Post Page Advertisement [Top]

Už dávnejšie som si povedala, že musím svojej pokožke dopriať viac prírodnej kozmetiky bez množstva chemikálií a postupne sa snažím. Miesto, kam každodenne aplikujeme najviac chemikálií, je, bez rozdielu pohlavia, bezpochyby podpazušie. A tak som surfovala až kým ma tento od Lavera celkom zaujal a skončil v košíku.

Nemecká prírodná kozmetika Lavera nie je pre väčšinu neznáma. Na blogoch sa objavuje už primerane dlhší čas a ja po jej produktoch taktiež pokukujem už nejakú tú chvíľku. Pri tejto značke máte záruku, že rastlinné suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a sú certifikované podľa prísnych smerníc pre biologické pestovanie (INAC/ECOCERT). Žiaden z jej produktov neobsahuje ropné produkty ako napr. parafín, silikón či vazelínu. Neobsahujú ani syntetické konzervanty, farbivá, parfémy a emulgátory. Priateľov zvierat poteší, že výrobky nie sú na nich testované.

Deodorant Lavera Basis Sensitive patrí do základnej línie značky. Má síce len 75 ml, ale keďže nejde o klasický sprej, ktorý miniete ľavou zadnou ihneď, trošku vám potrvá, kým ho aj pri dennom používaní spotrebujete. Stačí totiž pár strekov a môžete vyraziť.



Balenie je sklenené a ťažšie, preto dávam pri používaní maximálny pozor. Asi by sa veľmi nekamarátil s kachličkami v kúpeľni, keby mi náhodou vypadol z ruky. Uzáver je plastový, ale ide o trošku pevnejší, hoci mäkší plast. 
Rôznymi certifikátmi sa pýši na prednej etikete:



Vpravo dole je to VEGAN certifikát, ktorý svedčí o vegánskom zložení produktu, vľavo dole zas www.NATRUE.org certifikát, ktorý som takto na vlastnom produkte videla asi po prvýkrát, a ktorý je značkou priateľov prírodnej a organickej kozmetiky (viac tu). V strede produktu je to jasne označenie certifikátom BIO.

Pokiaľ ide o detail zloženia, produkt na jednej strane celkom poteší - obsahuje totiž výťažky a roztoky napr. zo šalvie, medovky, prasličky, ružových kvetov, zmes éterických olejov. Na prvom mieste má však alkohol, a aj keď neobsahuje telu či prírode škodlivú látku, vďaka tomu alkoholu ma chvíľku po nanesení štípe. V porovnaní s deodorantom Bionsen je to však iba štipkanie, ktoré sa dá bez problému vydržať.


Účinkuje primerane, ba miestami až prekvapivo. Od bio deodorantu som neočakávala zabraňovanie poteniu alebo niečo podobné (na to sú ne-bio antiperspiranty, ktorými si však v globále viac škodíme ako pomáhame). 24 hodín bez opätovnej aplikácie nezvládne, no jeden strek ráno na každú stranu mi vystačí približne do obedňajšej pauzy. Uvidíme, ako zvládne prípadné letné horúčavy, no ja sa miestami v práci zapotím pri rôznych behačkách a vybavovačkách aj teraz ;-)

Toto je moja prvá skúsenosť so značkou Lavera a už teraz viem, že nie posledná. A približne 7,30 € za deodorant s takýmto zložením sa mi naozaj nezdá vysoká investícia.

Máte skúsenosti s touto značkou?

5 komentárov:

  1. Konkretne tento deodorant som nemala, ale celkovo tekute prirodne deodoranty velmi ucinne nie su. Osvedcili sa mi jedine na osviezenie v priebehu dna. O niecom inom su uz prirodne deodoranty vtuhej podobe. Odporucam Dulciu a Ponio. Okrem toho,ze naozaj cloveka necitit, tak soda, bentonit a dalsie zlozky pot pohlcuju a podpazusie je suche. Konretne teraz pouzivam pomarancovo-eukalyptovy prirodny deodorant Ponio a tiez ma otvoreny aj chemicky antiperspirant Dove v spreji a vysledny efekt tam je rovnaky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. od Ponio mám doma zelený, ktorý som použila zatiaľ iba raz/dvakrát, takže na svoju šancu ešte čaká. Je zaujímavé, že efekt je rovnaký ako s Dove, musím vyskúšať porovnať ;-)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]