Post Page Advertisement [Top]

Pokiaľ ide o dekoratívku, som zaťažená na skúšanie mejkapov, riaseniek a rúžov na pery. V týchto kategóriách viem byť pomerne kritická a neuspokojím sa s hocičím. Tento nový mejkap od Yves Rocher ma neskutočne zaujal svojimi vlastnosťami. A vďaka vzorke, ktorá mi vystačila na dve použitia som nemusela triafať do čierneho a míňať peniaze v prípade, že by mi nesadol. A tak som ho aj vyskúšala. Viem, že robiť závery z dvoch použití je skoré, takže v tomto prípade ide skôr o dojmy a o to, či by som si ho nakoniec kúpila alebo nekúpila v plnom balení. 


Mejkap pre bezchybnú pleť po dobu 14 hodín? Profesionálny mejkap? Farba splynie s pleťou a tá je okamžite a dlhodobo zjednotená? Dokonalé krytie? Hm :-) 

Ešte predtým, než som si ho naniesla na tvár som skúšala hľadať rôzne recenzie a pokiaľ som hľadala dobre, zatiaľ sa v českej a slovenskej blogosfére žiadna neobjavila. Som teda (aspoň niekedy) prvá! :-) /väčšinou totiž prichádzam s recenziami produktov oneskorene, ale fakt si dávam záležať na dôkladnom skúšaní/.

Moja zmiešaná pleť potrebuje najmä v T-zóne (hlavne to čelo) zmatniť, na lícach potrebuje skôr hydratovať - je to taká nerozhodnica. Začnem vôňou - tá je celkom príjemná. Textúra je dosť tekutá, takže mejkap sa dobre rozotiera (používam štetec Zoeva). A predtým, než sa pustím do ďalšieho hodnotenia vám ukážem jeho efekt na mojej tvári - už tradične na tomto blogu je (takmer) každá recenzia podložená fotkami ;-)


Pri vzorkách je nevýhoda odtieň - tento sa mi zdal príliš tmavý - Beige 200. Podľa dostupných odtieňov by som si sama vybrala skôr Rose 200 alebo Beige 100. Nevyberieme si však, keďže vzorky sú väčšinou pribalené len v jednom odtieni. Prekvapivo však celkom sadol a splynul s pleťou, keďže ešte stále javím známky opálenia (na prvej foto to až tak nevidieť, keďže ma "ožiaril" blesk foťáka).


1. deň

Okrem toho, že som klasicky pleť vyčistila a naniesla som krém Pore Refiner od Biodermy, nepoužívala som žiadnu bázu. Výsledný mejkap som akurát zafixovala sprejom Brume z kolekcie Hydrabio od Biodermy. Nepoužila som ani púder. V ten deň však teplota dosahovala znova nad 30 °C, a tak dostal mejkap v práci poriadne zabrať.



očné tiene Dermacol, očná linka Dermacol, riasenka Moje, ceruzka na obočie Moje, rúž Mary Kay, lícenka Moje

po 8 hodinách

Počas dňa som niekoľko krát (asi 3) odsala mastnotu z pleti pomocou obrúskov. Neprepúdrovala som sa ani raz. Mejkap jasne zoxidoval a okrem čela a nosa sa leskol už aj na lícach. Z pleti nemizol, práve naopak, celkom sa držal.


2. deň

Na krém Pore Refiner som naniesla podkladovú bázu od Tarte, ktorá sľubovala 12 hodinový účinok. Mejkap sľubuje 14 hodín, tak efekt to mohol byť parádny. Pleť som znova nepúdrovala po líčení, ale ani nefixovala sprejom. 

očné tiene Urban Decay, očná linka Dermacol, riasenka Moje, ceruzka na obočie Moje, lesk na pery Moje, lícenka Moje, podkladová báza tarte

po 8 hodinách

Pleť bola leská len v T-zóne, avšak počas dňa som okrem odsatia mastnoty aplikovala aj vrstvu transparentného púdru od Dermacolu (Invisible fixing powder). Mejkap vyzerá o čosi lepšie ako v predošlý deň aj keď takisto zoxidoval.


