Post Page Advertisement [Top]

Už je to dávno, čo som mala nejaký BB krém, nehovoriac o pravom, kórejskom BB kréme, ktorý som mala dosiaľ len jeden (od Lioele). Už vtedy som na vlastnej koži zistila, že tie naše, európske BB-čka na ázijské jednoducho nemajú. A keď som dostala zo slovenskej verzie Missha ponuku, vôbec som neváhala. A tak vám dnes prinášam recenziu na BB-čko spolu s primerom.

Oba produkty sa nachádzali v papierových škatuľkách tón v tóne s farbou obalu produktu. A pre oba je charakteristická príjemná, jemná krémová vôňa.


Missha M Perfect Cover BB Cream






V ponuke majú rôzne odtiene 13, 21 pre bleduľky, neutrálny odtieň 23, ktorý má aj ja; a na opálenú pokožku alebo pre tmavšie typy sú aj odtiene 27, 29 a 31 BB poskytuje pleti UV ochranu až SPF 42 a PA+++, takže už žiaden ďalší opaľovák potrebný nie je. Pleť hydratuje vďaka extraktu z rozmarínu,. oleja ruží, jojóby, makadamiového oleja, vodných rias, kaviáru, kolagénu, kyseline hyalurónovej, arbutínu a andenozínu (nevedela som, čo sú to za látky, preto sa po kliknutí o ich účinku dozviete viac ;-)). Obsahuje aj harmanček a ten zaistí upokojenie a prípadné hojenie pleti.





Dokonalé rozotretie a splynutie s pokožkou. Dokonca sa mi zdá, že odkedy do práce nosím len BB-čko a používam pleťovú kozmetiku PHB Ethical Beauty (sérum a krém) mám pleť v lepšom stave a aj prípadné vyrážky sa zahoja rýchlejšie (ale na to už mám roztok od Logony, ktorý som si objednala tu v ďalších 2 baleniach do zásoby). 
BB nanášam prstami, aplikovať ho štetcom alebo špongiou sa mi zdá zbytočné, keďže dokonale splynie s pleťou a vytvára akoby second-skin efekt bez akéhokoľvek náznaku masky či umelosti na tvári. Pokiaľ ide o krytie, je trošku slabšie ako pri BB od Lioele, takže v prípade nedokonalosti je potrebné siahnuť po korektore. Páči sa mi, že pleť pod ním dýcha a ani v tých 30+ °C nemám pocit, že by som mala na tvári vrstvu omietky.
BB-čko mám v menšom, 20 ml balení, ktoré vychádza na 7,19 €. V ponuke je aj v 50 ml balení, ktoré je v súčasnosti v akcii za 16,80 €.

Missha Layer Blurring Long Lasting Primer






Z ponuky primerov som si vybrala práve dlhotrvajúci, keďže rada testujem výdrž rôznych produktov a takmer vždy, keď o sebe nejaký produkt tvrdí, že je long lasting, chcem si to overiť na vlastnej koži. Primer zjemní pokožku a redukuje jej nedokonalosti a ako všetci vieme, vytvára dokonalý podklad pre nanesenie mejkapu alebo BB krému (ako každý primer).




Podklad sa dobre nanáša, pleť naozaj pripraví ne použitie mejkapu / BB krému. Nevytvára hrudky, ako sa mi to stalo s niektorými inými podkladmi. A čo je podstatné, naozaj predlžuje výsledný efekt a "životnosť" BB krému na pleti. Podklad zoženiete taktiež v 20 ml balení za 11 €.

Test 1: BB krém + primer

Nenalíčená tvár:


Po nalíčení:
okrem produktov Missha som použila:
neviditeľný púder Clinique
kontúrovacia paletka Gabriela Salvete (rozjasňovač ako očný tieň, bronzer a lícenku na kontúry)
očnú linku Missha
riasenku Yves Rocher Sexy Pulp
sada na obočie Ardell
rúž Avon True Color
Po 2 hodinách:



Po celom dni, resp. po 12 hodinách od nalíčenia, bez prepúdrovania alebo sania mastnoty obrúskami:



Kombinácia BB a primeru? Dokonalosť ;-) Na bežné líčenie do práce ako stvorené, som rada, že nemusím siahať po mejkape ani v týchto horúčavách. Trošku som sa obávala, či nebudem ako naolejovaná, ale vôbec nie ;-) Pleť je prirodzená, zjednotená, svieža. Žiadne farebné rozdiely, orandžáda či iné pohromy sa nekonali.

Test 2: BB bez primeru

Tesne po nalíčení:


Po 11 hodinách, bez prepúdrovania a použitia savých obrúskov:


Bez podkladu bol efekt podobný, no vydržal o čosi kratšie, resp. v závere dňa som sa leskla podstatne viac (všetky foto tváre sú robené v interiéri pomocou blesku).

Výsledok? ÁNO, áno, ááááno! Ak BB krém, tak jedine kórejský BB krém. Po výbornej skúsenosti s Lioele  (už vtedy bol v balíku okrem Lioele aj tento v 50 ml balení, no pre kolegyňu, ktorá ho ospevovala) som sa presvedčila, že chvály na Perfect Cover od Missha nie sú iba prázdne slová, ale opodstatnená skutočnosť. Keďže momentálne mi vyhovujú ľahšie prípravky, tento budem určite používať dlhodobo ;-) Aj tu vidno, ako sa potreby pleti menia nielen v ročnom období, ale aj vekom. V zime 2013 mi vyhovovalo plné krytie a hutnejšia konzistencia, na jar / v lete 2016 mi vyhovuje ľahší, prirodzený vzhľad, a preto aj tento vyhlasujem za the best BB cream! ;-)

UPDATE 18. 7. 2016: BB krém som takmer spotrebovala a viem, že potrebujem ďalší. Momentálne sa zasa dostávam do fázy, keď do práce uprednostňujem ľahšie líčenie a aj na také behačky po meste takisto a na to nepotrebujem mejkap. Stačí mi krásne toto BB-čko, ktoré si plánujem objednať aj do budúcnosti. Na Missha.sk máte momentálne možnosť získať 5 % zľavu po kliknutí na stránke a zdieľaní na facebooku :-)


6 komentárov:

  1. Super fotky, to srovnání je pěkně vidět!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super recenzia, aj ja ho pouzivam pri kazdej prilezitosti a musim uznat, ze mam podobne skusenosti. Mam mastnejsiu plet, takze sa tiez po urcitom case musim prepudrovat, ale inak nemam namietky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) Určite je na pleti prirodzenejší ako väčšina mejkapov, čo hovorí samo za seba ;-)

      Odstrániť
  3. Ahoj chcela som sa opytat, aky podton ma ten odtien 23? a nie je priliš tmavy? Dakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Nicol, ťažko povedať, nie je to podľa mňa také jednoznačné ako pri mejkapoch. Príde mi skôr ako žltý podtón, avšak nádherne sa prispôsobí. Ak nie si príliš bledá, nebude ti vadiť ani v zimnom období. Ak áno, skôr odporúčam siahnuť po 21-tke ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]