Post Page Advertisement [Top]

O niektorých zamestnaniach (napr. učiteľ) sa hovorí, že by to ani nemalo byť zamestnanie, ale poslanie. Byť matkou poslanie jednoznačne je a, bohužiaľ, často podceňované (náš sociálny systém tomuto podceňovaniu veľmi napomáha, a teraz vôbec nemám na mysli nejakú kauzu z parlamentu). Už tradične vzdávame verejne úctu všetkým mamičkám v druhú májovú nedeľu. Dovolím si povedať, že je to tak isto ako s hocijakým iným sviatkom - je príliš komercializovaný, ale aj keď máme svojich blízkych radi celoročne a tú svoju lásku im aj prejavujeme, v tieto dni sme ochotní tak trošku podľahnúť mánii a kúpiť im niečo navyše. No a najmä tých našich rodičov (a starkých) treba rozmaznávať ako vďaku za ich starostlivosť o nás.

ZDROJ
Vy už pravdepodobne najlepšie viete, čo má mama najradšej. Prinášam pár tipov, ktoré by sa dali realizovať a stihnúť bez problému aj do nedele 8. 5. 2016.

Tip č. 1 Darčeková poukážka

Myslím, že toto je veľmi dobrý spôsob, ak má mama obľúbené centrum/obchod/službu, kam rada chodí. Môžete jej takto venovať poukážku na služby kaderníctva, kozmetiky, wellnessu či na nákup v nejakom obchode s oblečením, knihami alebo kozmetikou. A pokojne choďte aj do lístkov do divadla, na koncert alebo výstavu. Aj keď to môže pôsobiť trošku neosobne a tak, že ste sa "rýchlo zbavili "povinnosti" kúpiť niečo", vo svojej podstate to má obrovskú výhodu - ak je to služba a je nejako termínovaná, aj napriek možným počiatočným námietkam si to (väčšinou) vychutná a oddýchne /z vlastnej skúsenosti/.

Tip č. 2 Kvety 

Toto je snáď tradícia, bez ktorej sa neobíde nikto - a aj v prípade, že je mamka alergička si dokážete poradiť kvietkom, ktorý nevonia (napr. orchidea je vhodná aj pre alergikov). Taká kytička síce kratšie vydrží, no poteší bezpochyby.

Tip č. 3 Hand made

Ak niečo vyrobíte vlastnoručne, zaručene potešíte - dali ste si totiž extra námahu navyše, aby ste niečo pripravili - či už to bude pohľadnica alebo aj niečo elektronické - video z rodinných akcií či fotokoláž, nemusíte hneď vytvárať umelecké dielka ;-) No verím, že sa nájdu aj veľmi šikovné typy, ktoré zvládnu aj vyššiu challenge pokiaľ ide o hand made darčeky.

Tip č. 4 Niečo užitočné

Občas zistíte, že sa mame pokazil nejaký prístroj alebo práve by potrebovala niečo, čo využije (kabelka, mixér, vankúš a pod.). Takto máte svoj výber uľahčený - viete, že presne po tom túži a využije to ;-)

Tip č. 5 Kozmetika

Toto je asi druh darčekov, ktorým neurazíte (teda pokiaľ nezatnete do živého nejakou výraznou antiage alebo anticellulite kozmetikou, na ktorú môže byť reakcia obdarovanej iná, akú by ste očakávali, aj keď ste sadu kupovali s tým najlepším a najčistejším úmyslom). Buď sa znova orientujete na niečo, čo má mama rada a používa pravidelne alebo vyskúšate niečo nové. Pomerne často nakupujem v e-shopoch (menej času a menej príležitostí v našom malom meste), a tak sledujem rôzne ponuky. Mám veľmi rada e-shop Notino.sk, ktorý v ostatnom čase celkom rozšíril ponuku, a hoci mi tam stále niekoľko značiek, ktoré by som rada vyskúšala chýba, jednoznačne je z čoho vyberať.

... niečo na telo


Značka Kneipp nie je neznáma, nájdete ju aj v sieti DM drogérie. Táto sada obsahuje mix tých najlepších olejov, ktoré aj v minimálnom množstve prevoňajú celý kúpeľ a uvoľnia zmysly. Nájdete tu upokojujúci olej, olej pre dobrý spánok, posilňujúci olej, olej pri nachladnutí, relaxačný a regeneračný olej, každý v 20 ml balení. Ceza za túto sadu sa pohybuje v rozmedzí 6 - 7 €. Značku som vyskúšala nielen na vlastnej koži, ale aj na maminej a babkinej, produkty má veľmi rád aj môj manžel a kolegyne. Jednoducho skvelý relax v pohodlí domova nielen pre telo, ale aj pre zmysly a dušu ;-)

...niečo na vlasy


S olejom na vlasy Orofluido mám svoje pozitívne skúsenosti. Nepremasťuje a nezaťažuje vlasy, dá sa použiť aj na mokré pred fénovaním a vďaka nemu sa končeky nepoštiepia, vlasy sú krásne lesklé a hebké. V kombinácii s maskou z tej istej kolekcie doprajete vlasom ešte viac pôžitku, hydratácie a regenerácie, ktorú po zime bezpodmienečne potrebujú. Recenziu na Orofluido olej nájdete tu, je to len nedávno (začiatok januára), čo som ho spotrebovala do dna a po Macadamii bol druhý najlepší. Samotný olej vychádza v tomto istom 100 ml balení cenovo na nejakých 12 €, takže približne 15 € za sadu nie je vysoká cena ;-)

...niečo na skrášlenie

theBalm Autobalm California /alebo iná verzia - Hawaii/


Značka theBalm ma svojimi výrobkami doslova fascinuje. Dokonalosť je miestami slabé slovo, pokiaľ ide o jej obaly. Zatiaľ som skúšala iba dva ich produkty, no som navnadená na ďalšie skúšanie, a aj preto verím, že takýto darček poteší. Vlastním paletku The Manizer Sisters (ktorá však dlhšie nie je na sklade) a používam ju takmer denne. Táto multipaletka obsahuje celkom ideálnu kombináciu na líčenie - rozjasňovač, lícenku a niečo na kontúry s praktickým zrkadielkom. Sada zvládne cestovanie a tiene sa nezvyknú prášiť - jednoducho za tú cenu dostanete podľa mojich doterajších skúseností naozaj kvalitku. 


Už viete, čím obdarujete svoje mamy? :-)

5 komentárov:

  1. Tak tento rok som prvykrat mamou aj ja, ale moja ani nie mesacna dcera mi asi este nic neda. Mame by som ale mala nieco vymysliet a kedze mam take male dieta, asi to poriesim internetovou objednavkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V prvom rade blahoželám k novému titulu v živote ;-) Prajem všetko len to najlepšie ak tebe aj dcérke ;-) E-shop to asi istí ;-)

      Odstrániť
  2. Moju mamu vždy poteším keď jej donesiem kvietky a čokoládku :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]