Post Page Advertisement [Top]

Ktorá z nás by nechcela dokonalé vejáriky na očiach? Skúšame rôzne fintičky, rozmýšľame, ktorá riasenka bude lepšia alebo naopak, ktorá nám asi nesadne. Experimentujeme s umelými trsami alebo aj celými mihalnicami, možno vyskúšame aj 3D mihalničky u kozmetičky. No a v neposlednom rade určite siahame aj po rôznych sérach, ktoré sľubujú dlhšie a odolnejšie riasy. Jedno som už skúšala, no, bohužiaľ, vďaka tomu, že ma z neho neuveriteľne štípali oči, som ho zavrhla. Ďalšie bolo celkom ok, akurát efekt bol porovnateľný s cenou, a tuším ho aj prestali predávať. A tak, keď som dostala ponuku, rozhodla som sa ju využiť a vyskúšať niečo drahšie. Bola som veľmi zvedavá, ako na tento produkt zareagujú moje v poslednej dobe čím ďalej tým výrazne citlivejšie oči. A, samozrejme, na efekt. Dámy, zoznámte sa s produktom Renokin.


Produkt som dostala koncom januára. Ja viem, dala som si s recenziou poriadne načas (a to mám niektoré produkty doma aj dlhšie). No práve toto sérum patrí k produktom, ktorých účinok nespozorujete zázračne do týždňa. A keďže hovoríme o mesiacoch, pripadalo mi vhodné používať ho dlhodobo a potom zhodnotiť.

Sérum bolo zabalené v škatuľke, ktorá pôsobila celkom luxusne. Na škatuľke sa okrem anglického popisu nachádzala aj slovenská nálepka.






Samotný produkt je veľmi skladný - keďže má iba 5 ml. Balenie je veľmi praktické a celkom elegantne pekné a ani po 9 mesiacoch sa mi z neho písmenká nezošúchali ;-)




Ako ste si všimli z foto, produkt obsahuje tenučký štetček, pomocou ktorého aplikujete sérum ku korienkom rias na hornom aj spodnom viečku. Takisto je možné aplikovať aj na obočie, ak ho chcete zahustiť (toto som neskúšala).

Zloženie (skopírované zo stránky medaprex.sk, kde si ho môžete na tomto linku aj kúpiť):

Dekapeptid - 10 - chráni vlasové bunky pred stresom, UV žiarením a ďalšími vonkajšími faktormi. Dodáva korienkom výživu a riasy spevní.
Oligopeptid - 54 - zamedzuje vypadávaniu rias, obnovuje rastový signál a stimuluje vlasové vačky k rastu zdravších rias.
Dekapeptid - 18 - vytvára nové vlasové folikuly aktiváciou rastového signálu.
Acetyl-dekapeptid - 3, oligopeptidy - 42 - zlepšuje pokožku v očnom okolí a kvalitu už existujúcich rias.
Biotín (vit.H) - má liečivé účinky na pokožku.
Arginín - nenahraditeľná látka, ktorá je zodpovedná za prenos oxidu dusíka a priame vylučovanie rastového hormónu, urýchľuje obnovu buniek.





Skúšala som nafotiť aj porovnanie pred a po používaní, no nejak extra rozdiel nevidno, veď posúďte samy:



Najideálnejšie by bolo porovnať mihalnice pri nalíčení sa jednou riasenkou - a presne toto plánujem, keďže som si pred týždňom kúpila riasenku od Cosm´etika a plánujem si kúpiť aj riasenku Sexy Pulp od Yves Rocher. Inak som dosiaľ používala len riasenky, aké som ešte neskúšala, a tak ťažko usúdiť, či sérum splnilo očakávania. Na foto možno vidno jemné zahustenie, sama by som však asi musela použiť lupu, aby som videla rozdiel - a keďže končeky rias zvyknú byť až priam priehľadné, dosť ťažko sa to takto porovnáva (hej, uvedomovala som si to už skôr, len ako som písala, nejak som nevyhľadávala takú istú riasenku, akú som mala, a tie, ktoré som používala pred sérom, som už z hygienických dôvodov vyhodila).

Napriek tomu však mám pár cenných skúseností, ktoré, dúfam, do konca roka podložím fotkami z používania rovnakých riaseniek. Už tradične teda v bodoch zhrniem pozitíva a negatíva produktu po 9 mesiacoch pravidelného používania:

+ nedráždi oči (neštípe) a necítim v ňom ani žiadnu vôňu
+ ľahko sa aplikuje
+ nevytvára lepkavý film na očiach ani mihalniciach
+ ráno sa nebudím s priehľadnými "žmolkami" na mihalniciach
+ vypadáva mi podstatne menej mihalníc (!!!) určite to poznáte - nie celkom šetrný spôsob odlíčenia alebo jednoduché umývanie tváre a pod očami máte pár vypadnutých mihalníc. Odkedy používam toto sérum, vypadáva ich podstatne menej - samozrejme, musia vypadnúť, veď mihalnica, rovnako ako aj vlas má určitú životnosť, no toto sérum ich celkom dobre a výrazne posilnilo
+ posilňuje mihalnice
+ riasy sa lepšie a ľahšie nalíčia odkedy ho používam, nehodnotila som žiadnu riasenku ako total fail a aj keď som nebola úplne spokojná, takmer vždy som sa nalíčila celkon dobre - či už išlo o lacnú alebo drahú riasenku - aj keď za tým mohlo byť aj šťastie na kvalitné riasenky, určite je to kombinácia oboch faktorov
+ je možné mať ho otvorené až 3 roky a to je úplne skvelé, keďže sa síce zdá, že tých 5 ml je málo, na jedno použitie miniete minimum, a tak vám produkt ostane dlho
+ neobsahuje parabény

- cena je jeho jedinou nevýhodou, keďže 40 € je veľa peňazí

Moje dojmy po takmer roku používania sú jednoznačné - zatiaľ áno. Ako dostatočný dôvod mi stačí, že mi vypadáva omnoho menej mihalničiek a že ranné líčenie už nie je nadávanie na zlepence alebo malý objem. No, ako som spomínala, na to tu neskôr bude detailnejšia recenzia, v ktorej porovnám účinok rovnakej riasenky pred a po použití séra ;-)

Čo všetko ste urobili pre krásne a objemné riasy vy?

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. môžem sa opýtať, čo si zatiaľ vykúšala? Možno, aby som vedela, čomu sa vyhýbať, či prípadne som možno skúšala podobné veci. Je to určite všetko veľmi individuálne, takže určite neúčinkuje rovnako každému.

      Odstrániť

Ďakujem Vám za komentáre! :)
Thank you for comments! :)

Bottom Ad [Post Page]