Post Page Advertisement [Top]

Značku Bourjois mám celkom rada, hoci mi nesedia dokonale všetky jej produkty, ktoré som vyskúšala, s väčšinou som bola nadmieru spokojná. Bourjois je známa aj ako "mladšia sestra Chanel". Je celkom cenovo dostupná a pomerne kvalitná na to, že v podstate ide o drogériovú kozmetiku ;-) Mejkap Air Mat mám už dlhšiu dobu, no používať pravidelnejšie som ho začala len asi pred mesiacom (dovtedy mi totiž bol trošku tmavý). Mejkap je v ponuke v rôznych parfumériách a drogériách, najlacnejší je však práve v ponuke online parfumérie Elnino, odkiaľ ho mám aj ja.



Som trošku prekvapená z odtieňov. 02 Vanilla je pre moju pleť tak akurát na máj a letné mesiace, a to nie som žiadna bleduľka. Stále si myslím, že v ponuke mnohých značiek chýbajú tie veľmi svetlé odtiene, pretože mnoho Sloveniek a Češiek má práve svetlunkú pleť. Balenie je celkom praktické na cesty - ľahké, plastové, ohybné, relatívne bezpečné - nerozbije sa a ak ho poriadne zavriete, máte istotu, že sa vám mejkap nerozleje po batožine/taštičke.



Odtieň - na to, že je druhý najsvetlejší - je pomerne tmavý a vhodnejší skôr pre žltý podtón pleti.


Test č. 1: s použitím podkladovej bázy

Pred nalíčením

 Je to možno neuveriteľné, ale časový rozdiel medzi týmito dvoma fotkami je 10 - 15 minút.
Primer: Clean Slate Poreless (Tarte)
Mejkap: Air Mat (Bourjois), odtieň 02
Púder: Stay-Matte Universal Blotting Powder (Clinique)
Obočie: Professional Eyebrow Pencil (Rimmel) odtieň 001 + 002
oči: Paletka rozjasňovačov (Dermacol)
Riasenka: Mega Lashes Mascara Express Volume (Dermacol)
Pery: Ultra Color (Avon), odtieň Fluro Fuchsia

po 9 hodinách

V tomto prípade som na vyčistenú pleť naniesla pleťový krém 24 h Mat Control od Green Energy Organics. Pokračovala som podkladovou bázou, s ktorou som sa v ostatnej dobe takmer zžila - Clean Slate Poreless 12 h perfecting primer od Tarte, no keďže ho mám v minibalení, tak si ho šetrím. Následne som novým Bufferom z kolekcie Rose Golden aplikovala mejkap. O tom, že som bola z efektu nového Buffer štetca od Zoeva unesená, sa dočítate v recenzii na moje nové štetce (pravdepodobne do konca mája 2016). Na zafixovanie som použila púder Clinique Stay Matte Universal Blotting Powder. Efekt držal krásne, bez prepúdrovania či použitia matujúcich obrúskov. Po tých 9 hodinách som sa už pekne leskla, no vďaka primeru a púdru mejkap držal svoju farbu.


Bez podkladu

Mejkap: Air Mat (Bourjois), odtieň 02
Púder: Stay-Matte Universal Blotting Powder (Clinique)
Kontúry: guľôčkový púder (Oriflame), Natural radiance
Obočie: Professional Eyebrow Pencil (Rimmel) odtieň 001 + 002
Primer pod očné tiene: Eyeshadow Primer Potion (Urban Decay), odtieň Original
oči: Minerálne očné tiene (bareMinerals), odtieň butterflylinka: Dlouhodržíci oční linky (Moje)
Riasenka: Mega Lashes Mascara Express Volume (Dermacol)
Pery: Pop Glaze Sheer Lip Colour + Primer (Clinique), odtieň 08 

po 8 hodinách

V tomto prípade už bol lesk výraznejší, mejkap začal tak trošku nepríjemne vystupovať na povrch a mierne zoxidoval.


Finish je naozaj takmer dokonale matný (síce iba pár hodín na mojej zmiešanej pleti, predpokladám, že na mastnej vydrží v neporušenom matnom stave ešte o čosi kratšie), no nepôsobí neprirodzene. Aj keď sa zdá trošku hustejší a sľubuje matný vzhľad, netreba sa obávať žiadnych hrudiek (neviem, ako tento mejkap zareaguje na suchej pleti, no čo som ho skúšala na najsuchších častiach mojej tváre, nehrudkoval ani nevytváral tie nepríjemné "žmolky") alebo ťažkého rozotierania. Aplikuje sa príjemne a jednoducho ho dokážete zapracovať do pleti nielen štetcom, ale aj prstom. Výdrž je s bázou celkom dobrá, bez nej obstojná. Nie je to úplná topka v mejkapoch, no za cenu okolo 7,50 €, za akú ho ponúkajú v Parfumérii Elnino, je to, myslím, veľmi dobrý produkt. Páči sa mi tá sviežosť pleti a ten celkom prirodzený efekt, ktorý vytvára na pleti tesne po nalíčení tým, ako s ňou splynie a krásne ju farebne zjednotí (stačí porovnať s foto pred nalíčením), takže sa efektu masky v žiadnom prípade netreba obávať. Kryje stredne až slabšie, pri výraznejších nedokonalostiach budete určite potrebovať korektor. Nemyslím si, že vydrží 24 hodín (haha, toľko asi žiaden produkt nevydrží). Na pleti ho necítiť a ani po tých 8-9 hodinách, keď je pleť unavená, ja vybehaná a mám chuť sa hodiť do vane alebo postele mi jednoducho nevadí, nemám pocit, že mám na sebe tonu produktov, ktorú nutne potrebujem odlíčiť. Nebyť toho trošku nešťastného zafarbenia druhého najsvetlejšieho odtieňa v ponuke, snáď by išlo aj o dokonalý drogérkový mejkap.

8 komentárov:

  1. Znie to fajn. Budem sa musieť pozrieť na ten odtieň, lebo najtmavší odtieň, ktorý ja ešte znesiem vzhľadom k tomu, že používam na dekolt samoopalovák, je odtieň 2 Fair od Dermacolu Caviar Long Stay.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No určite, pretože táto dvojka je ako pri Dermacole (Caviar) niečo medzi 2 a 3

      Odstrániť
  2. Na ten mam zalusk ;) alebo na CC cream, este musim mrknut nejake recenzie lebo sa neviem rozhodnut :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. CC krém som neskúšala, celkovo už mám akúsi averziu voči BB, CC, DD a tak podobne ;-) no počula som naňho chvály. Najlepšie je možno vyskúšať na sebe tester alebo vzorku.

      Odstrániť
  3. Vypada jako maly zazrak podle fotek, jenom nevim, jak by sedel me bleduli👅👅👅
    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. možno na leto, na chladnejšie mesiace, keď máš veľmi svetlú pleť sedieť nebude :-(

      Odstrániť
  4. Vybrat odtien cez e-shop je teda urcite zazitok. :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. preto väčšinou obhliadnem odtieň v drogérke/kamennej predajni... ak sa to dá ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]