Post Page Advertisement [Top]

Toto bol môj mejkapový sen - vlastniť plné balenie Perfection Lumiere odkedy som vyskúšala jeho vzorku. Dlho som však so sebou bojovala, preto som si ho nekúpila hneď po vzorke. Jednoducho sa mi tých cca 40 € za mejkap zdalo veľmi veľa, aj keď ide o Chanel. Postupom času som toho na svojej tvári poskúšala už naozaj veľa, preto v súčasnosti s pleťovkou experimentujem len minimálne a veľa produktov sa snažím skúšať vo vzorkách. A tak som sa rozhodla po dvoch rokoch aj vďaka zľavám kúpiť si mejkap Chanel. Jeden v parfumérii Fann (kúpite len v kamennej predajni, aj to nie v každej, len vo väčších), druhý cez e-shop notino.sk. A to, že som si ich kúpila dva hovorí samo za seba - ten mejkap bude stáť za to ;-)

Keď som bola v košickom Auparku s úmyslom kúpiť si tento mejkap, bola som trošku prekvapená z odtieňov, ktoré mali k dispozícii, mnoho sam i zdalo totiž dosť tmavých, a tak som stavila na ten, čo mi podľa vzorky a testera sedel najviac - odtieň 30 Beige. Mala som 10 € poukážku, ktorú som dostala ako člen klubu na narodeniny a uplatnila som si aj 10 % zľavu na klubovú kartičku.









Mejkap mi sadol dokonale. Nehrudkavie, nevytvára žmolky a aj keď časom mierne zoxiduje vplyvom potenia sa a pokročilej hodiny na pleti, stále ho necítiť a vyzerá maximálne prirodzene. Taký second skin efekt. Napriek tomu, že by mal dodať pleti žiarivý vzhľad jej dodá skôr prirodzený vzhľad, a preto som sa ho nebála ani ja s mojou zmiešanou pleťou.






Pri tomto líčení som ako podklad použila krém Hydrabio Perfecteur, ktorý je skvelý aj ako podkladová báza a pritom neobsahuje parabény a nezaťažuje pleť. Po púdri ani papierikoch, ktoré sajú mastnotu som ani len nesiahla. Efekt je síce po 6 hodinách lesklý, ale prirodzený. Pleť nepôsobí umelo, žiadna porcelánová bábika, ale príjemne sviežo.


Práve táto skúsenosť ma presvedčila, aby som si mejkap kúpila aj v svetlejšom odtieni (jednak aj preto, že budem líčiť pár žienok z našej rodiny na jednu celkom významnú udalosť a ony majú trošku svetlejšiu pleť ako ja). Veľmi dlho som neváhala a zvolila 22 Beige Rose. Na mejkapoch Chanel sa mi páči rozdelenie odtieňov, ktoré jasne napovie, či je mejkap vhodnejší pre žltý alebo ružový odtieň pleti.






Tento mejkap som podrobila poriadnemu záťažovému testu, no naniesla som aj púder a v priebehu dňa som raz použila obrúsky sajúce mastnotu od Pupa.




Táto fotka je nielen po 13 hodinách, ale aj po: kúpaní psa, poobedňajšiemu spánku, opaľovaniu sa a je robená po 10 minútach od 2 km behu (behala som naposledy na strednej...). Neodličovala som sa náročky - jednoducho, ak ste napr. na svadbe alebo podobnej udalosti, ste vo víre tanca, ste na slnku a neriešite. Teda vlastne riešite! Chcete, aby to všetko váš mejkap ustál bez výraznejších problémov. Verte mi, že aj po tom behu, keď sa zo mňa lialo, bolo čo odličovať ;-)


