Post Page Advertisement [Top]

V novembri, keď sme boli s kolegyňou na školenie v Košiciach sme na spiatočnej ceste celé nadšené, že nám ešte ostáva chvíľa, kým pristavia vlak, zašli do dm predajne na vlakovej stanici. Myslím, že to, ako ju prerobili a všetky možnosti, ktoré tam v súčasnosti človek má, je jednoducho skvelé. Nechcem pôsobiť ako srdcom východniar a všetky ostatné časti Slovenska sa mi nepáčia, ale fakt by si mohlo zobrať vedenie bratislavskej stanice príklad. Toto však nie je podstata príspevku ;-) Keď sme už boli v tej dm, okrem pár potrebností a niekoľko zbytočností som si chcela kúpiť aj sprej. Neriešila som, či to bude deodorant alebo antiperspirant, jednoducho som sa pristavila pri danej sekcii a sledovala ponuku (toto by som s manželom robiť nemohla, vypoklonkoval by buď mňa za hlasného mrnčania alebo by odišiel sám z predajne). Nakoniec som si vybrala Bionsen. Nečítala som žiadne recenzie, matne som si pamätala, že roll-on bol v niektorom DM boxe. Zaujal ma popis, zloženie a celkom aj vôňa. A teraz, po dvoch mesiacoch a takmer spotrebovaní balenia (striedam ho s inými deodorantmi, nepoužívam jeden sprej vkuse viac ako dva mesiace, to mi nikdy nevydrží) vám prinášam môj názor.

Deodorant ma zaujal hlavne svojim popisom - dermoprotective, jemný, trvácny, bez hliníka a vhodný aj na citlivú pokožku? To bude niečo pre mňa. A pritiahlo ma aj v názve Japanese Spa Minerals. Som človek, ktorý miluje spa a vyhľadáva relax. Práve tento produkt mi to všetko pripomenul, a tak v skratke a jednoducho skončil v nákupnom košíku.




Deodorant má aj pri aplikácii naozaj takú tú úžasnú SPA vôňu. Avšak takmer vždy po aplikácii ma trochu štípe pokožka podpazušia. Nemyslím si, že je to nesprávnou aplikáciou alebo malou či veľkou vzdialenosťou produktu od pokožky, keď iné "spreje", ktoré mám v súčasnosti doma, mi takýto neželaný sprievodný efekt neposkytujú. To štípanie by som popísala asi ako keď si aplikujete niečo mentolové a mrazivé a tak podobne, no nie vždy je to veľmi príjemné. Raz som to trošku so sprejom prehnala, chcela som sa cítiť "fresh" a skončila som so začervenanou pokožkou a pár minút som chodila s rukami od seba, aby som si ju upokojila. Skúšala som hľadať na internete nejaké názory, či sa niekto stretol s podobným efektom, no nič som nenašla, prevažne ľudia tento produkt chvália. Je účinný, to je pravda. Na to, že ide o deodorant, ktorý nemá zabraňovať poteniu, jeho efekt vydrží celkom dosť (aj keď, samozrejme, 24 hodín to nie je). Aj vôňa je príjemná, akurát to jemné štípanie mi vadí, a preto viem, že to ďalšieho balenia, napriek všetkým benefitom na obale, už nepôjdem.

9 komentárov:

  1. tak ked je na prvom mieste alkohol, tak jasne, ze stipe :) inak ten gulickovy je snad najhorsi deodorant, ktory som kedy mala, smrdim viac ako ked nepouzijem nic :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne, aký iný efekt by sme očakávali... škoda, pretože podľa popisu to mohol byť zaujímavý produkt

      Odstrániť
  2. Ja mám tiež tú skúsenosť, že deodoratny/antiperspiranty, ktoré sú akože tie bezpečnejšie, bez hliníka a podobne mi narobili viac šarapaty ako úžitku. Raz som mala z takého toho kamenného (ak viete čo myslím, v biošopoch nájdete) až otvorené rany, to bol des. Ale darovala som ho kamoške a jej úplne vyhovuje. Niekedy mám fakt taký pocit, že som navyknutá na chémiu a keď chcem prejsť na niečo prírodné, tak telo nechce :( Alebo je to len tým, že používajú agresívnejšie, aj keď prírodné látky ako konzervanty, hm :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež mám podobnú skúsenosť s niektorými prírodnejšími produktmi - napr. šampónmi. Po tých rokoch sme už asi zvyknutí na chémiu a iné zložky nás dráždia.

      Odstrániť
  3. Som sklamaná. Myslela som že to bude niečo špeciálne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musím poznamenať, ze sa mi vôbec nepáči, ako článok začína. Na úvod rýpanie na BA, typické :) ale dobre, k veci. ja osobne som s produktom spokojná, avšak samozrejme neočakávala som také výsledky ako s chemickými deodorantmi. Z prírodných deodorantov, ktoré som zatiaľ skúsila, mi tento naozaj vyhovuje. Ale asi je to veľmi individuálne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak som niekoho urazila, velmi sa ospravedlnujem. Nemyslela som to "tak typicky". Objektivne priznavam, ze na vychode je vela zaostaleho a komunistickeho, co si az ziada zburanie alebo prerobenie. No hlavna stanica v hlavnom meste ako prvy kontaktny bod pre niekoho, kto pride vlakom, a vobec nemusi byt z vychodu nasej krajiny, posobi strasne, za tymto subjektivnym nazorom si stojim, co vsak nie je podstata prispevku ;-)

      Odstrániť
  5. Ja napriklad pouzivam od Bionsenu deodorant vo flasticke s mineralmi. Iba si sami doplnite vodu max 5x a nasledne strieknete do oblasti podpazusia. Bacha na pokozku po holoni. Kedze je citlivejsia odporucam nepouzit sprej. Ja osobne ho pouzivam uz niekolko rokov. Som maximalne spokojna hned z niekolkych dovodov. 1. Deo je uplne bez vone a nemiesa sa mi s parfumom. Kedze pot s vonavymi deo vytvara niekedy neznesitelny pachovy mix. 2. Nesposobuje zlte flaky na bielom obleceni, ktore sa nedaju poriadne ani vyprat. Ziadny flaky na ciernom obleceni. 3. A zaroven asi naj dovod pre mna je ze nesmrdim:-) ani v lete ak si ho dam hned po sprche. niekedy na dalsi den ked si ho zabudnem dat ani si to nevsimnem. Samozrejme kolko ludi tolko chuti a voni... dufam, ze niekomu moj komentar pomoze.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]