Post Page Advertisement [Top]

Leto 2015 bolo tak trošku extrémne. Už dlho sme nezažili také horúčavy a sucho. O to horšie znášame (teda budem asi rovno písať len za seba - znášam) ten rýchly prechod. Nie je to tak dávno - keď sme koncom augusta nastupovali po dovolenke do práce bolo ráno krásnych 20, okolo obeda už trošku neznesiteľných cez 30 °C a v kabinete sme sa išli uvariť. V stredu som začala spať (okrem iného) v ponožkách a ráno, keď idem do práce je okolo 4-5 °C, čiže aspoň pridám do kroku, aby som sa zohriala (aj keď idem v bundičke). Ten rýchly prechod z topov a sandálikov na bundy, dlhé rukávy a ponožky (začínam uvažovať už aj nad čižmičkami) u mňa znamenal dnešnú návštevu lekárne a zaplakanie peňaženky (napriek tomu, že pijem silný zázvorový čaj). Začínam si podporovať imunitu, aj keď som dlhodobo nebrala žiadne doplnky (odkedy som sa nimi asi jemne predávkovala a strávila som noc vedľa toalety), no kýcham, kašlem a len by som spala. Takže sa idem dať dokopy. Popri tom mi v kúpeľni ostalo pár produktov, ktoré mi neprajnícky pripomínajú, že nedávno som si takmer želala ochladenie. A je to tu. Nostalgia v podobe modrej farby Balei.


Zloženie produktov si môžete prečítať na ich zadných stranách. V prípade Balei máte väčšinou istotu, že produkt bude krásne voňať a že pri jeho kúpe nebudete mať hlboko do peňaženky.





Balea Wasser Spray Aqua



Na dovolenke v Maďarsku som si nevedela predstaviť noc bez neho. Zo zdravotných dôvodov sme totiž nemali klímu na izbe zapnutú, a tak som sa počas noci bola často osviežovať pri chladničke - výnimočne som ju nevyjedala, ale aplikovala som na seba tento sprej. Zamilovala si ho aj moja 7 ročná sesternička, ktorá mi robila partnerku na izbe na dovolenke. A tak k naším spoločným večerným a občas aj ranným rituálom patrilo aj sprejovanie sa Baleou.  V Maďarsku /a v podstate počas celého leta/ som okrem osviežovania fičala aj na cideroch - ochutnala som asi všetky dostupné druhy, s ľadom a bez ľadu a bolo to fajn ;-) Hlavne keď ho pijete po prvýkrát počas dňa na slniečku a v teplote nad 35 °C v tieni :-D 



Osvieži veľmi príjemne, najmä, ak ju dáte schladiť (pokojne na chvíľu aj do mrazničky). Okrem toho však nemá žiadne výživové hodnoty pre pokožku, dokonca som mala pocit, že mi ju akoby napla - trošku vysušovala, čo sa mi pri termálnych a dermálnych vodách nestáva - tie (napr. mnou skúšané od Biodermy a Avéne) sú však z drahšej cenovej kategórie, no zároveň sú aj takou lahôdkou pre pleť ;-) Aj v súčasnosti používam na fixáciu Biodermu brumíka.


Jeho použitie však nemusíte obmedzovať na osvieženie tváre a tela - ak sa chcete vyhrať s líčením, pokojne v spreji "namočte" štetec a tak aplikujte očné tiene - vytvoríte si zaujímavý wet efekt.


Balea Shining Cocos



"Sprchovacie gély od Balei milujem." - tak túto vetu povie určite mnoho žien (mám pocit, že chlapom je to zväčša jedno - opravte ma, ak sa mýlim ;-)). Kokosová vôňa je podmanivá a príjemná - čo viac dodať - ja kokos jednoducho môžem ;-) okrem jedla aj v kozmetike.

Páčil sa mi aj efekt - trošku prekvapivo bol sprcháč modrý (neviem, či to má niečo s kokosom, možno len, aby ladil s obalom...) a obsahoval mini trblietky - ideálny sprcháč na leto alebo pred nejakou akciou - hoci - ja som nepostrehla, aby bola moja pokožka nejak výrazne žiarivá po použití.



Sprcháč je aj značne tekutý, časový rozdiel medzi týmito fotkami je pár sekúnd. Pri sprchovaní to však nevadí, krásne pení a netreba ho použiť nejak extra veľa. A tak, keď som bola vrcholne nadšená - voňou, trblietavou modrou - vzala som ho so sebou na víkendovku. 


Nespadol mi na zem, nezlomil sa mi vrchnák a napriek tomu boli všetky veci, ktoré som dala do jednej kozmetickej taštičky spolu so sprcháčom modré a mokré. Nevedela som si to vysvetliť, no aj teraz - keď je v kúpeľni, ostáva po ňom na vani modrý kruh. Nevytečie ho veľa, ale vytečie aj napriek tomu, že som si dávala pozor, aby som ho zavrela spoľahlivo. Teda poučenie - nebrať takéto balenie sprcháča na cesty, keďže v tomto prípade ide o trošku nekvalitné uzatváranie - aj na foto možno trošku vidno, ako sa časom vytečený sprcháč usadil v uzávere.


Aj napriek spomenutým negatívam si myslím, že ide o vydarené produkty, ktoré majú miesto v každej kúpeľni ;-) Už sa teším na vianočné limitky, keďže tie teplé vôňe (škorica - vanilka - pomaranč - perník a pod.) jednoducho v sprcháčoch milujem! :-)

7 komentárov:

  1. Ten sprej vypadá super, škoda že jsem o něm nevěděla v létě :D Určitě by pomohl .. letošní léto bylo opravdu šíleně horké .. :D :)

    www.meadelaida.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. uverejňovala som ho na facebooku, nejak som sa nedostala k napísaniu článku skôr... verím však, že nejde len o limitku a bude nám k dispozícii aj budúce leto ;-)

      Odstrániť
  2. Sprchac je fajn, musi pekne vonet.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ta voda v spreji vyzera zaujimavo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. okrem spomenutých nedostatkov (teda, že naozaj neposkytuje žiadnu výživu pre pleť) je veľmi dobrá na osvieženie

      Odstrániť
  4. Ten sprcháč vypadá báječně, škoda, že jsem si ho v létě nestihla koupit :D :)

    Bio aroma roll-on Sladké spaní

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]