Veľmi oceňujem, že nesľubujú matovanie. Páči sa mi aj, že ide o botanical-mineral (teda rastlinno-minerálne zloženie - aj keď momentálne neviem nájsť detail zloženia). Myslím, že suchšie typy by s ním nemuseli mať žiadny problém, mastnejším asi až tak vyhovovať nebude, aj keď všetko sa dá vyriešiť kombináciou podklad-fixátor-púder-obrúsky na odsatie mastnoty z pleti. Možno to bude znieť čudne, ale aj napriek tomu, že som sa leskla ma celkom zaujal, akurát je škoda, že som nestihla vyskúšať tú spomenutú kombináciu a zistiť, ako by predĺžila životnosť mejkapu na pleti. Efekt sa mi páči - pri vhodne zvolenom odtieni je veľmi prirodzený semi-glow - teda niečo na spôsob nahého líčenia. Neobsahuje SPF, čo považujem za nevýhodu. Vzhľadom na to, čo mejkap sľubuje a ako u mňa obstál ho po dvoch použitiach hodnotím pozitívne.

+ prirodzený efekt
+ splynutie s odtieňom a tónom pleti
+ primerané krytie 
+ zloženie

- pri silnejšom krytí budete potrebovať korektor
- SPF

Plná cena produktu je 15,90 €. Dajú sa však naň uplatniť kupóniky, o ktorých som písala tu, a tak by ma so zľavou 40 % vyšiel 9,54 €, čo je už priaznivejšia cena. Stále však nie som na 100 % presvedčená, že ho chcem, no láka ma poriadne. Veď uvidíme, či sa pri najbližšej návšteve predajne Yves Rocher nechám nalákať alebo odolám :-) Čo myslíte? Odolám??? :-)

13 komentárov:

  1. Myslím, že neodoláš :) Podľa mňa ti spravil pekný efekt a ani tá oxidácia nieje taká strašná :) Tiež sa chystám vybaviť si kartičku, nech môžem využívať tieto skvelé akcie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já také myslím že neodoláš :) Pokaždé když tam jdu, tak si vždycky něco odnesu :) Makeup jsem od nich teda ještě nezkoušela, ale pečující kosmetiky mám plnou taštičku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Baby, vy ma asi dost dobre poznate :-D milujem ich sprchace ;-) a chystam sa vyskusat micelarku.

      Odstrániť
  3. Také ho mám ve vzorečku a těším se až vyzkouším :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dúfala som, že urobíš recenziu, ešte keď si iba písala, že máš vzorku tohto make-upu. Vcelku ma zaujal. Ja teraz používam Alverde minerálny make-up v kombinácií s Alverde - minerálny púdrom, ktoré sú v celku fajn. V zásobe mám ešte Make-up Faktory make-up, ktorý som ešte neskúšala. Takže keď tieto miniem, určite budem chcieť vyskúšať Yves Rocher. Možno vtedy už budeš mať zrecenzovane aj plne balenie :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na mejkapy a pudre alverde som pozerala niekolkokrat... snad sa raz odhodlam vyskusat ich ;-) ak si ho nakoniec zakupim, urcite ho zrecenzujem aj v plnom baleni ;-)

      Odstrániť
  5. Plánovala jsem si ho koupit, ale když jsem dostala vzoreček a zkusila ho, tak mě zklamal :( Na mé pleti nevydržel, po 4 hodinách se mi na pleti ztratil..

    20 Knižních Faktů

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pri mejkapoch je to casto velmi individualne, aj ked mozeme mat podobny typ pleti. Prave preto milujem vzorky - mas tak sancu zistit, ci sa oplati kupovat dany produkt ;-)

      Odstrániť
  6. Ahoj, ja ken chcem dodat ze je to makeup, ktoremu som davala najviac sanci, paci sa ni jeho konzistencia, lahke nanasanie, celkom pekny zdravy vzhlad pokozky fakt parada, len co ked moja plet ho neznasa a cca po 2/3 dnoch pouzivania som neskutocne vysypana, a to neprehanam cela tvar no najma v okoli nosa tahajuc sa do stran ku licam a to som sa testovala niekolkokrat od zahojenia sa vyrazok s odstupom casu 2/3 mesiacov 3 krat a vYsledok stale rovnaky, skoda 😑

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a stalo sa ti to aj s iným mejkapom tejto značky? Inak ja som si ho aj kúpila v plnom balení, a teda som z neho poriadne sklamaná, táto vzorka bola lepšia ako celá fľaštička, nie je úplne na zahodenie, ešte ho plánujem rozpitvať v recenzii

      Odstrániť
  7. Ahoj,v YR pracuji a chci jen dodat že je to makeup vhodnější na sušší pleť🙂 Já sušší pleť mám a je to jeden z mála,po kterém nemán pleť ještě sušší🙂Krytí je střední a hezky sjednotí pleť.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]