Post Page Advertisement [Top]

Približne pred mesiacom mi z Mary Kay prišla ponuka vybrať si dva produkty z ponúkaných bestsellerov. Prvá voľba bola jasná - matný mejkap, ktorý som už dávnejšie trošinku oťukala. Nad druhým produktom som váhala, no keďže mi akurátne došla podkladová báza, bolo rozhodnuté. O báze ste čítali už tu, a tak vyplýva otázka, či sa môj postoj k nej za tie takmer 3 roky vôbec zmenil :-) To a ešte aj možno čosi viac sa dozviete v dnešnom príspevku.

Oba produkty sa nachádzajú v príťažlivých škatuľkách rovnakej farby. Oba sú rovnakého objemu (na naše pomery trošku netypických 29 ml).







Fixačný gél pod mejkap



Na oficiálnej stránke sa dočítate:
Tento ľahký gél ľahko vyplňuje nedostatky pleti, rýchlo zasýcha a tvorí matný povlak na pleti, čím vytvára dokonalý povrch pre nanesenie mejkapu a predlžuje trvanlivosť naneseného mejkapu.
  • Zloženie bez olejov s ochranným faktorom 15, obohatený o minerály.
  • Absorbuje mastnotu a rozptyľuje svetlo, takže drobné linky, vrásky a póry sú menej viditeľné.
  • Na všetky typy pleti vrátane citlivej pokožky.
  • Neparfumovaný, dermatologicky testovaný a nekomedogénny.
  • Aj keď je nosený samostatne, dodáva pleti nasledujúce výhody: pomáha vyrovnať textúru pleti a zlepšuje jej stav.
  • Prípravok je vhodný na aplikáciu pod TimeWise® Podkladovú bázu.

Matný mejkap, odtieň Ivory 4



Na oficiálnej stránke sa dočítate:
Báza je obohatená o vitamín E a patentovanú zmes peptidov tvoriacich kolagén. Výsledkom je pleť, ktorá okamžite vyzerá pevnejšie, mladistvejšie a zdravšie. Ide o dokonalý mejkap proti starnutiu na normálnu až suchú pleť, znižujúci viditeľnosť pórov, jemných liniek, vrások a nedokonalostí pleti.
  • Hydratačný komplex obohatený o jojobu dodáva pleti dlhotrvajúci komfort a hydratáciu.
  • Poskytuje pokožke dlhodobý, matný vzhľad.
  • Nestráca na farebnej intenzite.
  • Odolné proti zotretiu a vlhkosti.
Samozrejme, že som skúšala použiť mejkap aj bez bázy a na bežný deň to celkom stačí, dôkaz nájdete napríklad v tomto príspevku. Pre lepšiu výdrž to však chce trošku viac, a preto som vo štvrtok minulý týždeň siahla po rôznych pomocníkoch.



Na vyčistenú pleť som naniesla matujúci, ale hydratačný pleťový krém 24 h Mat Control od Green Energy Oreganics. Pokračovala som fixačným gélom. Tvár som zafixovala sprejom od Skindinävia. Následne som štetcom Buffer od Zoeva do pleti vpracovala mejkap. Trošku (v rannej rýchlosti fakt len trošku) som sa vyhrala s kontúrami tváre pomocou novej kontúrovacej paletky Makeup Revolution. Jemne presprejovala fixačným sprejom. Pokračovala som líčením očí, obočie (všetko totožné s týmto postupom). Nakoniec som na pery naniesla matný rúž.


Počas dňa som raz použila obrúsky od Pupy na mastnotu a raz, ale to až ku večeru, som sa prepúdrovala - toto bolo v podstate moje prvé použitie púdru v daný deň. Snažím sa nepúdrovať si pleť ihneď po nanesení mejkapu, keďže vtedy ešte vyzerá celkom sviežo a dobre ;-) Na očiach vidno únavu po celom dni, no myslím, že mejkap to zvládol viac ako dobre.


A ako si poradil bez fixačného spreja?


