Post Page Advertisement [Top]

Zdá sa mi, akoby to bolo len včera, čo mi do kozmetickej výbavy pribudol po féne, žehličke na vlasy a depilátore ďalší elektrický spotrebič - čistiaca pleťová kefka. Pravdupovediac, keby som ju nebola vyskúšala, asi by som nevedela, o čo prichádzam a neviem, či by ma to lákalo. Predsa len, tvár si dokážem vyčistiť aj pomocou rúk a čistiaceho gélu. Áno, dokážem, ale nie poriadne. S kefkou sme už spolu rok, za ten čas som jej nakúpila aj náhradné hlavice a pár krát sa mi stalo, že som si ju zabudla zobrať niekde (napr. na víkend), ale vždy som potom bola na seba nahnevaná, a tak tvorí nielen moju každodennú súčasť, ale aj povinnú výbavu v mojej batožine.

Len na pripomenutie pár obrázkov z pôvodného článku z marca minulého roka:


Kefka bola zabalená v tomto balení. Keďže ju používam denne buď raz alebo dvakrát (väčšinou ráno a večer, ak sa mi niekedy ráno nechce, tak iba večer, ale vždy aspoň raz denne), tak ju do škatuľky neodkladám. V nej mám uložené papiere a nabíjací stojan.





V pôvodnom balení bol strojček s dvoma hlavicami - normal a soft. Cestovné puzdro, nabíjačka a stojan, v ktorom prístroj nabíjate.

Odvtedy už, samozrejme, pôvodné kefky nemám. Platí pre ne to isté čo pre zubné kefky - mali by ste ich meniť približne každé ročné obdobie - teda 4x do roka. Spočiatku som si kupovala aj normal aj soft - verziu normal som používala večer, keďže večer potrebuje pleť dôkladnejšie čistenie po celom dni a po mejkape. Verziu soft som zvykla používať ráno, pretože je jemnejšia na oboch rýchlostných stupňoch. 


Tento týždeň som poprosila sestru, aby mi v košickej DM na Hlavnej kúpila náhradnú hlavicu, ale už len normal. Surfovala som totiž na nete a bola som takmer pevne rozhodnutá objednať si ju domov, ale:
  1. ak by som si ju objednala z webu (a je totálne jedno, z akého), určite by to neskončilo len pri hlavici, na to sa poznám až príliš dobre;
  2. keďže som si spomenula v utorok 22. 3., že by už bolo načase hlavicu vymeniť, je pravdepodobnosť, že by mi neprišla už v stredu, tak, ako mi ju priniesla sestra (za čo jej patrí veľké ďakujem);
  3. v DM za ňu navyše dostanete bonusové body a okrem toho cenovo vyšla na 7,99 € (+ máte možnosť uplatniť si 25 % zľavovéhho produktového jokera), čo je približne o 2 € menej ako na všetkých možných webstránkach, ktoré ju ponúkajú.
Takže to bolo jasné :-)

Prečo rok? Prečo táto kefka? Prečo mi nestačí niečo iné?

Skúšala som všelijaké spôsoby čistenia pleti. Po klasickom odlíčení vždy použijem čistiaci gél (mám rada Sébium od Biodermy, a ten používam aj doteraz). Rukami to bolo fajn, ale slabé. Špongie boli o čosi lepšie. No keď si aj myslím, že micelárka už odlíčila všetku omietku na mojej tvári a začnem čistiť kefkou, som šokovaná, že takmer vždy je na kefke ešte dodatočný mejkap, ktorý z hlavice kefky očistíte jednoduchým opláchnutím. Kefka totiž čistí poriadne a hĺbkovo. Za jednu minútu máte v troch 20 sekundových intervaloch vyčistenú celú tvár, ktorú si zároveň príjemne masírujete (aspoň pre mňa je to veľmi príjemné a ako inak si v rýchlosti každodenného života dopriať každodennú masáž tváre bez toho, aby ste sa jej zbytočne dotýkali?). Navyše, po takomto vyčistení (a opláchnutí pleti, samozrejme) pleť lepšie prijíma živiny a výživné látky pleťového krému, ktorý sa vpíja takmer okamžite.
Za ten rok na celom prístroji nebadať žiadne náznaky toho, že má už rok. Vyzerá tak isto, ako keď bol novučký (snažím sa ho udržiavať). Na jedno nabitie mi vydrží približne 15-20 dní, čo je celkom dosť - ani po roku sa stav batérie neznížil, a keď už signalizácia hlási vybíjanie batérie, jednoducho ho cez noc postavím na stojanček, zapojím prúd a ráno už môžem veselo čistiť znova. Uvedomujem si, že to možno znie ako reklama, no ak by to bol pre mňa iba produkt, ktorý som dostala minulý rok, a o ktorom som mala napísať jeden príspevok v rámci dohody, nebola by som riešila žiadne náhradné hlavice, ktoré som si, samozrejme, kupovala sama a nepoužívala by som ho denne. Na sebe, na svojej tvár vidím, že tento prístroj má niečo do seba. Pleť je zdravšia, čistejšia, elastickejšia, keďže ju každý deň masírujem a prekrvujem. Lepšie prijíma krémy a aj líčenie mi vydrží dlhšie ako v pôvodnom stave. Počiatočná investícia je trošku vyššia (v súčasnosti ju nájdete v cenových reláciách približne od 140 € do nejakých 170 €) + hlavice 4 x do roka po približne 8 € bez zľavy (je však pravdepodobné, že cena ešte trošku pôjde dole, nakoľko toto je typ SC5275/10 VisaPure a v ponuke značky Philips je už nová Advanced verzia, ktorá už spája nielen čistenie, ale aj dokonalú japonskú masáž)), no je to investícia do seba a pleť vám to vráti. Moja sa už pomaly ustaľuje, napriek všetkým pokusom, ktorými ju podrobujem, je na tom v súčasnosti celkom dobre. Nemôžem povedať, že nemám akné alebo že sa už vôbec nemastí. To teda nie a hlavne obdobie PMS ju vždy potrápi. Ale celkový stav je bezpochyby lepší.
Ak ma sledujete dlhšie viete, že nemám problém priznať, že mi produkt nesedí a nepoužívam ho. Tento však používam aj naďalej a už pri ňom ostanem (časom možno ak bude dosluhovať prejdem na Advanced verziu).

6 komentárov:

  1. No ja neviem, ci je taketo mechanicke zasahovanie do pleti z dlhodobeho hladiska ok. Ja som voci tymto pristrojom skepticka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ja neviem, ci je taketo mechanicke zasahovanie do pleti z dlhodobeho hladiska ok. Ja som voci tymto pristrojom skepticka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já si časem chci koupit nějaký takový čistící kartáček :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To by sme teoreticky mohli povedať o takmer všetkom, čo používame, že by mohlo byť z dlhodobého hľadiska nebezpečné pre telo. Nie som odborník, takže z tejto stránky sa vyjadriť nedokážem. Len na sebe vidím, že mi to pomáha, uvidím po dlhšej dobe.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja pouzivam oriflame skoro rok a som tiez spokojna je pravda ze tieto kefky lepsie vycistia tu plet vidno to hlavne u ludi ktory maju akne i ked to nie je problem nedostatku cistenia, ale nepouzivam kazdy den :)
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]