Post Page Advertisement [Top]

Netvrdím, že chodím iba do DM (pravidelne sledujem akcie, ak už chcem niečo kúpiť a drogériové produkty často podľa ceny nakupujem v Tescu, Lidli či iných predajniach), no túto sieť drogérií som si veľmi obľúbila. Keďže predajňu DM nemáme v našom malom meste, vždy, keď idem niekam, kde déemka je, využívam to a kupujem väčšinou svoje obľúbené výrobky aj do zásoby. A keďže často sa pri tom inkriminovanom nakupovaní nachádza aj môj manžel, je viac ako isté, že na iné, ako rýchle preletenie predajne nebude čas, inak si koledujem o achkanie, stukanie a nevrlé komentáre, či toho už aj tak nemám doma dosť. No ako uvidíte, nekupujem veci z rozmaru, ale tie, ktoré naozaj pravidelne používam a zväčša aj rýchlejšie miniem. Toto bol môj posledný, víkendový nákup v jednej z prešovských predajní drogérie DM. 


Môj nákup pozostával z dvoch typov produktov - jednorázové vatové tampóny a kozmetika, resp. pomocník na viaceré použitia.



Vatové tampóny Ebelin sú moje najobľúbenejšie. Nesajú príliš veľa micelárky, netrhajú sa a sú jemné. Väčšinou si kupujem tie klasické okrúhle, ktoré som si aj v sobotu odniesla v troch baleniach (1,29 €/balenie), tentokrát som však k nim pridala aj maxi, ktoré z času na čas používam na odlíčenie pleti (1,19 €).


Z kozmetiky som siahala po overených produktoch - laku na vlasy Aussie a balzame na vlasy Balea. 
Pridala som však aj dve pre mňa novinky - antiperspirant Nivea s vôňou klasického modrého krému Nivea a čistiaco-masážnu pomôcku na pleť Ebelin.


Práve lak Shine+Hold je mojim najobľúbenejším od Aussie a najpoužívanejším lakom na vlasy vôbec. Skúšala som aj drahšie značky (Toni&Guy či Matrix) aj klasické drogériové značky (Taft, Wella, Lybar). Jeho vôňa mi nevadí, nemám pocit, že sa ním idem udusiť, keď si ho aplikujem na vlasy v našej kúpeľni.



Raz sa mi stalo, že som nemala zásobu laku a nechystala som sa dlhšiu dobu do žiadnej DM. U nás značku Aussie nekúpim, a tak som si vybrala lak od Schwarzkopf, ktorý podľa obalu mal spĺňať všetky moje požiadavky. Opak bol pravdou. Bol to hrozný lak a odvtedy si radšej Aussie kupujem vždy do zásoby. Napr. tento mám jeden rozpoužívaný (vpravo) a dva nové, čakajúce na svoju príležitosť. Lak vlasy nezlepuje a po použití nevyzerajú ako slama, dá sa povedať, že im dodá lesk a pružnosť, pretože napriek tomu, že sú v nejakom tvare zafixované, nepôsobia ako helma (teda pokiaľ to s lakom nepreženiete). Vyšiel na 5,39 €/kus, avšak akurát majú 25% zľavu na rôzne produkty, a tak keď som si ju uplatnila, stál ma 4,04 €, čo sa mi zdá veľmi prijateľná cena.


Odkedy som objavila tento balzam na vlasy od Balea Professional, nejak podvedome som sa ho nevzdala. Nie, nemám až 4 balenia ;-) Tento balzam sa totiž trošku zmenil nielen obalom, ale aj zložením. Mám teda odložené jedno balenie starej verzie, jedno balenie novej verzie už pomaly míňam a dve mám do zásoby.




Narozdiel od staršieho variantu ten nový obsahuje extrakt z kakaa (starší obsahoval hennu, na ktorú môžu niektoré typy pokožky reagovať alergicky alebo precitlivene). Rozdiel je teda aj vo vôni - nová verzia vonia kakaovejšie :-) Vo farbe je rozdiel minimálny, no keď si vlasy zmývam, netečie až taká hnedá voda, ako pri balzame s obsahom henny. Napriek tomu sa mi efekt zdá rovnaký - vlasy nie sú rozlietaný, neelektrizujú, sú lesklé a dobre sa rozčesávajú. A cena? Len 1,79 €/balenie :-)




