Post Page Advertisement [Top]

Po tejto značke som vôbec nešla cielene. Jednoducho sa však niekedy v práci (najmä v práci) zapotím trošku viac ako by som chcela a jej popis na parfums.sk ma zaujal. Veď ak je to obľúbenec Talianov, tak na ňom čosi už len musí byť. Alebo nie?


Značka Borotalco má vo svojom portfóliu okrem deodorantov a antiperspirantov aj telovú kozmetiku. Celkom zaujímavo vyzerajú telové púdre, no ako sa poznám, mala by som ich rozprášené všade.

Všetky jej produkty spoznáte ihneď podľa nezameniteľnej vône Borotalco. Pravdupovediac, spočiatku mi vadila, ale cítiť ju iba pri aplikácii, počas dňa už nie, resp. ju krásne prebije parfém a nemiešajú sa. Je mierne sladká, pripomína trošku nejaké lieky z lekárne (asi mi vonia po nejakých antibiotikách...) - a práve to mi spočiatku veľmi vadilo. Teraz som si trošku zvykla, ale tiež nemôžem povedať, že by mi bola vyslovene príjemná.



Borotalco Original
Tak, ako asi každý antiperspirant, aj tento obsahuje aluminium chlorohydrate. Neobsahuje alkohol, a tak v porovnaní s deodorantom Bionsen po ňom moja pokožka netrpí, absolútne žiadne podráždenie sa nekonalo, a to som už jedno celé balenie spotrebovala. Páči sa mi, že nezanecháva škvrny na bielom, farebnom a ani čiernom oblečení. Pri deodorantoch/antipesrpirantoch preferujem sprejovú formu. Pri tekutých mi trošku prekáža dlhšia doba uschnutia a pri tuhých mám niekedy pocit, akoby som si drela svoju pokožku o niečo tuhé. Krémové, aj keď účinkujú (napr. Rexona či Dove Maximum Protection), pri nevhodnej aplikácii zanechajú škvrny a pokožku trošku vysušia.
S účinnosťou je na tom celkom dobre. Samozrejme, že nezabráni poteniu a samozrejme, že neúčinkuje 48 hodín bez opätovnej aplikácie. Avšak počas dňa aj v teplejšom počasí som sa nepotila tak, ako predtým. Stačilo ráno aplikovať a približne tých 7-8 hodín som nemusela myslieť na sprej :-)
Aj keď na balení sa píše, že ide o deodorant, zároveň je tam napísané, že absorbuje pot a obsahuje zložky typické pre antiperspiranty.

Na tomto produkte mi v skutočnosti prekáža len jedna jeho vlastnosť - vôňa, ktorá je preň typická. Niektorí ľudia ju neznesú, iní ju majú radi. Ja som tak medzi týmito dvoma skupinami. Efekt má však veľmi dobrý za celkom prijateľnú cenu.

2 komentáre:

  1. Je to mimo témy ale prosím ťa, aký olej používaš na vlasy? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí :-) Nedávno som spotrebovala Orofluido http://mycosmetictests.blogspot.sk/2015/10/orofluido-beauty-elixir.html a teraz používam olej od Green Energy Organics n. 3 http://www.greenenergyorganics.cz/347-prirodni-kosmetika-la-recolte-des-fleurs-d-oranger-phyto-huile-capillaire-n-3-vlasovy-olej-pro-barvene-a-poskozene-vlasy

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]