Nie je ťažký, takže extrémna svalovica nehrozí ;-) Keď sa podarí nádobku naplniť po maximum, špinavú vodu/zmes jednoducho vylejete a pokračujete v čistení ;-)


Mamkin je biely, tento môj ešte aj na pohľad farebnou kombináciou pripomína Karcher. Za tých pár mesiacov neľutujem. Pomocou tohto prístroja vyčistím okná a zrkadlá rýchlo, bez šmúh alebo stekania čistiacej zmesi. Počas čistenia sa vaša pokožka nedostáva do kontaktu s čistiacou zmesou, minimalizuje sa tak šanca na podráždenie. Snáď nás čaká ešte veľa spoločných čistiacich rokov ;-)


Ako čistíte okná a zrkadlá vy?


Update 11/11/2017 - foto adaptéra na želanie




10 komentárov:

  1. Tak dúfam, že ho znovu budú v Lidli mať a kúpim ho domov! A povedala by som, že musí byť dosť ťažký, ale ako vidím tak nie, takže super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máme doma Karchera (nebo jak se to píše) a jsme docela spokojení :)
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kolegyňa si ho tiež nevie vynachváliť ;-) myslím Karcher. Zatiaľ mi stačí aj lacnejšia verzia, snáď vydrží pár rokov. Mamin drží už rok a pol ;-)

      Odstrániť
  3. Fuuuha, tak s tou polhodinkou na vsetky okna v byte si ma dostala, asi zacnem sledovat letak z Lidla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chcel by som Vas poprosit ci by ste neodfotili detailnu fotku adaptera k cisticu okien. Stratil sa mi adapter a potreboval by som parametre adaptera aby som mohol podla nich kupit druhy. Vopred dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dakujem Vam. Pomohli ste mi. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No ja mam tiez z lidla silver crest ale nepaci sa mi nadobka ktora zbiera vodu je oproti kärcheru omičom totizto lidlovska je otvorena aj zo spodu aj zvrchu a ked sa naplni ani nie do polovicky uz ta voda z tej nadobky prska kvapka atd to je moj postreh kärcher si drzi cenu tak som si objednala viledu windomatic tak som zvedava pozrela som si na youtube

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]