Post Page Advertisement [Top]

Predpokladám, že väčšina žien už niekedy vo svojom živote siahla po spevňujúcej kozmetike. Jednoducho sa rady necháme zlákať. Ono to v podstate aj funguje. Ale nemôžeme očakávať, že keď sa po tabuľke čokolády natrieme rôznymi krémami, zatiaľ čo čakáme na donášku pizze, pretože sa blíži čas nášho obľúbeného seriálu, že ten krém sám zaútočí na naše problematické partie a my budeme po jeho spotrebovaní ako po mesačnej drine a diéte. Verím, že nikto nie je taký naivný ;-)
Krémiky majú v podstate len dopĺňať cvičenie a zdravšiu stravu. Potom dosiahnete čosi viac.
Dermacol mal vo svojom porftóliu už dlhodobo produkty Enja. Tentokrát dostali nový, pre mňa príťažlivejší obal, a nejako sa mi zdá, že ich je aj viac.


Tých produktov mi Dermacol poslal viac, za čo im ešte raz veľmi pekne ďakujem ;-), no rozhodla som sa dávkovať ich na blog postupne a po používaní (tak napr. zo sprchového gélu mám už len 1/5 balenia).

Enja Firming Shower Gel




Sprcháč je veľmi príjemný, má sviežu vôňu, v ktorej, povedala by som, preniká zázvor (neviem, ako vonia ženšen, možno je tam aj on). Mentol tiež celkom vyniká a po sprche je pokožka trošku vymrazená ;-) Efekt je to príjemný a sprcháč urobí svoje. V podstate sám o sebe asi veľa nezmôže, zas je to len akýsi doplnok ku krémom, gélom, cvičeniu a zdravšej strave ;-) Pozitívom však je, že nevysušuje pokožku. Cena je trošku vyššia na to, že ide o sprcháč (cca 3,70 €), priplácame si za "efekt, pretože takmer všetko, čo má slovo firming, shaping a anti- ide na dračku, však ženušky (najmä pred letom) ;-). Ten chladivý efekt však oceníte práve v lete (ak budú náhodou zase 40+ °C horúčavy, tak si ho nakúpim do zásoby).

Enja Push-up Bust Firming Cream




Tento krém je prvý svojho druhu, ktorý som vyskúšala. Bola a je to celkom zaujímavá skúsenosť. Príjemne sa rozotiera a celkom rýchlo sa vstrebáva do pokožky. Vonia podobne ako sprcháč, ale menej intenzívne. Pokožka je po mesiaci trošku pružnejšia a pevnejšia, takže niečo do seba to asi má. A naviac, túto partiu netreba podceňovať ;-) Zvykne rýchlo ochabnúť... Stojí cca 7,70 € - túto cenu nejako neviem porovnať, no je to taký priemer pri celej kolekcii Body Love Program.Neviem s istotou povedať, či by som do takého produktu ešte išla (teraz), no viem, že toto jedno balenie spotrebujem určite ;-) Možno časom, no aj prsia môžeme krásne spevniť cielenými cvikmi ;-)

Enja Anti-Cellulite Shaping Gel




Tento gél som si veľmi obľúbila. Vstrebávanie je trošku pomalšie, vôňa je trošku zázvorovejšia ako pri sprcháči. Používam ho výhradne večer (vlastne ako každý jeden z týchto prípravkov, aj keď niekde odporúčajú dvakrát denne, som rada, že si ráno stihnem dať "dokopy" vlasy a tvár...). Oceňujem, že nemám po ňom zlepené ruky, a že nepáli (čo nie je veľmi príjemné, ak sa pozabudnete a zablúdite rukami smerom k očiam). Aj trénerka vo fitku mi odporúčala takúto kombináciu - cvičenie, strava, lymfomasáž (na ktorú chodím už 5 týždňov) a spevňujúce prípravky. Má to svoj efekt. Za mesiac som dala dole 18 cm celkovo. Ak budem takto pokračovať ďalej... tak už sa len udržať a budem ešte spokojnejšia ako teraz ;-) Pokožka je taktiež aj celkom elastická, aj keď momentálne mi na ňu hlavne vplýva vákuová masáž a lymfodrenáž, vďaka čomu ju mám úplne hebučkú na nohách a zadku. Tento gél si plánujem zaobstarať aj v budúcnosti. Cena cca 10 € je taká primeraná týmto výrobkom.

Enja Firming Body Balm




Priznávam hneď úvodnými slovami k tomuto produktu, že ma sklamal svojou textúrou. Rýchlo sa vstrebáva, ale ťažko sa rozotiera, je potrebné niekoľko krát prechádzať po mieste, kým je možné rozotrieť ho. Inak hydratuje primerane a napomáha pokožke získať lepšiu elasticitu. Na mňa by však mohlo byť trošičku výživnejšie, a preto viem, že do ďalšieho balenia už nepôjdem. Dostupné v 250 a 400 ml balení, cenovo cca od 6,50 €.

Páči sa mi filozofia, pod ktorou vystupuje vynovený rad Enja - Body LOVE Program. Avšak nemilujte svoje telo len tým, že ho spevňujete (aj keď to je celkom dobrý prístup). Milujte sa taká, aká ste a všetko (áno, aj spevňovanie a chudnutie) vám pôjde lepšie ;-) S pozitívnym prístupom jednoducho naozaj ďalej zájdete. Overené na vlastnej koži.

2 komentáre:

  1. ...takže anticelulitídny gél sa zložením a charakteristikou veľmi za 10 rokov veľmi nezmenil...hmmm...škoda - jeho účinky a vôňa mi vtedy celkom (tuším) vyhovovali, ale veeeeľmi dobre pamätám, ako som nerváčila z toho po aplikácii nalepeného pyžama...a takýto pocit akoby nečistoty ja nemusím... ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nezmenil, máš pravdu ;-) akurát sa mi nezdá, že by sa až tak lepil, vždy trošku počkám, kým sa oblečiem.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]