Priznám sa, mala som trošku obavy, hoci nie v momente nákupu, vtedy som priam sršala eufóriou. Aj keď som na notino.sk nakupovala už mnohokrát, začala som sa podvedome obávať, či ten môj Chanel nebude fejk. Ani neviem prečo... jednoducho som taký drahý mejkap ešte z netu neobjednávala a najmä pri týchto high-end značkách môžete natrafiť na napodobeninu. Keď prišiel, začala som ich porovnávať a zistila som, že o fejk nejde ;-) Samozrejme, taký známy e-shop ako je notino.sk by s fejkmi nemal mať čo dočinenia a som rada, že sa mi to potvrdilo na vlastnej koži. Majú rovnaký obal, popis, zhodujú sa kódy a dokonca aj vôňu majú identickú. Samozrejme, efekt na pleti bol tiež rovnaký. Vďaka kúpe sa mi tiež prirátali nejaké tie peniažky na účet na stránke Návratné peniaze (konkrétne 3% zo sumy nákupu, ale občas majú aj akciu na viac percent).














Spolu tvoria tieto dva odtiene celkom pekné kombo. Svelejší nanášam pod oči, na bradu a na čelo, tmavším jemne dotváram kontúry tváre.



Mejkap ustál aj dnešné horúčavy. Myslím si, že ani od najdrahšieho produktu nemôžeme očakávať, že na tvári vydrží aj po pol dni ako práve nanesený. Každý jeden produkt reaguje s pleťou a časom buď zoxiduje alebo podľahne inému chemickému procesu.


Splnil mejkap to, čo sľúbil?
  • je ľahký - ÁNO, na pleti ho takmer necítiť minimálne tých 6 hodín, potom trošku áno, no dosť záleží aj od ročného obdobia a teploty, akej sa vystavujete.
  • vďaka fluidnej textúre sa lepšie rozotiera a prispôsobuje sa pleti - ÁNO, rozotiera sa skvelo či už používate prsty, špongiu alebo štetec - mimochodom, vyskúšala som všetky tri spôsoby a najviac sa mi osvedčil práve Buffer od Zoeva a po ňom špongia na mejkap.
  • efekt druhej kože - ÁNO, aj na fotkách si môžete všimnúť, že aj keď je hlavne tá 30-tka na mňa trošku tmavšia, prispôsobila sa pekne a spolu ako dvojica sa prispôsobili úplne - akoby som žiaden mejkap na sebe nemala. A to je to efekt, ktorý chcem docieliť. Tvár z ktorej kričí mejkap na diaľku? Ďakujem, neprosím! Toto je to pravé ;-)
  • výdrž až 15 hodín - samostatne určite NIE, no na vyčistenú a ošetrenú pleť, s kvalitným podkladom, púdrom a, samozrejme, za použitia sacích papierikov si myslím, že to dá ;-) vyskúšam na bratovej svadbe v júli.
  • pekne kryje a redukuje začervenanie a kruhy - ÁNO aj NIE, bežné nedokonalosti ako sú nejaké škvrnky, stopy po akné či slabšie akné prekryje spoľahlivo a bez námahy. S výraznejším akné alebo silnejšími kruhmi pod očami či iným neduhom by mal problém
Okrem toho obsahuje SPF 10, čo nie je žiadna sláva, no na mejkap je to tak akurát, hrozí, že pri vyššom SPF by ste sa viac leskli ako chcete a na SPF tu máme dobré krémy (ako napr. už vyššie spomínaný Hydrabio Perfecteur, ktorý obsahuje SPF 30).
Absolútne neľutujem peniaze, ktoré som do týchto dvoch mejkapov investovala pretože viem, že mám na dlhšiu dobu o skvelý mejkap doma postarané ;-)

3 komentáre:

  1. Hydrabio Perfecteur od Biodermy teda silikony obsahuje a to hned medzi prvymi polozkami v zlozeni.
    Make-up vyzera dobre. Pokial si s nim spokojna, vobec by som neriesila cenu.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem, prečo som napísala silikóny a nebyť tohto komentára, ani si tú chybu nevšimnem, takže ďakujem ;-) pokiaľ som však neprehliadla zložky v zložení (hoci niektoré sú pekne zašifrované), nemal by obsahovať parabény

      Odstrániť
    2. Myslim ze parabeny nie (skatulu teda teraz nemam pri sebe),ale vychadzam z toho, ze Bioderma parabeny nepouziva.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]