Post Page Advertisement [Top]

Napriek tomu, že mám v každej kozmetickej sfére pár obľúbencov, rada skúšam nové veci. Niekedy je to prospešné, pretože objavím ďalší skvelý produkt, inokedy je to na škodu veci, pretože produkt buď nespĺňa to, čo sľubuje, alebo mi poškodí. Pri vlasoch som zvlášť citlivá a šampóny skúšam len naozaj opatrne, keďže moja pokožka hlavy zvykne reagovať takmer ihneď chrastičkami. Dala som šancu novej kolekcii od Schauma, ktorú mi zaslali na testovanie. Ako dopadla?


Celá kolekcia má svoju charakteristickú jemnú vôňu. Oceňujem, že neobsahuje silikóny, hoci v zložení nájdete nie práve príťažlivé názvy, ide o kozmetiku z drogérie v nižšej cenovej kategórii, a preto nemožno očakávať zázraky. Sľubuje dodať vlasom stratenú silu vďaka obsahu kolagénov. Poďme sa pozrieť bližšie na jednotlivé produkty, ktoré sú zoradené podľa môjho hodnotenia a niekoľko mesačnej skúsenosti.




1. Blow-Dry Plump Up Spray


Tento sprej považujem za bezkonkurenčne najlepší výrobok z kolekcie. Je malý, skladný, ľahký a vďaka plastovému obalu aj vhodný aj pre tých, ktorým veci častejšie padajú z rúk. No v neposlednom rade je účinný. Ako vidíte na foto, minula som už viac ako polovicu balenia. Na čas som sprej od Matrix, ktorý som používala doteraz, a ktorý ešte mám v zásobe, vymenila za tento a som veľmi spokojná. Používam po každom umytí vlasov, aplikujem pár strekov na mokré, ale uterákom jemne presušené vlasy a potom už len fénujem. Objem je naozaj viditeľný a vlasy nie sú zaťažené či vysušené. Tento malý pomocník sa naozaj celkom podaril ;-)

2. Šampón


Ako vidíte na foto, šampón je priehľadný s jemne fialkovým nádychom. Veľmi dobre pení a spočiatku ho moje vlasy znášali celkom dobre. Objem tam veruže bol! Na druhý deň síce už nie, no v deň umývania vlasov boli ako napumpované. Po dvoch týždňoch používania však začali vyzerať ako slama a nepomáhali ani kondicionér a olej na vlasy. A keď som objavila prvé chrastičky, so šampónom som to zabalila. Po mne ho používal manžel (aj keď je momentálne na služobke a šampón je doma), ktorému celkom vyhovuje, lupiny sa mu neobjavili a nesťažoval sa na mastenie vlasov, keďže on ich má v porovnaní so mnou skôr mastné a husté. Šampón ako taký nebol zlý, no nič pre mňa, preto som sa vrátila k overenej klasike, ktorá mi zatiaľ vyhovuje.

3. Balzam


Tento produkt, aj keď podľa popisu obsahuje intenzívne posilňujúci proteín, ma neoslnil. Od začiatku u mňa nefungoval tak, ako si predstavujem funkciu balzamu na vlasy - mal ich posilniť, vyživiť, nemali by vyzerať ako slama v letnom vetre. U mňa sa mu to jednoducho nepodarilo.


Asi týždeň až dva týždne som používala celú sadu, potom som ostala pri šampóne so sprejom, a teraz používam šampón od Yves Rocher, balzam na hnedé vlasy od Balea a tento sprej Schauma na objem vlasov pred fénovaním. 
Na šampóne aj balzame je napísané, že ten efekt 48 hodinového objemu funguje najmä v kombinácii so sprejom. 48 hodinový objem som nedosiahla, predsa len, keď idete spať a máte jemnejšie vlasy, tak nemôžete očakávať na druhý deň taký objem ako po umytí a vyfúkaní. 

Z mojich doterajších skúseností vyplýva, že moje vlasy najlepšie držia tvar, keď ich vyžehlím (samozrejme, používam termoochranný sprej). V ostatnom čase ich žehlím tak raz týždenne / dvojtýždenne a celkovo moje vlasy vyzerajú aj po 3 dňoch prijateľne. V prípade záujmu môžem v priebehu marca napísať príspevok o mojej vlasovej rutine.

Epicko nezmyselný záver:
Nedávno som si prezerala staršie fotky... len tak, z nostalgie. Som značne sebakritická, no musím povedať, že na niektorých som bola poriadna kosť pokiaľ ide o oblečenie a v istom období som mala aj postavu takú, že som bola veľmi spokojná. No buď pokuľhávali vlasy alebo mejkap. A teraz, keď som sa konečne naučila ovládať mejkap tak, že vyzerám celkom obstojne (áno, viem, že sa mám ešte veľa čo učiť :-)) a keď aj moje vlasy aj vďaka pravidelnej návšteve kaderníckeho salónu vyzerajú celkom dobre (áno, viem, že sa mám ešte veľa čo učiť :-), no minimálne tá návšteva kaderníčky, ktorá so mnou robí vlasové zázraky je dobrá cesta) už musím doriešiť len tú postavu, aby som na prahu 30-tky bola úplne spokojná (tú spokojnosť my, niektoré ženy, dosahujeme len veľmi ťažko). A verím si, že to dám ;-)

4 komentáre:

  1. Ahoj Katka, urcite privitam clanok o vlasovej rutine :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, tak ja som si asi pred mesiacom kúpila ten sprej, keďže v Tescu ho mali za dobrú cenu. No mne veľmi nevyhovoval. Mala som pocit mastnejších vlasov a s tým objemom to tiež nebola žiadna sláva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten pocit mastnejších vlasov - počula som od niekoľkých, mne sa to zatiaľ nedeje pri používaní

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]