Post Page Advertisement [Top]

Môj manžel máva problém s lupinami a občas aj ja - hlavne, ak použijem na vlasy prípravok, ktorý moja pokožka hlavy používať nechce. Rozhodla som sa teda podľa rôznych recenzií vyskúšať práve niečo od Vichy. Tento šampón som kupovala pôvodne pre manžela, no musela som ho aspoň pár krát použiť aj ja ;-) Jednoducho by mi to nedalo a robiť recenziu na základe jeho skúseností, by bolo iba: šampón je to dobrý. A keďže sa rada "pozerám" na kozmetiku detailne, táto recenzia nebude len o jednej pozitívnej vete :-)


Keď som ešte koncom augusta robila väčšiu objednávku na notino.sk vedela som, že hľadám nejaký šampón. Z rôznych, ktoré som našla v ponuka padla voľba po prečítaní rôznych názorov práve na značku Vichy. Myslela som si, že keďže ide o lekárenskú kozmetiku, bude to celkom vhodná zmena oproti Head&Shoulders.


Šampón bol zabalený v škatuľke bielo-zelenej farby. Na boku bola česká a slovenská etiketa. Oceňujem, že neobsahuje parabény, no sulfáty v ňom nájdete.




Šampón má jemne mentolovú vôňu veľmi podobnú vôni Head&Shoulders šampónov, primeranú konzistenciu a výrazne žlto-oranžovú farbu.





Tento šampón je špecificky určený pre problém s lupinami a dokonca aj pre suché vlasy. Ani jeden z nás nemá suché vlasy, ale to by nevadilo. Keď som ho vyskúšala po prvýkrát, efekt bol príjemný. Lupiny som nemala a pokožka hlavy ma nesvrbela, no vlasy boli trošku suchšie. Asi po 4 použitiach som nemala žiadne lupiny, vlasy boli hebké a pokožka hlavy ani náznakom nesvrbela (ešte aj teraz si občas požičiam ten šampón od manžela a efekt je rovnaký - skvelý!).
Následne som posunula šampón manželovi. Používa ho už vyše dvoch týždňov, odkedy spotreboval Head&Shoulders a je veľmi spokojný. Stačí menej a šampón pení dostatočne. Môj drahý má krátke husté čierne vlasy, na ktorých ihneď vidno lupiny, prípadne obľubuje tmavé oblečenie a v prípade lupín je aj toto kameň úrazu. No fakt ich už nemá (prehrabnem sa mu občas vo vlasoch, takže to vidím na vlastné oči a cítim na vlastný hmat). Má ešte asi polovicu balenia a keď mu bude aj naďalej takto vyhovovať, ideme do ďalšieho balenia šampónu Vichy Decros Anti-Dandruff, prípadne vyskúšame upokojujúci  variant pre citlivú pokožku hlavy. Akurát včera som mu dala pár kontrolných otázok a výsledok? Pokožka hlavy ho nesvrbí, nemá žiaden dráždivý pocit a v podstate nie je nič, čo by mu na tomto šampóne vadilo (o cene nevie, myslím, že by za šampón nedal nad 10 €, ale na to som tu ja, aby som korigovala kozmetiku v domácnosti :-)). Dávam mu úplne nadšené WOW hodnotenie, keďže mne aj manželovi účinkuje spoľahlivo ;-) Aspoň zatiaľ, uvidíme po spotrebovaní balenia.

6 komentárov:

  1. vďaka za tip, mne sa teraz spravili lupiny z batiste sucháča a ide ma z toho poraziť. vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je za čo :-) Ja som toho na lupiny už poskúšala a tento sa mi zdá celkom fajn. Uvidíme, aký bude efekt pri ďalšom balení ;-)

      Odstrániť
  2. Tento sampon je neskutocny...uz som vyskusala neuveritelne mnozstvo samponov proti lupinam a toto je jedniny ktory mi pomaha. Odporucam, male minus za to, ze sa mi pkozka hlavy rychlejsie masti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa nájde viacero spokojných zákazníkov :-) súhlasím s tým mastením, po dlhšom používaní som si to všimla aj ja.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento sampon mam odskusany uz roky, mam problemovu vlasovu pokozku, skor suchsiu so sklonom k seborei, takze vylucena vec, ze si mozem kupit obycajny sampon z drogerie :-( No tento sampon mi vzdy pomohol (lepsia volba ako Nizoral, tomu sa uz kvoli zlozeniu vyhybam). Dokonca ked ho kvapnem trosku do normalneho samponu, aby som nepouzivala len tento isty, tak ma z toho "normalneho" nesvrbi pokokozka :-) Ten na citlivu pokozku nic moc, aspon mna po nom svrbela pokozka hlavy. Nedavno som vsak objavila dalsi bez farbiv a parabenov, Inventia sa vola ta znacka, trosku neznama, zato ucinok super a vlasy su po nom krasne leskle :-) Takze mam na striedacku teraz aspon dva.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]