Novinkou v mojom kozmetickom portfóliu je antiperspirant Nivea  Protect & Care. Málokedy dám na reklamu, no tento ma v nej priam priťahoval. Mám doma dva tuhé antiperspiranty Dove Maximum Protection, no zanechávajú fľaky na tmavom oblečení, a tak ich používam hlavne, keď idem športovať. Do práve, a najmä do šuplíka, resp. kabely či batohu preferujem sprejový deodorant/antiperspirant. A aj keď mám aj dva prírodné sprejové deodoranty (Lavera a Weleda), veľmi som chcela vyskúšať tento.
Po pár dňoch používania môžem, snáď aj smelo, prezradiť a konštatovať, že to bola celkom dobrá kúpa. Samozrejme, tých 48 hodín efekt na pokožke podpazušia nevydrží ani omylom, ale snáď nie sme naivní, aby sme verili tým číslam na produktoch ;-) Napriek tomu však efekt má a pritom nedráždi pokožku. Nie je vyschnutá a nemá na sebe žiaden biely povlak, ale je jemná, akoby som na ňu naozaj striekala okrem antiperspiračných zložiek aj vrstvu krému Nivea. Bonusom je príjemná vôňa ;-) Určite to nie je moje posledné balenie! Do tohto pôjdem znovu ;-) Sprej ma vyšiel na 2,99 €.



Stojan s pomôckami Ebelin som obchádzala a nebola by som si myslela, že potrebujem túto pomôcku, keby som nevidela TOTO video - perfektný návod na čistenie pleti.









Táto malá "sranda" stojí 2,49 €, no už teraz viem, že ju využijem naplno a určite si kúpim v budúcnosti ďalšiu. Viaceré ste mi písali, že používanie elektrickej kefky každodenne môže pleti skôr uškodiť. Aj keď hlavicou kefky Philips netlačím a po pleti skôr jemne prechádzam, skúšam svoj čistiaci rituál obmeniť tak, že budem kefku používať približne 2-3 krát týždenne a na zvyšné čistenie využijem tohto malého ružového pomocníka.
Je vegan, jemný, hebučký, pleť príjemne masíruje a pritom sa jej nedotýkate prstami, keďže ho držíte takto pekne zozadu. Dokážete ho jednoducho a ľahko očistiť až hygienicky, bez rizika zbytočných baktérií, čo môže nastať pri nesprávnom, resp. nedostatočnom vyčistení hlavice elektronickej alebo mechanickej kefky na čistenie pleti. Rýchlo vyschne a je pripravený na ďalšie použitie. A bonus navyše - môžete na ňom vyčistiť aj vaše kozmetické štetce. Poznáme sa síce len krátko, no celkom rýchlo sme si sadli ;-)


Máte v DM svojich obľúbencov alebo aj radi experimentujete s novými produktami?

9 komentárov:

  1. Ha ha presne si viem predstaviť ako to asi prebieha keď nakupuješ s chlapom :) ja mám to isté :D ale zase chápem ho mňa tiež nebaví čakať naňho keď si pozerá tie svoje chlapské veci ako klince, vŕtačky a podobne :D
    A inak tie maxi pads tampóniky ja milujem a používam už iba tie :) a čo sa týka deodorantu tento som ešte sa mi zdá neskúšala ale kúpim si ho. Zatiaľ mám Dove original a ten mi už vonia pol roka, čo je na mňa dosť :)
    Beauty Bubble

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. môj skôr takto pozerá rôzne tenisky a čierne tričká/rifle :-D Dove je skvelý ;-) teda original sprejová verzia

      Odstrániť
  2. Keď porovnáš svoje skúsenosti s lakmi Aussie- Toni&guy- Matrix, ktorý z nich bol najlepší? Ja mám od Matrixu olejček, je skvelý, lak som neskúšala. Chcela by som skúsiť nejaký fakt dobrý lak, zatiaľ používam obyčajný z Lidla značky Cien, stačí mi na občasnú úpravu, ale chcelo by to niečo ,,lepšie" a práve na Toni&Guy sa chystám, len neviem, či za tú cenu nekúpim dva Aussie, ktoré sú možno aj lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od Matrix som mala Vavoom freezing spray - nebol zlý, ale trošku mi zlepoval vlasy a vadila mi jeho vôňa. Od Toni&Guy som mala Classic Medium Hold Hairspray - ten som mala dokonca vo viacerých baleniach - bol veľmi dobrý, no efekt je podobný ako pri tomto Aussie a cena dvojnásobná.

      Odstrániť
  3. Tu pomucku na vycistení pleti od Ebelin budu muset vyzkoušet :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2016/04/tip-vonavy-obchod.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite ju vyskúšaj ;-) aj štetce s ňou vyčistím oveľa lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie

      Odstrániť
  4. Tampony mam rada i ja! Baleu moc nemusim, nebo jsem spis nenasla nic vhodne pro sebe :(

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od Baley mám pár svojich obľúbencov a mám rada ich sprcháče, krásne voňajú, s pleťovkou ani dekoratívkou však neexperimentujem.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]