Post Page Advertisement [Top]

Milujem kozmetické oleje. Na vlasy si ich nanášam pred fénovaním na končeky, a v prípade kúry (robím to asi iba 2x ročne) aj na celú dĺžku vlasov, ale pred umytím. Na pleť si ich vklepávam večer, na hĺbkovú hydratáciu a regeneráciu pleti. Na telo si ich natieram po sprchovaní, aby moju pokožku dokonale spružnili. V ostatnom čase sa totiž oleje dostali celkovo do centra pozornosti. Určite právom, mnohé z nich sú absolútne top a na mojom blogu ste si už o niekoľkých mohli prečítať. 
Keď som dávnejšie v jednom časopise videla A4 reklamu na značku Nuxe a jej luxusný suchý olej, moje shopaholické ja (ktoré sa snažím ovládať, nie vždy je to jednoduché... je to ako nezadržateľná príšera) po ňom zatúžilo. A vďaka milej spolupráce s Parfumériou Elnino sa mi tej cti aj dostalo!


Nuxe sa pýši tým, že má z 97,8 % prírodné zloženie, neobsahuje minerálne ani silikónové oleje; zato je obohatený o cenné oleje z týchto šiestich rastlín: makadamový orech, lieskový orech, borák lekársky, sladké mandle, kamélia a ľubovník bodkovaný. V zložení nájdeme aj pleti prospešný vitamín E.  Existuje aj variant, ktorý má za názvom OR - ten je so zlatými časticami ;-)






Paríž... Made in France... na taký produkt sa pekne pozerá ;-) Balenie je luxusné! Sklenený flakón so šrubovacím uzáverom. Avšak nie je veľmi praktické, keďže olej si kvapkáte/lejete do dlane a môžete tak balenie zašpiniť. O vôni sa toho na internete popísalo pomerne veľa - moje čuchové bunky ho nehodnotia nejak pozitívne. Áno, cítim tam trošku citrusovej arómy, ale prevláda akoby tá vôňa klasického opaľováku oleja Nubian - a tá sa mi veru nikdy nepáčila (ten olej som mala iba raz a to veeeľmi dávno). Dá sa na tú vôňu zvyknúť, ale čakala som trošku viac.


Vyživuje, reparuje a zjemňuje. A toto všetko som vyskúšala na vlasoch, pleti a pokožke tela.

Vlasy
Ako som spomínala - veľmi rada si na vlasy nanášam olej tesne pred fénovaním - teda na vlhké vlasy, ale iba na končeky. Naniesla som máličko, pokus som opakovala niekoľko krát, no moje vlasy po vysušení vyzerali akoby som ich práve vytiahla z oleja. Čiže pred finálnou úpravou určite nie! Avšak ako hĺbková hydratácia a regenerácia vlasov pred umytím - napr. na noc - určite áno! Vlasy sú lesklé na pohľad, hebké na dotyk a celkovo pôsobia ako korunka krásy, žiadna suchá slama.

Pleť
Namiesto nočného krému som ho používala dlhodobo - približne 3 týždne. Spočiatku to bolo ako úľava, pleť bola ráno svieža, hydratovaná, žiadne šupinky ani nič podobné jej nehrozili - keďže mám zmiešaný typ pleti - T zónu zvyknem mať mastnú, ale celú tvár mám náchylnú na šúpanie sa, ak to nedajbože znovu preženiem s prípravkami proti akné a vysuším si ju. No asi po 2 týždňoch som sa ráno budila mastná a po 3 týždňoch sa mi na pleti vyhodilo akné v rôznorodej forme (od čiernych bodiek až po veľké boľavé hrče) - toto som na sebe už dlho nevidela. Stravou to nebolo, stravujem sa približne rovnako. A keď som vysadila olej a nahradila ho krémom Sébium Global, pleť sa akoby zázrakom počas 4 dní vrátila do normálu (akurát som si tým Globalom trošku vysušila očné okolie, a tak som si nasadila olejček na oblasť pod očami). Čiže za mňa na pleť už nie, jednoducho sa bojím zase experimentovať. 

Telo
Nechcela som ho používať na telo. Predsa len - je to malé balenie - 50 ml - a viem, že by som ho spotrebovala veeľmi rýchlo. No po zlej skúsenosti s pleťovkou som sa na to dala. Rozotiera sa pomerne jednoducho, keďže je to olej, ale aj dosť rýchlo sa začal vpíjať do pokožky. Na pohľad bola krásne lesklá a žiarivá, a na pocit bola vyživená, hebká a hydratovaná. Áno, na telo tento olej naozaj splnil svoj účel! Ale neviem, či by som bola ochotná investovať toľko do telovej kozmetiky. Raz za čas ako nejaké zhýčkanie, ale pravidelne určite nie (to mi môj hypotekárny úver nedovolí).


V globále je tento olej veľmi dobrý, avšak neočaril ma natoľko, ako sa o ňom hovorí. A možno som zase len podvedome čakala trošku viac. Olej Nuxe Huile Prodigieuse nájdete v 50 ml ale aj v 100 ml balení napr. v parfumérii Elnino.


Máte nejakú skúsenosť s francúzskou značkou Nuxe?

10 komentárov:

  1. Ani mňa nenadchol, našťastie som ho mala len vo vzorke. NA pleť ani na vlasy vôbec nie a ako hovoríš príliš drahý na telo. To si radšej kúpim kokosový olej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak - kokosový olej ma zatiaľ v ničom nesklamal ;-)

      Odstrániť
    2. Ja ho používam len na telo ale aj to len raz za týždeň, lebo nemám až takú suchú pokožku. Na tvár ani vlasy neni pre mňa dbrý :(

      Odstrániť
  2. Se značkou Nuxe nemám žádné zkušenosti.. Olejíček je velmi rozkošný!

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Katka, nic v zlom ale nechces prepisat tu recenziu trosku? V poslednom odstavci hodnotis olej ako ,, v globale velmi dobry" a pritom ta neoslovil a dokoca ti ani nevyhovoval. Tak v com je teda velmi dobry pre teba ked ani na vlasy, ani na plet a este aj vona nevyhovujuca. Naozaj neber to v zlom, tvoje recenzie rada citam ale tato ti nijako nevysla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem z akoemntár. Myslím, že ten záver prepisovať nebudem. V globále je veľmi dobrý = zloženie má prírodné, na telo je priam božský a na vlasy (ale pred umytím), ale sklamal ma svojim účinkom na pleť a tým, že na telo sa mi neoplatí vyhadzovať takúto cenu.

      Odstrániť
  4. Teda, aby sme sa nepochopili nejak zle. Chapem, ako ten zaver moze vyzerat. Myslelka som to vsak tak, ako je popisane v komentari vyssie. Uvedomujem si, ze som sa mala rozpisat a urcite som tam mala dodat jednu vec - ine typy vlasov (suche) a iny typ pleti (normalna alebo sucha) mozno tento olej ocenia. Sama som nasla asi len jednu negativnu recenziu a ostatne ten olej pomaly glorifikovali. Mna vsak napriek vsetkym jeho pozitivam sklamal. Mrzi ma, ze sa ti recenzia nepaci - teda, ze nevysla. No ak by som ju prepisala - isla by som sama proti sebe, a to nechcem. Dufam, ze si este v buducnosti nejake moje clanky precitas, ze na mna nezanevries.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja ho plánujem vyskúšať už dlho, na tú vôňu som silno zvedavá :). Skúsenosť mám s očným krémom, ktorý bol super a najmä tá vôňa sa mi moooc páčila...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]