Na líčenie som použila tie isté produkty.- Po 10 hodinách, bez púdru a obrúskov som bola s efektom nadmieru spokojná. Len podklad (v tomto prípade to nazvali fixačný gél) a mejkap (v Mary Kay ho volajú podkladová báza) a hotovo. Odvtedy denne používam len tento mejkap a myslím, že je úžasný :-)


Hodnotenie produktov:


+ tvár je vyhladená, dokonale pripravená na mejkap
+ nemastí
+ neupcháva póry
+ nespôsobuje alergickú ani inú nežiadúcu reakciu pleti
+ zdá sa mi, že tá vôňa je jemnejšia, resp. už mi až tak nevadí
+ SPF

- nevšimla som si zlepšenie stavu pleti len pomocou tejto bázy a celkovo mám pochybnosti o tom, že to dokáže (no je to subjektívny názor)




+ konzistencia: je príjemne tekutý, rýchlo a jednoducho sa zapracováva do pleti
+ pleť pôsobí maximálne prirodzene
+ splynie s tónom a odtieňom pleti
+ neupcháva póry
+ nehrudkavie ani nevytvára šupinky (čo sa niekedy stáva najmä pri matujúcich produktoch)
+ nie je potrebné použiť púder
+ po dlhšom používaní (cca mesiac vkuse) som si nevšimla žiadnu negatívnu reakciu pleti
+ nezaťažuje pleť - akoby som na sebe ani nič nemala
+ neoxiduje
+ prijateľné zloženie
+ dostačujúce krytie
+ je možné pekne ho vrstviť bez efektu masky
+ naozaj je celkom oteru odolný

Jedinou nevýhodou tohto produktu je jeho cena, avšak mám pocit, že som po dlhšej dobe našla mejkap, ktorému neviem vytknúť asi nič. Presne tak, ako takmer pred 3 rokmi. Možno si poviete, že keď mi vtedy tak vyhovoval, prečo som skúšala ďalšie a ďalšie mejkapy a neostala pri tom jednom? Neviem... sama však miestami len ťažko odolávam a teraz nehovorím len o spoluprácach. Často si rôzne mejkapy kupujem a potom ich mám doma ako na 5 ksichtíkov len preto, že som čítala pozitívne reakcie, bol v akcii, alebo som si jednoducho povedala, že ho musím vyskúšať. 
Takto spokojná som bola dosiaľ len s pár mejkapmi. Prvú priečku na rebríčku všetkých mejkapov, ktoré som kedy skúšala stále zastáva Chanel Perfection Lumiére, hoci som mala len vzorky (snáď sa mi podarí tohto roku kúpiť si plné balenie, keď už mám tie poukážky :-). Tomuto mejkapu dávam druhé miesto. Je dokonalý. Tretie zastáva True Match od L´Oréal Paris, hoci som jeho novú verziu neskúšala. Tento Mary Kay mejkap mi sadol pred 3 rokmi a sedí mi aj teraz. Nejak tak mi to vychádza, že do kvalitného mejkapu (Chanel, Mary Kay) sa oplatí investovať.
S bázou (fixačným gélom) to je také všelijaké, stále nie je top spomedzi všetkých podkladov, ktoré som kedy vyskúšala, jednoznačne však predlžuje efekt mejkapu, a tým je jej funkcia hmatateľne potvrdená.

4 komentáre:

  1. Kati, tá druhá fotka tváre je skutočne wow! Pristane Ti takéto líčenie, aj vlásky. Tento makeup som pozerala na parfums, len sa neviem vysomáriť z toho číslovania odtieňov. Naposledy som si kúpila Bourjois Healthy mix v odtieni 51 a lepší makeup som snáď nemala, len sa po ňom troška lesknem, inak ho na tvári moc nevidno, žiadna maska :) som spokojná, a rada by som skúsila aj tento Mary Kay, ak sa trafím do odtieňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem!!! :-) Healthy Mix som mala, skvelý mejkap, celkom prirodzený. Veru, aj mne sa zdali všetky odtiene rovnaké, vyberala som na základe toho, že tú Ivory 4 som už mala vyskúšanú. A sadol perfektne, dokonca sedí aj mojej sestre, ktorá je úplná bleduľka. Doslova sa prispôsobuje pleti.

      Odstrániť
  2. Katka ak som dobre pochopila, fixator pouzivas pod makeup?ja som citala ze sa pouziva ako bodka po celom liceni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ano, pouzivam ho aj pod mejkap aj na mejkap, mejkap tak lepsie drzi, citala som to aj na oficialnych strankach Skindinavia ;-) ale v poslednej dobe sa mi lepsie ako rozne prezdrazene fixacne spreje zdaju a pouzivaju dermalne vody, tie vsak iba na finalne licenie, nie pod mejkap ako pri fixatorovi ;-)

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]